Teraz jest 08 wrz 2025, 05:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Post Nagrody 3% za I kwartał 2009
dziura                    

Martiska                    

tributarius                    

Myślę, że nie bez kozery jak mówił ongiś Zenon Laskowik odwłano Gdańskiego - tegoż samego upoważnionego autora, który poprosił o przygotowanie planów oszczędnościwych. I po tym piśmie niemalże jak na wiecu 1 - majowym  licytowano się szeroko zakrojonymi cięciami.  I co ty wtedy powiesz niedowiarku lub niedowiarko Ha!?

Skoro staracie się mnie przekonać, że to dzięki ZZ płacą 3%, to proszę sprawcie, aby wypłacili wszędzie, m.in. w UKS-ach.

Pozdrawiam Wszystkich Skarbowców !!!

Również w tym uks-iku w którym działa kolega Tributarius a w którym oszczędnościówka jest włączona do 3% funduszu  nagród. Rozumiem ,że to też jest sukces zz.  :wysmiewacz:

Niestety jak wiesz w TYM Urzędzie działają jeszcze 2 związki zawodwe, z których wystarczy, aby regulamin podpisał  tylko jeden  i  sprawa załatwiona. Problelem nie jest zz, tylko ustawa o zz, która w celu osłabienia silnych central związkowych zrównuje w prawach 10 osobowe związki zakładowe. Ale wracając do meritum podobnie jak Ty nie zgadzam się na to, aby oszczędności, które w tym roku jeszcze nie zostały wypłacone, nie zostały wypłacone wszystkim pracownikom. W tym celu planujemy podjąc stosowne działania, myslę że się do nich przyłączysz - a początek nowego roku zapowiada się gorąco - nastąpi zwiększenie udziału rozumu w gospodarce zatrudnienim poprzez wyrzucenie 10 % zbędnych czyt. niewygodnych.

30 sie 2009, 09:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2009, 17:44

POSTY        4
tributarius                    

Niestety jak wiesz w TYM Urzędzie działają jeszcze 2 związki zawodowe, z których wystarczy, aby regulamin podpisał  tylko jeden  i  sprawa załatwiona. Problemem nie jest zz, tylko ustawa o zz, która w celu osłabienia silnych central związkowych zrównuje w prawach 10 osobowe związki zakładowe. Ale wracając do meritum podobnie jak Ty nie zgadzam się na to, aby oszczędności, które w tym roku jeszcze nie zostały wypłacone, nie zostały wypłacone wszystkim pracownikom. W tym celu planujemy podjąc stosowne działania, myslę że się do nich przyłączysz - a początek nowego roku zapowiada się gorąco - nastąpi zwiększenie udziału rozumu w gospodarce zatrudnieniem poprzez wyrzucenie 10 % zbędnych czyt. niewygodnych.

Rozumiem , że kolega nie podpisał regulaminu. Jakby na to  nie patrzył włączenie oszczędnościówek do 3% funduszu to wyłączna zasługa byłego działacza zz z lat 80- tych i obecnych działaczy zz a nie wina ustawy. Gratuluję wszystkim i życzę dalszych sukcesów.

Ostatnio edytowano 30 sie 2009, 20:15 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

brak zamknięcia cytatu

30 sie 2009, 18:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 13:55

POSTY        31
POdobno i na to znaleźli sposób. Jest zamiar zmiany ustawy o zz tak aby ograniczyć rolę małych zz - m.in. reprezentatywność.
Oby nie POszło to zbyt daleko. Kto jak to ale oni POtrafią.  :zeby:

30 sie 2009, 20:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
dziura                    

tributarius                    

Niestety jak wiesz w TYM Urzędzie działają jeszcze 2 związki zawodowe, z których wystarczy, aby regulamin podpisał  tylko jeden  i  sprawa załatwiona. Problemem nie jest zz, tylko ustawa o zz, która w celu osłabienia silnych central związkowych zrównuje w prawach 10 osobowe związki zakładowe. Ale wracając do meritum podobnie jak Ty nie zgadzam się na to, aby oszczędności, które w tym roku jeszcze nie zostały wypłacone, nie zostały wypłacone wszystkim pracownikom. W tym celu planujemy podjąc stosowne działania, myslę że się do nich przyłączysz - a początek nowego roku zapowiada się gorąco - nastąpi zwiększenie udziału rozumu w gospodarce zatrudnieniem poprzez wyrzucenie 10 % zbędnych czyt. niewygodnych.

Rozumiem , że kolega nie podpisał regulaminu. Jakby na to  nie patrzył włączenie oszczędnościówek do 3% funduszu to wyłączna zasługa byłego działacza zz z lat 80- tych i obecnych działaczy zz a nie wina ustawy. Gratuluję wszystkim i życzę dalszych sukcesów.

Nie, wprost przeciwnie, podpisałem, ale dzisiaj uważam, że był to błąd. Chyba kolega pamięta, że szybko się zrehabilitowałem zbierając podpisy równo dwa lata temu za wypłatą oszczędnościówek dla wszystkich pracowników. Do dzisiaj przechowuję orygianły tych list - 80% załogi podpisało sie "za". W chwili obecnej liczymy na to, że zz uzgodnią wspólne stanowisko w sparwie wyłączenia oszczędności z funduszu nagród. Przypominam również, że od nowego roku z uwagi na likwidację etatów planistycznych oszczędności będą mizerne.  A propos skoro kolega tak zainteresowny, może by tak się włączył w naszą sprawę i zrobił coś dla siebie, a nie tylko stał z boku i krytykował. Pomimo wszystko pozdrawiam i życzę sukcesu raczej na polu działania, niż li tylko krytyki

31 sie 2009, 22:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 cze 2009, 13:02

POSTY        28
Mili państwo!czy wiadomo już coś o wypłatach dodatku specjalnego wraz ze spłatą o ktorym była mowa w art. gazety prawnej??czy te wpłaty to coś pewnego? :blush:

01 wrz 2009, 06:05
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
Pomimo gorących zapewnień Szefa Służby Cywilnej, że dodatki specjalne będą - moge powiedzieć z przykrością, że pewne w życiu jest tylko spotkanie z grabarzem - oczywiście nadzieja umiera ostatnia  :zeby:

01 wrz 2009, 17:58
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
Witam pourlopowo, ciężko się wracało, oj ciężko.
Piodar - ano przed urlopem kasę dostałam i to nawet nie najgorszą, więc na kilka dni urlopu było.
Buźka i spadam pracować, bo mam maaaaaaaaaaaaaaasę zaległości.

02 wrz 2009, 11:11
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Yennefer                    

mam maaaaaaaaaaaaaaasę zaległości.

Jak to po urlopie, papiery niestety wolnego nie mają... A ci, którzy dostali nagrody to pewnie już zdążyli o nich zapomnieć - rozejszły się były  ;)

02 wrz 2009, 12:00
Zaawansowany

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:18

POSTY        56
A mnie mój szef kazał iść na urlop.Powiedział,że mam za dużo czasu nadpracowanego przy akcjach mandatowych,z czego on musi się teraz tłumaczyć.Zatem biorę kasę z oszczędnościówki,kupuję bilet i jadę na urlop na Mazury.Dokumenty wprawdzie wolnego nie mają,stale spływają jakieś pisma z róznych instytucji, ale zostawiam dwóch moich współpracowników. doświadczonych, poradzą sobie z tymi dokumentami.Pozdrawiam innych,życząc Wam oowocnej pracy, sukcesów, utrzymania decyzji przez IS. :piwo:

02 wrz 2009, 13:02
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
U mnie były takie kwoty 3% że na bilet i owszem ale tylko w jedną stronę  :zeby:

02 wrz 2009, 19:29
Zaawansowany

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:18

POSTY        56
Witaj Ebro.Co to za US czy UKS,ze płacił tak mało? Z jakiego regionu? Wiem,że może nie chcesz ujawnić miejsca pracy, to zrozumiałe.Zatem podaj region. :piwo:

02 wrz 2009, 20:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
A czy wiadomo coś na temat wypłaty dodatków specjalnych? :(

02 wrz 2009, 22:08
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
Piodar14                    

Witaj Ebro.Co to za US czy UKS,ze płacił tak mało? Z jakiego regionu? Wiem,że może nie chcesz ujawnić miejsca pracy, to zrozumiałe.Zatem podaj region. :piwo:

Nie ma sprawy - US Śląsk  :piwo:

03 wrz 2009, 20:07
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
jjb28                    

A czy wiadomo coś na temat wypłaty dodatków specjalnych? :(

Niestety narazie cisza, jak już ostatnio pisałem Szef SC zapewniał że będą ale co do konkretów nic tylko WIELKIE CICHO.
Pewnie liczą że zapomnimy  :mellow:

03 wrz 2009, 20:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Następna strona