Teraz jest 06 wrz 2025, 14:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Bojkot imprez integracyjnych 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Post Bojkot imprez integracyjnych
Może i nic nie zarobisz...Ale chociaż pokażesz, że masz swoją GODNOŚĆ...A to bezcenne...

18 paź 2009, 18:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Kilmister                    

A ile "zarobię" gdy takich imprez nie będzie?

A ile zaoszczędzisz na tych imprezach?
I co zrobisz jak ich nie będzie? Zwolnisz się?
Rozkoszna                    

Może i nic nie zarobisz...Ale chociaż pokażesz, że masz swoją GODNOŚĆ...A to bezcenne...

Chyba nie ma sensu tłumaczyć. "Półdarmowe" piwko jest ważniejsze niż godność.

18 paź 2009, 18:36
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:04

POSTY        53
Pinero                    

Kilmister                    

A ile "zarobię" gdy takich imprez nie będzie?

A ile zaoszczędzisz na tych imprezach?
I co zrobisz jak ich nie będzie? Zwolnisz się?

Czemu mam się zwalniać? Są imprezy to się bawię, a jak ich nie będzie to trudno.

Ostatnio edytowano 18 paź 2009, 19:31 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

poprawka cytatu

18 paź 2009, 18:43
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
ee tam jak ktoś nie lubi i nie chce jechać to przecież siłą go nie zawiozą na taką imprezkę..zresztą jak do tej pory nigdy obecność nie była obowiązkowa :czytaj:

18 paź 2009, 19:06
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Pinero                    

Rozkoszna                    

Chyba nie ma sensu tłumaczyć. "Półdarmowe" piwko jest ważniejsze niż godność.

??? - jakoś na "półdarmowe" nie trafiłem  :(  Nawet jeśli jest za free to i tak przecież place w kosztach całej imprezy. Swoją godność lepiej okazać w inny sposób np. odmawiając przyjścia w kolejną "wolną" sobotę lub urlop na żądanie w dniu protestu albo przyjechać na jakąś manifę, może tworząc gazetkę w firemce z prawdziwymi informacjami. Godność a wyobcowanie ze środowiska to różne rzeczy.
Nigdy nie miałem farta do załatwienia czegoś na imprezie (bo się nie starałem), choć faktycznie w takiej luźnej atmosferze można czasem wyjaśnić wiele powstałych nieporozumień.
Z organizacją bywa różnie. Czasem robi to ktoś inny (np. Rajd Skarbowca - organizowany przez tzw. "zwykłych" pracowników a nie przez GIKS-a!) a czasem sam w tym uczestniczę (przynajmniej się staram).
Bardzo proszę niech ktokolwiek napisze co złego jest w spotykaniu się skarbowców, jeżeli spotkania górników, posiadaczy Garbusów, hodowców chomików są OK.  :blink:

18 paź 2009, 19:53
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Polokokta                    

ee tam jak ktoś nie lubi i nie chce jechać to przecież siłą go nie zawiozą na taką imprezkę..zresztą jak do tej pory nigdy obecność nie była obowiązkowa :czytaj:

nie wiem jak jest u Was ale u nas "stawiennictwo" nie jest "obowiązkowe" ale ... wskazane. Ci którzy nie uczestniczą na takich imprezach sa później "wyróżniani" przy podziale premii kwartalnych. Niezależnie od wyników - zawsze są oberwane. Dostają tylko  pare złociszy zamknięcia dla ust. Pomysł jest dobry ale jak znam życie- nierealny. Zawsze znajdą się tacy co wolą "towarzystwo" dyrektora czy naczelnika.

18 paź 2009, 20:13
Zawodowiec

POSTY        3146

Zed77                    

Polokokta                    

nie wiem jak jest u Was ale u nas "stawiennictwo" nie jest "obowiązkowe" ale ... wskazane. Ci którzy nie uczestniczą na takich imprezach są później "wyróżniani" przy podziale premii kwartalnych. Niezależnie od wyników - zawsze są oberwane. Dostają tylko  parę złociszy zamknięcia dla ust. Pomysł jest dobry ale jak znam życie- nierealny. Zawsze znajdą się tacy co wolą "towarzystwo" dyrektora czy naczelnika.

No to faktycznie macie prze....
U mnie w firemce żadnych nagród, oszczędności, awansów itp. dla plebsu już dawno niet!
Jak widzę czasem jakiś du... nadskakujących szefowi (szefowej) to mi się zbiera na mdłości, jednego szybkiego i ruszam się bawić z normalnymi ludźmi. Sam fakt, że takie rzeczy mają miejsce najgorzej świadczy o szefach, którzy do tego dopuszczają  :stop:

18 paź 2009, 20:18
Znawca

POSTY        237
Supersaper - na imprezach na których ja bywałam widziałam jak 99 % uczestników wręcz USTAWIAŁA się w kolejce żeby usiąść jak najbliżej NUS-a. I dziwnym trafem - CI co usiedli najbliżej i zabawiali NUS-a podczas takich imprez potem awansowali...Jednym slowem - dla mnie te imprezy to typowy przykład walizeniarstwa i włażenia do d...pryncypałom...

19 paź 2009, 14:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
my nie potrafimy w jednym dniu nie przyjść do pracy, więc o jakiej umiejętności zbojkotowania czegokolwiek mówimy?... Większość z nas to tchórze i tyle... :mur:

19 paź 2009, 15:26
Znawca

POSTY        237
NawLunatiq - i właśnie dlatego traktują nas tak jak traktują...Tchórzami, wazeliniarzami itp. poprostu sie gardzi...I oni nam dają to odczuć na codzień (a nawet kilka razy dziennie)...Ale SAMI SOBIE ZGOTOWALIŚMY TEN LOS...Faktycznie - ja coś bredzę o jakimś bojkocie...Przecież nas nawet na to nie stać !! Kilka dni temu napisałam o problemie, że osoba mająca kilkuletni staż w UKS lub kontroli podatkowej US nie ma uprawnień do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych (natomiast uprawnienia takie ma osoba księgująca operacje na JEDNYM koncie przez 3 lata)...I co ? Zainteresowal sie tym jedynie supersaper... A przecież takie uprawnienia pozwoliły by wielu z nas opuścić ten CHORY resort. Moze jakieś pismo w tej sprawie do MF ? Ale skoro takie jest zainteresowanie, to już widzę, że z tego kicha...Lepiej włazić do d...swoim pryncypałom na potancówkach...AMEN.

19 paź 2009, 15:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
supersaper                    

Bardzo proszę niech ktokolwiek napisze co złego jest w spotykaniu się skarbowców, jeżeli spotkania górników, posiadaczy Garbusów, hodowców chomików są OK.  :blink:

Co złego? Górnicy nie tylko potrafią jeździć na imprezy, ale też często organizują sobie "takie zbiorowe" wyjazdy do Warszawy, po których ich pensje szybują wysoko w górę! Posiadacze chomików, Garbusów finansują swoje hobby w 100% za swoje. Żeby było jasne: to nie z socjalu. A socjal jest także w ułamku mój. Ja dziekuję. Zobaczę jaki PIT -11 dostanę za ten rok. Siłę nabywaczą moich pieniędzy już sprawdziłam i jedno piwko, sfinansowane nawet w całości(!) tego nie zmieni.  <_<

Zed77                    

Polokokta                    

zresztą jak do tej pory nigdy obecność nie była obowiązkowa :czytaj:

nie wiem jak jest u Was ale u nas "stawiennictwo" nie jest "obowiązkowe" ale ... wskazane. Ci którzy nie uczestniczą na takich imprezach sa później "wyróżniani" przy podziale premii kwartalnych.

U mnie dokładnie tak samo!

19 paź 2009, 15:56
Zawodowiec

POSTY        3146

Bywałem na imprezach bez 1 zł dopłaty z "socjalu" (te były najlepsze!).
Co do wazeliniarstwa to podstawowym problemem są to szefowie (szefowe - niepotrzebne skreślić - płeć bez znaczenia). Aby takie zachowanie mogło mieć miejsce musi być nie tylko włażący w d... ale i ta druga strona (pozornie bierna). Tu zataczamy wielkie koło i docieramy do sedna rzeczy. W jaki sposób szef został szefem? Jeśli przy pomocy wazeliny, to taki sposób uważa za prawidłowy, wskazany i wręcz naturalny. Teraz poproszę o poczytanie topicu o konkursach na NUS-a i.... chyba nikt nie ma wątpliwości że zasady tego "konkursu" wręcz zachęcają do wazeliniarstwa (może dlatego nie startuję  :)  ).
W zabawie (jako zabawie!) dalej nie widzę nic złego, choć faktycznie doświadczenia wielu forumowiczów są to raczej mało przyjemne.  :za2:

19 paź 2009, 17:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2007, 12:11

POSTY        42

LOKALIZACJAz internetu
Post Bojkot służbowych toalet!!!
Pójdźmy dalej! Proponuję bojkot służbowych toalet!
Niech wiedzą, że nie potrzebujemy ich darmowego papieru toaletowego i wody, a co...
:)

20 paź 2009, 07:30
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
I co potem? Za potrzebą na zewnątrz? :lol:

20 paź 2009, 09:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona