Teraz jest 06 wrz 2025, 00:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych... 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post stosunki i członki
supersaper                    

Tadeo74                    

To proste: Kto jest "ustosunkowany" nie zostanie "zracjonalizowany"  ;)

:brawa:
Tak właśnie wygląda stosunkowy stosunek do stosunku POmysłodawców stosunkowej ustawy (czyt. bzdetów).

Tadeo74                    

Może wzorem innej grupy utworzyć Kampanię Przeciw Skarbofobii

A na honorowego członka wciągnąć Janusza i Donka!  :zeby:

31 sie 2009, 20:15
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post nie poprą bubla nad bublami
supersaper                    

ebro                    

Mam nadzieje, że wszyscy  aktywni na tym forum wypełnili już wnioski lobbingowe... :zeby:
To zajmuje dosłownie chwilkę, a efekty mogą być nieocenione.
W ramach rozrywki można dać też domownikom - niech poćwiczą nadgarstki  :zeby:
A tak poważnie - DO DŁUGOPISÓW!!!
Dziś wysłałem i do KPRM i do RPO.
.....
Nie liczę zbytnio na Prezydenta. (...) Nie sądzę, jeśli do tego dojdzie, że Kaczyński zawetuje tą ustawę. (....) Z tego względu uważam, że ile zrobimy sami tyle będzie nasze. Powszechny udział w akcji lobbingowej, pisanie do RPO, Posłów, Premiera itp. może przynieść znacznie lepszy skutek, niż liczenie na kogoś innego.

Wydrukowałem, wypełniłem, wysłałem.
Ja liczę, że prezydent nie będzie musiał wetować, bo PIS i SLD + paru rozsądnych z PSL'u nie poprą bubla nad bublami.  :stop:

01 wrz 2009, 17:49
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post nie poprą bubla nad bublami
So help me God!

01 wrz 2009, 17:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 13:55

POSTY        31
Post Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych...
Me too.... :zeby:

01 wrz 2009, 17:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2008, 18:43

POSTY        120
Post Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych...
Przeglądałem kilka stron internetowych  ( związkowych i niezwiązkowych ) gdzie pracownicy skarbówki mogą wyrazić swoje zdanie na temat ustawy redukcyjnej... i co znalazłem... wielkie nic!!!! Na jednej ze stron coś się pokazało tj. uzasadnienie do ustawy, kilka artykułów i tyle. Żadnej dyskusji, żadnej opinii ze strony ZZ, czy jakiś pomysłów, działań podejmowanych...wielkie g..... Na drugiej stronie gdyby nie działania RSK " Solidarność" i strona skarbowców to też nie wiele by było.
JAKIE Z TEGO WNIOSKI???
WNIOSKI CHYBA NASUWAJĄ SIĘ SAME!

01 wrz 2009, 19:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 17:23

POSTY        30
Zapraszam do lektury odpowiedzi jakie zostały przesłane do KPRM-u odnośnie racjonalizacji zatrudnienia. Proponuję zacząć od odpowiedzi Szefa Służby Cywilnej :(

http://bip.kprm.gov.pl/kprm/dokumenty/61_3328.html

10 wrz 2009, 13:10
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Czy ktoś dostał jakąś oficjalną odpowiedź z KPRM lub Sejmu na złożony "wniosek"?
Bo ja czekam, czekam, ..... i nic  :(

10 wrz 2009, 13:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Najlepsze jaja to stanowisko Głównego Inspektora Pracy - wszystko jest OK, wspaniałe i cudowne - uwag nie wnoszę. :za2:
MF ogólnie OK - podnoszą faktyczny brak wakatów i nadmiar zadań.
Szef SC nadesłał 2 pisma - jedno z uwagami (na marginesie ciekawe uwagi czytającego) a drugie z debilnymi propozycjami w tym zabranie dodatkowego urlopu USC (jest 1 rok!) i dodatku specjalnego.
Polecam stanowiska Kancelarii Prezydenta i Szefa Biura TK.
Dziwne jest stanowisko RPO
Najlepsze jednak, że nawet KPRM ma poważne uwagi do ... jak by nie patrzeć swojego własnego projektu  :wysmiewacz:

10 wrz 2009, 14:12
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
supersaper                    

Szef SC nadesłał 2 pisma (...) drugie z debilnymi propozycjami

Pierwsza z tych propozycji nie jest taka zła - gwarancja zatrudnienia dla USC. Ja jestem jak najbardziej "za" :brawa:  Widzę tam tylko jakieś dziwne uwagi/dopiski - "do ew. uwalenia"? :blink:

Obrazek

Dobrze czytam?? Nasz los w rękach Janusza... :lol:

Dodano: 10 Wrz 2009, 19:02

Teraz widzę że "debilne" jest to drugie pismo...

10 wrz 2009, 17:50
Zawodowiec

POSTY        3657
wielblad                    

supersaper                    

Szef SC nadesłał 2 pisma (...) drugie z debilnymi propozycjami

Pierwsza z tych propozycji nie jest taka zła - gwarancja zatrudnienia dla USC. Ja jestem jak najbardziej "za" :brawa:  Widzę tam tylko jakieś dziwne uwagi/dopiski - "do ew. uwalenia"? :blink:

Dobrze czytam?? Nasz los w rękach Janusza... :lol:

Dodano: 10 Wrz 2009, 19:02
Teraz widzę że "debilne" jest to drugie pismo...

Janusza? Paliknota?!  :o
To marnie to widzę.  :(
W pierwszym pismie Brodziński pisał o gwarancji zatrudnienia dla USC i wydawał się że jest gość Ok. A teraz w tym "debilnym" drugim proponuje m.in. zniesienie dodatku dla całego korpusu sc i dodatkowego urlopu usc.
Lizydupy jeden przez drugiego chcą się przypodobać Donaldzikowi.

10 wrz 2009, 18:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Dodatek muszą zabrać bo już brakuje im kasiorki na wazelinę  :wysmiewacz:
Co do dopisku, to wg mnie tam jest do ew. uwzględnienia
A jak się podoba pismo GIP - dla mnie rewelacja! Ten gostek winien natychmiast  <_<  bo ani nie robi tego co należy, ani nie potrafi czytać ze zrozumieniem, ani prawa pracy ni w ząb nie kuma.

10 wrz 2009, 18:50
Zawodowiec

POSTY        3657
supersaper                    

A jak się podoba pismo GIP - dla mnie rewelacja! Ten gostek winien natychmiast  <_<  bo ani nie robi tego co należy, ani nie potrafi czytać ze zrozumieniem, ani prawa pracy ni w ząb nie kuma.

Zając?
No ten to dopiero wazeliniarz.
Jakby nawet proponowali 50% do zwolnienia , to by tylko spytał "a jaki mam termin do powiadomienia PUP?!   :zygi:
A zauważyliście jakimi bazgrołami piszą?
Wyobrażacie sobie całe pismo napisane ręcznie?
A niby w y k s z t a ł c i u c h y  <_<

10 wrz 2009, 19:00
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
GIP ma ciekawy życiorys: Skończył prawo na UW, a "W latach 1966 - 1984 pracował w branży budowlanej na różnych stanowiskach - od zbrojarza do kierownika budowy". (http://www.pip.gov.pl/html/pl/html/02110001.htm).

10 wrz 2009, 20:26
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Oby zamiennik wejścia związkowców na spotkanie z min. Bonim nie skończyła się tak:

http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/ ... ryja_.html

A później informacja w mediach, że zebrani związkowcy oklaskami podsumowali redukcję pracowników o 50%.

10 wrz 2009, 22:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 219 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona