Teraz jest 06 wrz 2025, 21:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 194 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
Dodatki specjalne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Dodatki specjalne
sylwiazzz                    

...
Nie wiem czemu ale mam wrażenie , że oni to są z innej planety, i interes kraju to oni maja w :dupa:

Niekoniecznie. Islandia na ten przykład ma się coraz lepiej dzięki JVR, a i Anglicy sporo na hojnie rozdawanych przez niego naszych przyszłych emeryturach zyskują.  :brawa:
W Polsce z braku kasy na leki pacjenci ślepną (szpital w Witkowicach - informacja z onet.pl) więc dokonuje się zmian w ordynacji wyborczej aby mogli głosować przez pełnomocnika. Poza kartą wyborczą nic więcej się już nie liczy od min. 2 lat (a może od 4).

30 paź 2009, 19:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Post Dodatki specjalne
@superspaer
Od Ciebie wymagam więcej rozsądku. Zajrzyj na blog gwiazdowskiego, gdzie jest wytłumaczona pożyczka dla Islandii - na niej akurat nasz budżet zarobi.
W skrócie i upraszczając - pożyczamy naszą zdolność kredytową:
- my za kredyty płacimy np. 5%,
- Islandia za kredyty płaci np. 10%,
- dajemy Islandii kredyt w złotówkach na 7% (płacą w złotówkach - nie ma ryzyka kursowego dla nas, dla Islandii jest) w kwocie 1000 zł, na 12 miesiecy,
- sprzedajemy obligacje w kwocie 1000 zł na 12 miesiecy, za oprocentowanie np. 4%.

31 paź 2009, 08:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2009, 20:26

POSTY        54
Post Dodatki specjalne
Nom, trochę przeginacie z upolitycznianiem wszystkiego co się rusza. Mówiąc szczerze wybyłem z kraju za czasów panowania JE Jarka, Andrzeja i Romana i z tego okresu pamiętam tyle, że nie mogłem oglądać wiadomości żeby się nie wku.....ć. Demokracja to wybór między mniejszym a większym złem, ale nie chciałbym żeby wróciło tamto :P
Sorki za offa.

31 paź 2009, 11:38
Zawodowiec

POSTY        3146

Post Dodatki specjalne
A znasz pojęcie sarkazm?
Co do pseudoekonomistów teoretyków typu Gwiazdowskiego, to szkoda gadać. Czy faktycznie sądzisz, że najlepsza inwestycją Polski w chwili obecnej jest pożyczanie pieniędzy bankrutowi?
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=54946#p54946

Piwolech - może faktycznie wiadomości nie były super - ale czy obecnie oglądasz je z przyjemnością? Czy informacje o kolejnych zaniedbaniach, kradzieżach, trwonieniu majątku Polski przez osoby wybrane do jego obrony i pomnażania - napawają cię dumą? Czy ślepnący ludzie z braku pieniędzy na leki nie zasługują na większy szacunek niż ... toaleta w MSZ remontowana za bajońskie sumy? Czy płacąc na służbę zdrowia tyle ile Państwo oczekuje (bo ja płacę co do grosza) godzisz się na 2 lata oczekiwania na zabieg lub konsultację? Czy nie masz wrażenia , że zabierając kasę z FRD ukradziono Twoje pieniądze na Twoją emeryturę? Czy nie masz ochoty dać w mordę pomysłodawczyni zakazu nauki czytania w przedszkolach (nawet Stalin tego nie wymyślił)? Czy TY też nazywasz sukcesem prezent w wysokości kilku miliardów złotych gdy to Polska jest pokrzywdzona i Polska winna oczekiwać odszkodowania (Eureko)? Czy wywalanie kobiet w ciąży na bruk pod płaszczykiem "kryzysu" na mocy specustawy jest według Ciebie OK? Czy stawianie oszustów na piedestale (np. Gronowski) i lżenie ich pogromców (skarbówka) to na pewno to czego oczekujesz od Rządu?

I na koniec, aby nawiązać do tytułu topiku, czy według ciebie zmiana zasad gry w trakcie zawodów, tuż przed metą jest OK? Czy startując w biegach przełajowych nie czujesz się oszukany dowiadując się, że zwyciężył kierowca samochodu terenowego, bo ktoś wprowadził drobną, kosmetyczną wręcz poprawkę i zamienił wyraz "bieg" na "wyścig"?

Odpowiedz sobie szczerze na te pytania i zastanów się, do czego to prowadzi. Odpowiedzi na forum nie oczekuję, a jeżeli już to w odpowiednim topiku.

31 paź 2009, 19:50
Nowicjusz

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:24

POSTY        1
Post Dodatki specjalne
Czy nie masz ochoty dać w mordę pomysłodawczyni zakazu nauki czytania w przedszkolach (nawet Stalin tego nie wymyślił)?

:brawa: dobrze gada

31 paź 2009, 21:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 07:19

POSTY        26
Post Dodatki specjalne
Wydaje mi się, że odpływamy od głównego tematu. U mnie w US brutto planują 45-49 brutto. Wielkie G!!!! Ale jednak. To co mnie wk... to to, że osoba nie robiąca nic dostaje to samo co osoba zarobiona "po uszy". No ale cóż.

31 paź 2009, 23:10
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Dodatki specjalne
Najsmutniejsze jest to, że ludzie zaczynają się między sobą wymieniac informacjami typu "a ile u was dostali? 45? to nieźle, bo u nas tylko 44". Cieszy nawet ta 1 złotówka różnicy. Paranoja, zupełnie jakbyśmy rozmawiali o kwotach rzędu 440-450 zł...

01 lis 2009, 12:50
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Dodatki specjalne
tomajak                    

Wydaje mi się, że odpływamy od głównego tematu. U mnie w US brutto planują 45-49 brutto. Wielkie G!!!! Ale jednak. To co mnie wk... to to, że osoba nie robiąca nic dostaje to samo co osoba zarobiona "po uszy". No ale cóż.

A kogo masz na myśli pisząc "osoba ni robiąca nic"????   Przy obecnym obciążeniu US to chyba nie ma już nic nie robiących.

01 lis 2009, 15:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2009, 20:11

POSTY        28
Post Dodatki specjalne
Najczęściej osoby, które mają niewielki wkład w pracy zespołu, dostrzegają, że "niektórzy nic nie robią". Mają też wiele czasu na poszukiwanie przyczyn złotówkowych różnic w nagrodach lub dodatkach specjalnych.

01 lis 2009, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 paź 2009, 15:34

POSTY        67
Post Dodatki specjalne
Tytus 7 masz świętą rację!!! dokładnie, wszystkie "obijboki" , które mają wpływ-na nieszczęście nasze- na finanse tak właśnie robią w us!!!

02 lis 2009, 11:21
Znawca

POSTY        265
Post Dodatki specjalne
Ciągle nie potraficie sprecyzować, na jakich stanowiskach są nieroby w US-ach. Macie jakieś konkretne antypatie, czy też z założenia uważacie, że pewne stanowiska to luzik. To ciekawe zgadnienie, bo jak trzeba będzie ciąć etaty, to będzie wiadomo, które stanowiska są niedociążone.
A może przestańcie siać ferment jedni przeciwko drugim, ale w tej samej branży.

02 lis 2009, 11:29
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2008, 12:52

POSTY        34
Post Dodatki specjalne
gaagaaz                    

tomajak                    

A kogo masz na myśli pisząc "osoba ni robiąca nic"????   Przy obecnym obciążeniu US to chyba nie ma już nic nie robiących.

oj są są - i mają się świetnie u boku kierownictwa - ale cóż nie każdy może być przydupasem - nam "normalnym" zostaje ciężka praca   :wacko:

02 lis 2009, 17:26
Zawodowiec

POSTY        3146

Post Dodatki specjalne
expert77                    

...
oj są są - i mają się świetnie u boku kierownictwa - ale cóż nie każdy może być przydupasem - nam "normalnym" zostaje ciężka praca   :wacko:

Przecież jakiś podział obowiązków być musi - no nie   :zly1:

02 lis 2009, 17:39
Znawca

POSTY        265
Post Dodatki specjalne
Kolejne niedookreślone sformułowanie: "My normalni", czyli którzy?  :wacko:

02 lis 2009, 18:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 194 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona