Teraz jest 09 wrz 2025, 16:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Ja też nie startuję - nie warto.
A swoją drogą co by zrobiła szanowna komisja gdyby nikt się nie zgłosił ?

21 paź 2009, 20:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2006, 19:53

POSTY        10
Weksel                    

Ja też nie startuję - nie warto.
A swoją drogą co by zrobiła szanowna komisja gdyby nikt się nie zgłosił ?

A może jednak warto startować! Trochę świeżej krwi by się przydało. A jak na razie, to  trzymajmy kciuki za tych, których widzielibyśmy na stanowiskach Naczelników, no i za wszystkich zdających, w myśl zasady, że życzliwość okazana innym wraca do Ciebie podwójnie.  
Powodzenia! Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu zdający dzisiaj podzielą się wrażeniami. :)

22 paź 2009, 10:31
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
deszcz                    

A może jednak warto startować! Trochę świeżej krwi by się przydało.
A jak na razie, to  trzymajmy kciuki za tych, których widzielibyśmy na stanowiskach Naczelników, no i za wszystkich zdających, w myśl zasady, że życzliwość okazana innym wraca do Ciebie podwójnie.  
Powodzenia! Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu zdający dzisiaj podzielą się wrażeniami. :)

Ja już od 50 minut ściskam!  :piwo:
I za "swojego" i za pozostałych :D

22 paź 2009, 13:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 07:47

POSTY        35
Jaka jest prawidłowa forma usprawiedliwienia nieobecności w miejscu pracy z tytułu konkursu?
Czy są jakieś jednoznaczne uregulowania lub zalecenia w tym zakresie.

23 paź 2009, 07:22
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Wiadamo kiedy będą wyniki?  :czytaj:

Bo przy takim tempie przeprowadzania egzaminów, wyniki mogą być już do końca miesiąca. W pierwszytm tygodniu listopada ustne i już 11 XI można będzie wręczać nominacje.  :wysmiewacz:

23 paź 2009, 13:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2006, 20:13

POSTY        35
pepe208                    

Jaka jest prawidłowa forma usprawiedliwienia nieobecności w miejscu pracy z tytułu konkursu?

wniosek o urlop wypoczynkowy dla maluczkich a wielkim zastępcy podpiszą delegację na wyjazd samochodem służbowym...

23 paź 2009, 16:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2006, 15:26

POSTY        91
Pawełek                    

pepe208                    

wniosek o urlop wypoczynkowy dla maluczkich a wielkim zastępcy podpiszą delegację na wyjazd samochodem służbowym...

Jak to "wyjazd samochodem służbowym"?  :angry2:  Trzeba to zweryfikować, bo trąbią o OSZCZĘDNOŚCIACH, a okazuje się, że wykorzystują środki do stosowania prywaty. Może GÓRA jednak powinna się TYM zainteresować!!!

23 paź 2009, 17:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2009, 14:09

POSTY        50
To wszystko jest chore. chory jest system wyłaniania, chory jest sposób egzaminowania i chory jest sposób odwoływania. POlityka, i polityKA. I tak juz bedzie dopóki ktoś nie zmieni przepisów lub sam się nie zmieni. za 2 lata wybory i PO tych slad nie zostanie. kto idzie o zakładzik?

23 paź 2009, 22:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
@Monitoring - a jakie inne przepisy konkursowe proponujesz ?

Dla mnie wprowadzenie testu jest super - i ze test jest obiektywny nie mam wątpliwości.

Rozmowa - jak każdy ustny egzamin - nie będzie nigdy w pełni obiektywna, ale ja bym z tego elementu nie zrezygnował. Jak mi tłumaczono na studiach (prawo w Łodzi zaczynałem) - po to są trudne egzaminy ustne, by sprawdzić, czy w stresie osoby sobie radzą - po co komu prawnik, który w stresie nie umie się wypowiedzieć. Z naczelnikami chyba jest tak samo - po co komu szef, który w stresie zacznie się jąkać, panikować i nie umie jasno sformułować myśli. A tego na teście nie wykryjesz, na rozmowie jest szansa, ze to wyjdzie.

Ja znów startowałem - nie wiem jak mi poszło, bardzo dziękuję wszystkim, którzy trzymali kciuki.

24 paź 2009, 09:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
może podziel się zapamiętanymi pytaniami, a jako przyszły naczelnik powinieneś mieć ją dobrą i dużo pytań podać.

24 paź 2009, 09:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
@Gryzli - przepraszam ale nie w ten weekend - żonka sobie pojechała odpocząć po mojej tygodniowej nauce i mam 3 dzieci pod opieką.
"Przyszły naczelnik" - nie komentuje :)

24 paź 2009, 09:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2009, 14:09

POSTY        50
Egzamin na NUS i DUS powinien byc gdzie indziej przeprowadzany i mieć inna metodologię. Przede wszystkim gdzieś w odrębnej instytucji, np w USC i powinien być kodowany. Ten ostatni i to kodowanie to było śmiechu warte. Po9winno być takie kodowanie jak na usc. Po drugie, test powinien dotyczyć w szczególnosci pytań odnoszących się do zakresu czynnosci NUS i DUS a nie jak było teraz na doradcę podatkowego. Natomiast część ustna powinna dotyczyć rozwiązywania poszczególnych problemów praktycznych na takim stanowisku jak DUS i NUS i powinny byc oceniane NAPRAWDĘ kompetencje zarządcze i kierownicze. Poza tym powinien być obowiązkowy test psychologiczny żeby nie wyłaniać jednostek psychopatycznych i idiotów.. Komisja powinna skłądać się  z fachowców a nie z gadających pań i pytającego faceta, którego w 2006 r . pogoniono z dyr IS za najgorsze wyniki w kraju.
Najlepiej gdyby to były 2 niezależne komisje z możliwością weryfikacji. Wtedy można by było powiedzieć że egzamin jest no, w miarę i wyłania tę odpowiednia osobę. Powiedzmy.

24 paź 2009, 11:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
jak ty uczyłeś się tydzień to znając zakres materiału nawet nie zdążyłeś tego przeczytać. No ale życzę powodzenia, najzdolniejsi mogą liczyć na wygrany konkurs. myślę że takie są intencje komisji.

24 paź 2009, 13:49
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Monitoring                    

Egzamin na NUS i DUS powinien byc gdzie indziej przeprowadzany
Najlepiej gdyby to były 2 niezależne komisje z możliwością weryfikacji. Wtedy można by było powiedzieć że egzamin jest no, w miarę i wyłania tę odpowiednia osobę. Powiedzmy.

gryzli                    

jak ty uczyłeś się tydzień to znając zakres materiału nawet nie zdążyłeś tego przeczytać. No ale życzę powodzenia, najzdolniejsi mogą liczyć na wygrany konkurs. myślę że takie są intencje komisji.

Wielka mi sztuka zdać egzamin po półrocznym kuciu.
Sztuka jest nie ryć a zdać  :excl:  
A jeszcze lepiej nie zdać a zostać namaszczonym.  
BO TAKIE SĄ INTENCJE "KOMISJI".  :wysmiewacz:

Z tego co mi wiadomo to jest to ostatni konkurs i jesli nie zostaną obsadzone wszystkie stanowiska to zostaną powołani bez względu na to czy zdali czy nie.

24 paź 2009, 14:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 155  Następna strona