a co to i w jakim województwie ??? bo to od tego głównie zależy .....
PDI = Pan Do Informatyzacji (informatyk)? PDI = Pani Do Informowania (sekretarka)? PDI = .....?
19 sie 2009, 07:48
Praca w IS
Po powyższych wiadomościach widzę, że tylko jedna osoba nie skrytykowała tego co napisałam o zarobkach w izbie, reszta osób mi nie wierzy. No cóż, napisałam tak jak jest u mnie czyli na śląsku. Być może w innych województwach jest inaczej. Dodam że pracuję już 17 lat w tych służbach, obecnie moje koleżanki w urzędzie skarbowym z którymi miałam równą pensję gdy pracowałyśmy razem, mają więcej!
19 sie 2009, 10:05
Praca w IS
aneleh
Mamma
Zanim przejdziesz to dowiedz się jakie są zarobki i tej izbie. Ja przeszłam z urzędu do IS kilka lat temu, zarobek zostawili mi taki jak miałam w urzędzie i okazało się, że zarabiam więcej od koleżanek które pracują tam od samego początku. Tak, że zarobki w izbie są niższe niż w urzędzie.
Proszę nam nie wciskać kitu. My w urzędzie doskonale wiemy ile zarabiają pracownicy Izby. A więc zarabiają więcej i mają dużo mniej pracy.
Skoro wszystko lepiej wiesz to zapraszam do pracy w IS - będziesz lepiej zarabiać i dużo mniej pracować. I jeszcze jedno - "my" to znaczy kto. Występujesz w wielu osobach?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
19 sie 2009, 19:10
Praca w IS
Mamma
Po powyższych wiadomościach widzę, że tylko jedna osoba nie skrytykowała tego co napisałam o zarobkach w izbie, reszta osób mi nie wierzy. No cóż, napisałam tak jak jest u mnie czyli na śląsku. Być może w innych województwach jest inaczej. Dodam że pracuję już 17 lat w tych służbach, obecnie moje koleżanki w urzędzie skarbowym z którymi miałam równą pensję gdy pracowałyśmy razem, mają więcej!
No to napisz proszę mniej więcej ile się zarabia w IS Katowice (na początek dla pracownika z 2-letnim doświadczeniem), bo mam zamiar tam złożyć papiery a twój post mnie trochę ostudził . Choć wątpię żeby się tam mniej zarabiało niż w moim US
04 wrz 2009, 18:10
Praca w IS
Wynagrodzenie zależy od tego na jakie stanowisko idziesz w izbie zwykle jest to taki sam wskaźnik jaki masz w US lub lepszy. Zawsze jeśli wygrasz konkurs możesz spytać się o wskaźnik ( jak cię poinformują o wygranej) i jeśli ci nie będzie odpowiadał nie przyjmiesz propozycji pracy i tyle.
04 wrz 2009, 19:11
Praca w IS
Do NOWA, Proszę o wybaczenie, że jesteś niezadowolona z mojej wypowiedzi. Zarobki odnosiłam do Izby OZ, w której średnia wieku nie spada poniżej 45 lat więc i zarobki mają wyższe. W tym dniu moją decyzję uchylono i w uzasadnieniu nic ciekawego nie napisano. Stąd moje rozgoryczenie.
04 wrz 2009, 19:52
Praca w IS
aneleh
Do NOWA, Proszę o wybaczenie, że jesteś niezadowolona z mojej wypowiedzi. Zarobki odnosiłam do Izby OZ, w której średnia wieku nie spada poniżej 45 lat więc i zarobki mają wyższe. W tym dniu moją decyzję uchylono i w uzasadnieniu nic ciekawego nie napisano. Stąd moje rozgoryczenie.
Oki. Ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja pracuję w IS i w moim oddziale średnia to 35 lat. Nie zarabiamy kokosów. Robota wcale nie jest łatwa i przyjemna. Fakt - uchylamy decyzje, ale - przynajmniej w moim oddziale - zawsze to precyzyjnie wyjaśniamy (choć nie koniecznie zawsze decyzji ;-)).
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
05 wrz 2009, 06:49
Praca w IS
W IS jest nIeporównywalnie lepszy komfort pracy niż w każdym US'ie. Jak przeszedłem do IS po kilkunastu latach pracy w US to spokój jaki zastałem był dla mnie szokiem. Przez pierwsze tygodnie czułem się jak na wyjeździe do sanatorium: skończyło się dla mnie stresujące życie zawodowe. Po wielu latach użerania się z podatnikami przestałem mieć z nimi jakikolwiek kontakt. Ktoś kto całe życie przesiedział na stołku w IS nie może tego docenić bo nie zna innego rodzaju pracy. Zarobki nie są zdecydowanie większe niż w US ale można sobie z Komisją Rekrutacyjną ponegocjować wyższy wskaźnik. W każdym razie wynagrodzenie to nie wszystko, dla mnie najważniejsze było żeby wyrwać się z tego zwariowanego zakładu pracy jakim są US'y, a w przyszłości pomyśleć o całkowitym pożegnaniu się ze skarbowością.
05 wrz 2009, 22:41
Praca w IS
Corleone
W IS jest nIeporównywalnie lepszy komfort pracy niż w każdym US'ie. Jak przeszedłem do IS po kilkunastu latach pracy w US to spokój jaki zastałem był dla mnie szokiem. Przez pierwsze tygodnie czułem się jak na wyjeździe do sanatorium: skończyło się dla mnie stresujące życie zawodowe. Po wielu latach użerania się z podatnikami przestałem mieć z nimi jakikolwiek kontakt. Ktoś kto całe życie przesiedział na stołku w IS nie może tego docenić bo nie zna innego rodzaju pracy. Zarobki nie są zdecydowanie większe niż w US ale można sobie z Komisją Rekrutacyjną ponegocjować wyższy wskaźnik. W każdym razie wynagrodzenie to nie wszystko, dla mnie najważniejsze było żeby wyrwać się z tego zwariowanego zakładu pracy jakim są US'y, a w przyszłości pomyśleć o całkowitym pożegnaniu się ze skarbowością.
ZGADZAM się a zarobki nie są rewelacyjne bo np DUS-y mają lepiej, a i US-y w dużych miastach też
06 wrz 2009, 12:24
Praca w IS
USy w małych miastach też mają dobre zarobki. Od kierownika wzwyż
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
06 wrz 2009, 20:55
Praca w IS
Tadeo74
USy w małych miastach też mają dobre zarobki. Od kierownika wzwyż
I widzisz tyle się napisałeś ... wiesz pracownicy skarbowości ( i nie tylko) lubią gotowiznę
07 wrz 2009, 17:37
Praca w IS
Gotowiznę? Raczej gotówkę.
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
07 wrz 2009, 19:23
Praca w IS
Fundusz płac to ilość planistycznych etatów razy kwota na etat. Kwota ta jest wyższa dla IS, mniejsza dla DUS, jeszcze mniejsza dla dużych...itd. To, że w is pracownicy mogą mieć mniej niż w US może wynikać z ilości kadry. W US jest NUS, 1-2 z-ców,kierownicy, pracownicy. W IS: dyrektor, 2-3 z-ców, naczelnicy wydziałów, kierownicy i pracownicy. Więcej kadry to mniej kasy dla maluczkich.