93,00zł x 10 m-cy = 930,00zł. To mało???? Ile dla Ciebie było by dużo??? 9.300,00zł????
Właśnie! To przecież aż pół pensji!!!
Z drugiej strony gdyby litr paliwa kosztował 1 zł, a kilogram mięsa 3 zł, to byłaby kupa szmalu.
snoop
Kiedyś, jak przyjmowałem się do US (1997 rok) mój Św pamięci dziadek mawiał (i ja też tak z resztą myślałem): "trzymaj się tej pracy bo państwowa, urzędnik to urzędnik i zarabiać dobrze musi, a jak do Unii Europejskiej wejdziemy to i zarobki będą jak tam", no i weszliśmy do UE, oj weszliśmy i co Wielkie G..WNO! Wymagania rosną, teraz jakieś systemy zarządzania jakością wdrażają, wcześniej gdzieniegdzie ISO, a człowiek w ogóle przestaje się liczyć, pensje jakie są dobrze wiemy. Przykro oj bardzo przykro bo 12 lat w tym bagnie siedzę i zawsze z nadzieją, ale ta niestety pomału umiera
ejj...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 wrz 2009, 18:51
Dodatki specjalne
tomajak
93,00zł x 10 m-cy = 930,00zł. To mało???? Ile dla Ciebie było by dużo??? 9.300,00zł????
Tak tylko to brutto, na konto pewnie około 630 zł trafi - i to pod warunkiem że jesteś "średnim" pracownikiem. Takich ostatnio dokonałem obliczeń że jak będe do końca roku dostawał tylko "gołą" pensje to żeby moje dochody netto były na poziomie tych z 2008 roku brakuje mi około 2300 zł. A gdzie wzrost poziomu cen dóbr konsupcyjnych czy tam inflacji - jak kto woli ?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
25 wrz 2009, 07:20
Dodatki specjalne
I zaczyna się kolejna jazdeczka. Najpierw nagrody teraz dodatki. Ludzie dajcie spokój świątynia opatrzności bożej nie skończona, zus ledwie dyszy, bo zamiast na rezerwy odkładać bo wyż demograficzny, to kolejną szopkę bożą finansują, a wy tylko o te pieniądze. Może coś dla ducha, bo i tak kupę szmalu zarabiamy. Tusk mówił o miłości o kochaniu a WY tylko sprawy materialne. Zapomnieliście już o JPII Jestem już wyprasowany przez IS Rzeszów i cieszę się że mam Pracę i służę państwu na chwałę klerowi.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
25 wrz 2009, 07:40
Dodatki specjalne
robunio73
I zaczyna się kolejna jazdeczka. Najpierw nagrody teraz dodatki. Ludzie dajcie spokój świątynia opatrzności bożej nie skończona, zus ledwie dyszy, bo zamiast na rezerwy odkładać bo wyż demograficzny, to kolejną szopkę bożą finansują, a wy tylko o te pieniądze. Może coś dla ducha, bo i tak kupę szmalu zarabiamy. Tusk mówił o miłości o kochaniu a WY tylko sprawy materialne. Zapomnieliście już o JPII Jestem już wyprasowany przez IS Rzeszów i cieszę się że mam Pracę i służę państwu na chwałę klerowi.
A słyszałeś o piramidzi potrzeb maslowa? Jak mogę myśleć o trzecim poziomie jak ja ledwo 2 sięgam, takim mały
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
25 wrz 2009, 09:53
Dodatki specjalne
A co z "podwyżką" z tytułu wzrostu kwoty bazowej. Z tego co pamiętam to na 2009r. wzrosła o 36,74 zł. Nowelizacja budżetu raczej nie zmieniła nic w tym zakresie. Tutaj już nie da się wytłumaczyć opóźnień uzgodnieniami, przekazaniem do konsultacji czy innymi PierdOłami.
Sorry ale przyszło olśnienie. Ta "podwyżka" została już wypłacona. Pewnie zapomniałem o niej ze względu na wielkość kwoty.
28 wrz 2009, 07:38
Dodatki specjalne
pablo8019
I zaczyna się podobna karuzela spekulacji co w przypadku nagród za I półrocze: "ja słyszałem", "ja nie słyszałem", "ja słyszałem ale nie wierzę", itd.
Bo w tym wszystkim chodzi o to, żebyśmy myśleli o groszach (bo inaczej tego nazwać nie można) niż o tym co naprawdę i jakimi sposobami z nami robią. Dali nam łamigłówkę umysłową pod tytułem: "dadzą, nie dadzą". I przy okazji jakichkolwiek podwyżeczek, premijek czy innych dodateczków lud zajmuje się wróżbiarstwem. I siedzi cicho, bo a nuż dostanie więcej premijki od kolegi o całe 14 zł. Oczywiście brutto! Ludzie przestańmy się oszukiwać! Dostają wszyscy! I nauczyciele, i lekarze, i policjanci i celnicy! I niby oni to też biedna budżetówka. Czas powiedzieć prawdę: najbiedniejsi w budżetówce są pracownicy skarbówki! I żadne dodatki w kwocie 50-90zł tego nie zmienią!
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
28 wrz 2009, 18:37
Dodatki specjalne
Mamy październik i nadal cisza o dodatkach , czy gdzieś już może wypłacili?
04 paź 2009, 17:05
Dodatki specjalne
Drogi Kolego, identycznie jak w ubiegłym roku dodatki specjalne będą wypłacone gdy zostanie uchwalona stosowna uchwała Rady Ministrów. Na podstawie bip-u RM Szef SC planuje przedstawić projekt stosownej uchwały w dniu 6 października ( http://bip.kprm.gov.pl/g2/2009_10/1270_fileot.pdf), jednakże ze względu na problemy w rządzie, która mają się zakończyc właśnie we wtorek można wnioskować, że ten punkt może nie być zrealizowany. Ponadto, jeżeli dobrze pamietam w ubiegłym roku stosowna uchwała była w czerwcu 2008 r. a wypłaty z wyrównaniem prawie pod koniec roku. Zapewne sytuacje w br. się powtórzy.
04 paź 2009, 18:30
Dodatki specjalne
całe te nasze pensje są jak dodatki, do czegoś czego nie ma, czyli godziwego wynagradzania
04 paź 2009, 18:48
Dodatki specjalne
Jak się pożycza kolejny raz 200 mln dolarów Islandii to na dodatki kasy nie ma
05 paź 2009, 06:08
Dodatki specjalne
a sprawa Eureko, trzeba pamiętać.
05 paź 2009, 10:53
Dodatki specjalne
Z dodatkiem specjalnym jak z yeti każdy słyszał, że jest ale nikt nie widział
05 paź 2009, 19:08
Dodatki specjalne
no i pewnie tak jest jak piszesz Madzia1 a może zrobią nam niespodziankę i dadzą w grudniu na święta!!! taki prezencik
05 paź 2009, 21:15
Dodatki specjalne
Był artykuł w gazecie prawnej, z resztą nawet umieszczony na stronie Skarbowców w którym mowa była że dodatki specjalne mają być wypłacone do końca października...komu wierzyć?ja narazie w swoim u.s nic nie slysze, ale coś cienko to widze....tyle kasy poszło z urzędowych pieniędzy na wartościowanie stanowisk, tyle zmarnowanego czasu kierownictwa...i co z tego?jałmużna w postaci 65 zł?hymm...dal nas i tak każdy grosz się liczy tymbardziej jak pensja w wysokości zapomogi....