Teraz jest 04 wrz 2025, 14:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Podrasuj swój komputer - za darmo (do 10 000zł). 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Z jakiego sprzętu komputerowego korzystasz w domu?  Chcesz coś zmienić, poznać opinie innych...

<a href="http://podrasuj.idg.pl/" target="_blank">IDG proponuje zabawę</a> w podrasowanie swojego komputera. Główną nagrodą w konkursie jest skorzystanie z oferty i podrasowanie własnego sprzętu za kwotę 10.000zł (z opłaconym podatkiem!).

Ciekaw jestem, czy zgłosi się skarbowiec i uzasadni konieczność rozbudowy (bo trzeba mieć swoje uzasadnienie) pracą w urzędzie skarbowym (IS/UKS/MF/UC) i np. wykorzystaniem go do obsługi e-Deklaracji w charakterze telepracownika. Trzeba pamiętać, że po połączeniu US-UC (a może ZUS?) część pracowników nie zmieści się w istniejacych budynkach i będzie pracowała w domu - zdalnie. To taka moja wizja realizacji WIRTUALNEGO URZĘDU SKARBOWEGO - o czym myśli MinFin i niedawno za pomocą swojej rzeczniczki przekazał informację PAP- publikowaną na www.skarbowcy.pl.

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:03 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2007, 20:57
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]
Ciekaw jestem, czy zgłosi się skarbowiec i uzasadni konieczność rozbudowy (bo trzeba mieć swoje uzasadnienie) pracą w urzędzie skarbowym (IS/UKS/MF/UC) i np. wykorzystaniem go do obsługi e-Deklaracji w charakterze telepracownika. Trzeba pamiętać, że po połączeniu US-UC (a może ZUS?) część pracowników nie zmieści się w istniejacych budynkach i będzie pracowała w domu - zdalnie. To taka moja wizja realizacji WIRTUALNEGO URZĘDU SKARBOWEGO [...]

Obawiam się (taka moja wizja), że część pracowników nie zmieści się w istniejących budynkach, lecz pracowała w domu już nie będzie... zobaczymy, kto ma rację.

A poważnie Tranqilo sądzisz, że jest możliwa w naszych realiach (techniczne możliwości, ochrona danych, tajemnica skarbowa itp.) jakaś forma "telepracy"?

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:04 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 18:27
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

A poważnie Tranqilo sądzisz, że jest możliwa w naszych realiach (techniczne możliwości, ochrona danych, tajemnica skarbowa itp.) jakaś forma "telepracy"?

Oczywiście! Szczególnie w kontroli jest to częściowo możliwe, ale i w innych działach również. Trzeba jednak wtedy przejść na system typowo zadaniowy. No i wszyscy nie mogą być na raz nieobecni. :P Trzeba by również dostosować do takiej pracy systemy komputerowe i zainstalować dodatkowe zabezpieczenia. I już będzie ten pożądany przez MinFin <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Courier New--><span style="font-family:Courier New"><!--/fonto-->Wirtualny Urząd Skarbowy<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->(w skrócie <!--fonto:Courier New--><span style="font-family:Courier New"><!--/fonto--><!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->WirUS<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--fontc--></span><!--/fontc-->)

Zostało jeszcze 12 dni na start w zabawie "PODRASUJ SWÓJ KOMPUTER".

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:06 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 18:43
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
No to czekam na końcówkę poltax'u i kontroli w domu (najlepiej blisko kuchni, choć z live box'em równie dobrze w ogrodzie)... Byle tylko kasa za robotę nie była wirtualna!

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:06 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 20:06
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Z live box'em? To produkt przejściowy, musi być podłączony do kabla.  Raczej myślę o WIMAXie. Wtedy możesz pracować nawet w SPA biorąc bąbelkowa kąpiel.

Widziałeś ilu chętnych na darmową modernizację? Teraz tylko 2257 - szanse większe, niż w totku!!!

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:07 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 22:55
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...] Widziałeś ilu chętnych na darmową modernizację? Teraz tylko 2257 - szanse większe, niż w totku!!!

Ale czasu jeszcze sporo... Do 14.02. zbierze się pewnie ok. 10.000, poza tym nie mam za wielkich szans (ostatnio mój PC przeszedł lekką reaktywację)...

Btw. WirUS - brzmi świetnie. Lepiej zastrzeż tę nazwę, wkrótce może być sporo warta...

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:08 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

03 lut 2007, 00:12
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Ale czasu jeszcze sporo... Do 14.02. zbierze się pewnie ok. 10.000, poza tym nie mam za wielkich szans (ostatnio mój PC przeszedł lekką reaktywację)...

Nie przejmuj się. Mój ponad dwuletni staruszek - chociaż jest "second hand" to i tak załapuje się do pierwszej pięćsetki. Szanse może małe, ale to tylko zabawa. :D

elsinore                    

Btw. WirUS - brzmi świetnie. Lepiej zastrzeż tę nazwę, wkrótce może być sporo warta...

Upomnę się o pierwszeństwo jak ten WirUS powstanie :lol: Szanse są małe. Po tym, jak oglądałem Portal Urzędnika, to odnoszę wrażenie, że kagańce procedur (a może niedoskonałość programu?) cofają nas do ręcznego przetwarzania. Zobaczymy zresztą w styczniu 2008.

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:09 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

03 lut 2007, 13:17
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...] Po tym, jak oglądałem Portal Urzędnika, [...]

...a przepraszam bardzo, że z nieśmiałością laika zapytam: cóż to takiego?

Ostatnio edytowano 07 lut 2007, 08:20 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

06 lut 2007, 23:13
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Portal Urzędnika to część nowej aplikacji e-Deklaracje służącej do akceptacji dokumentów elektronicznych lub ich odesłania.

W planach było, że w 2006 będzie 35.000 obsługiwanych podmiotów, w 2008 nawet 200.000. A w realizacji: rok 2006 - 360 podmiotów, 2007 - ...???
<a href="http://www.mofnet.gov.pl/_files_/systemy_informacyjne/e_deklaracje/e_deklaracje_skrocony_opis.pdf" target="_blank">Bliżej o projekcie > czytaj</a>

Ostatnio edytowano 07 lut 2007, 13:18 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

07 lut 2007, 10:26
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
A jak już wygrasz to może przy okazji wymiany życia wewnętrznego warto pomyśleć o zmianie design'u Twojego PC?

<a href="http://www.n4e.pl//IMGallery/albumy.php?start=0&kategoria=1" target="_blank">http://www.n4e.pl//IMGallery/albumy.php?start=0&kategoria=1</a>

Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:42 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

07 lut 2007, 22:52

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Portal Urzędnika to część nowej aplikacji e-Deklaracje służącej do akceptacji dokumentów elektronicznych lub ich odesłania.

W planach było, że w 2006 będzie 35.000 obsługiwanych podmiotów, w 2008 nawet 200.000. A w realizacji: rok 2006 - 360 podmiotów, 2007 - ...???
<a href="http://www.mofnet.gov.pl/_files_/systemy_informacyjne/e_deklaracje/e_deklaracje_skrocony_opis.pdf" target="_blank">Bliżej o projekcie > czytaj</a>

W 2007 liczba pewnie spadnie, deklaracji miesięcznych ubyło, to i bawić się tym cudem XXI wieku dla paru rocznych zeznań, no może też PIT-ów 11?

Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

07 lut 2007, 23:15
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Wjawor, Ty tu sobie jaja robisz, a dziś wicepremier odszedł. Sorry, wicepremier został, odszedł jedynie jako minister, a z nim wizja zawarta w planie informatyzacji kraju na najbliższe kilka lat. I jak się teraz potoczą losy tych kilku zapowiadanych i medialnie nagłaśnianych przez ex-min-Doorna projektów?

Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:44 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

07 lut 2007, 23:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]