Generalnie mam bardzo mieszane uczucia. Uważam, że nawet osoby z dużą wiedzą polegną na testach - chyba, że któraś grupa trafi na łatwe. Wiem, wiem...nie ma pytań trudnych - są tylko takie, na które nie zna się odpowiedzi
Długa, kręta i wyboista ta droga do fotela naczelnika...
"The long and winding road..." - jak śpiewali Beatlesi
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
20 paź 2009, 20:45
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Fiskal
Generalnie mam bardzo mieszane uczucia. Część pytań łatwa (jak dla mnie) natomiast niektóre nie do powtórzenia np. z zamówień publicznych. Wiele osób po wyjściu z egzaminu miało podobne odczucia. Komisja pełen luzik - spożywała ciasteczka, popijała napoje i w ogóle...sielanka towarzystwa wzajemnej adoracji za komisyjnym stołem Uważam, że nawet osoby z dużą wiedzą polegną na testach - chyba, że któraś grupa trafi na łatwe. Wiem, wiem...nie ma pytań trudnych - są tylko takie, na które nie zna się odpowiedzi
Dzięki za informację. Wiadomo każdy egzamin to los szczęścia. A zadania problemowe jakiego typu były? Podobne w stylu jak ostatnio, czy coś nowego? Bardzo mnie to ciekawi.
20 paź 2009, 21:11
Nie przejmujcie się tak tym konkursem.Jeżeli ma ktoś zostać to zostanie a jak nie to nie.Wyniki jak poprzednie są już doskonale znane/pytaj Henryka/ a ta farsa to dla gawiedzi co z otwartymi gębami patrzy i wzdycha. W życiu moim krótkim nie widziałem uczciwego konkursu w skarbówce wszystkie były ustawione od początku do końca.
21 paź 2009, 07:31
Bitnova
Nie przejmujcie się tak tym konkursem.Jeżeli ma ktoś zostać to zostanie a jak nie to nie.Wyniki jak poprzednie są już doskonale znane/pytaj Henryka/ a ta farsa to dla gawiedzi co z otwartymi gębami patrzy i wzdycha. W życiu moim krótkim nie widziałem uczciwego konkursu w skarbówce wszystkie były ustawione od początku do końca.
I kto to mówi? Mimo wszystko (jeżeli jest tak jak napisałeś(aś)) chciałoby się zdać. A może tym razem będzie inaczej i wygra ten najlepszy!
21 paź 2009, 08:01
Zawsze wygrywa najlepszy i co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości.
21 paź 2009, 08:50
Czy ktoś z was nie wie czy pytania z wczoraj się powtórzyły? Chodzi mi o te z poprzedniego egzaminu jak i te pomiędzy grupa z godz. 10.00 i godz. 14.00. Człek chciałby wiedzieć czy to idzie z jakiegoś klucza czy tez chłopcy z MF się postarali.
21 paź 2009, 14:47
PIT-awal
Człek chciałby wiedzieć czy to idzie z jakiegoś klucza czy tez chłopcy z MF się postarali.
A może i dziewczęta
____________________________________ Należy mieć: siłę, aby zmienić to, co się da; cierpliwość, aby przeczekać to, na co nie ma się wpływu oraz mądrość, aby odróżnić jedno od drugiego.
21 paź 2009, 16:05
Napewno Departament Administracji Skarbowej się postara, nikt w to nie wątpi. W szóstej turze egzaminacyjnej zdecydowanie warianty pytań sie poprawią. Te dwie pierwsze może nie były ciekawe ale szósta ... będzie lepsza Trzymam kciuki za "najlepszych"
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
21 paź 2009, 17:42
NADIR pisze - Długa, kręta i wyboista ta droga do fotela naczelnika...
Za to prosta i krótka jest droga jak się z tego fotela spada
Co chwilę Min.Fin. podaje odwołano XX ze stanowiska naczelnika, i to już robione jest bez konkursu, bez konkursu również obsadza się osoby na stanowisko p.o.naczelnika . Moim zdaniem takie konkursy to nic nie warta farsa pod publiczkę. Każda ekipa polityczna swoimi obsadzi te stanowiska. Za dwa lata wybory i zobaczymy kto z aktualnego konkursu pozostanie na swoim stanowisku. Nie mniej podziwiam tych co tracą swój cenny czas i pieniądze na startowanie do konkursu. Ostatecznie może to dla nich hobby, lub czują się w życiu niedowartościowani?
21 paź 2009, 18:13
A co z p.o. dyrektorów izb skarbowych ???
I czy to normalne aby naczelnik czy dyrektor był 2 lata peło ??!!
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
21 paź 2009, 18:17
Badman
Nie wiem czy normalne ale wiem, że zgodnie z obecną ustawą o służbie cywilnej jest nielegalne
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 paź 2009, 18:45
supersaper
Badman
Nie wiem czy normalne ale wiem, że zgodnie z obecną ustawą o służbie cywilnej jest nielegalne
To znaczy że "mój" naczelnik i "mój" dyrektor są nimi nielegalnie ?!
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
21 paź 2009, 18:53
Tylko wyższe stanowiska w służbie cywilnej nie mogą być powierzane pełniącym obowiązki. Stanowiska dyrektorów izb skarbowych nie należą do tej kategorii stanowisk ( nie mówiąc o stanowiskach naczelników ). Tak więc pełniący obowiązki wyznaczani są zgodnie z obowiązującym prawem.
21 paź 2009, 20:18
zgodnie z prawem
Tytus7
Tylko wyższe stanowiska w służbie cywilnej nie mogą być powierzane pełniącym obowiązki. Stanowiska dyrektorów izb skarbowych nie należą do tej kategorii stanowisk ( nie mówiąc o stanowiskach naczelników ). Tak więc pełniący obowiązki wyznaczani są zgodnie z obowiązującym prawem.
Wyznaczani są zgodnie, tylko dlaczego na kilka lat?!
Weksel
NADIR pisze - Długa, kręta i wyboista ta droga do fotela naczelnika... Za to prosta i krótka jest droga jak się z tego fotela spada
Dlatego nie startuję
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.