Teraz jest 06 wrz 2025, 13:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Praca w IS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:26

POSTY        31
Post Praca w IS
Witam!
Jakiś czas temu wysłałam swoja kandydaturę na ofertę pracy w Izbie Skarbowej. Dzisiaj zostałam zaproszona na test i rozmowę, czy wie może ktoś jak wygląda taki test i o czym jest rozmowa. Z czego miałabym się przygotować (ogłoszenie dotyczyło PDI)? I takie jeszcze małe pytanko, jakie są mniej więcej zarobki w Izbie, tzn. czy na tyle większe niż w US że opłaca się do niej przejść. Bardzo dziękuję za jakąkolwiek odbowiedź.

Dodano: Pią Sie 14, 2009 11:32 am

Nikt nic nie wie :( . Powiedzcie jesli coś wiecie

14 sie 2009, 10:09
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post praca w is
marwerka                    

Witam!
Jakiś czas temu wysłałam swoja kandydaturę na ofertę pracy w Izbie Skarbowej. Dzisiaj zostałam zaproszona na test i rozmowę, czy wie może ktoś jak wygląda taki test i o czym jest rozmowa. Z czego miałabym się przygotować (ogłoszenie dotyczyło PDI)? I takie jeszcze małe pytanko, jakie są mniej więcej zarobki w Izbie, tzn. czy na tyle większe niż w US że opłaca się do niej przejść. Bardzo dziękuję za jakąkolwiek odbowiedź.

Dodano: Pią Sie 14, 2009 11:32 am

Nikt nic nie wie :( . Powiedzcie jesli coś wiecie

Pytania będą dotyczyć podatku do którego aplikujesz, ordynacji podatkowej, mogą zapytać coś o IS.

A zarobki nie są wcale wyższe niż w US, a czasami nawet i niższe.

14 sie 2009, 12:01
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 07:40

POSTY        2
Post praca w is
Test jest jednokrotnego wyboru.  Jak przejdziesz pozytywnie test i załapiesz się to czeka cię rozmowa z komisją. Rozmowa na luzie tak więc nie ma się co denerwować. Pozdrawiam i powodzonka. :)

14 sie 2009, 12:28
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
Post praca w is
Dziękuję dziewczynki! :)
Fajnie że jest to test zamknięty, to zawsze można sobie postrzelać :D jak się czegos nie wie. Mam nadzieję że ze strony finansowej tez nie będzie tak źle, no przynajmniej lepiej niż mam teraz. Jeszcze raz dziękuję,jak będziecie coś jeszcze wiedziały to piszcze proszę

14 sie 2009, 12:42
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post praca w is
marwerka                    

Dziękuję dziewczynki! :)
Fajnie że jest to test zamknięty, to zawsze można sobie postrzelać :D jak się czegos nie wie. Mam nadzieję że ze strony finansowej tez nie będzie tak źle, no przynajmniej lepiej niż mam teraz. Jeszcze raz dziękuję,jak będziecie coś jeszcze wiedziały to piszcze proszę

W przededniu zbliżających się znacznych redukcji zatrudnienia w skarbówce zastanów się czy pchać się do pracy w IS.

15 sie 2009, 14:35
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Praca w IS
Tylko na stanowisko Dyrektora  :D

16 sie 2009, 20:32
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Praca w IS
Tadeo74                    

Tylko na stanowisko Dyrektora  :D

Albo chociaż sekretarki Dyrektora... ;)

16 sie 2009, 20:42
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Praca w IS
Tak jest! I powołać się na "parytet"

16 sie 2009, 20:45
Amator

REJESTRACJA21 lip 2009, 11:35

POSTY        15
Post Praca w IS
Zanim przejdziesz to dowiedz się jakie są zarobki i tej izbie. Ja przeszłam z urzędu do IS kilka lat temu, zarobek zostawili mi taki jak miałam w urzędzie i okazało się, że zarabiam więcej od koleżanek które pracują tam od samego początku. Tak, że zarobki w izbie są niższe niż w urzędzie.

17 sie 2009, 07:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Post Praca w IS
Mamma - napisz w jakiej to Izbie, albo nie pisz farmazonów !!! Bo akurat w mojej IS średnia płaca jest na poziomie US+30 % !!!

17 sie 2009, 07:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 10:25

POSTY        44
Post Praca w IS
Mamma - napisz w jakiej to Izbie, albo nie pisz farmazonów !!! Bo akurat w mojej IS średnia płaca jest na poziomie US+30 % !!!

A w mojej IS płace są na marnym poziomie. W niektórych US są porównywalne. Na pewno nie jest to US +30%. Jedynie kadra kierownicza jest do przodu.

17 sie 2009, 09:25
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
Post Praca w IS
Dziekuję Roszkoszna wreszcie jakieś konkrety. Żeby tylko mnie chcieli  :D. A co do redukcji zatrudnienia, co nie wiadomo czy w to wierzyć tyle to już miało razy być i jakoś nic nie ma.

17 sie 2009, 09:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2009, 06:51

POSTY        5
Post Praca w IS
marwerka                    

czy wie może ktoś jak wygląda taki test i o czym jest rozmowa. Z czego miałabym się przygotować (ogłoszenie dotyczyło PDI)?
Pojęcia nie mam. Mnie pytali, jak się będę czuł pomiędzy samymi kobietami i czy mi nie przeszkadza, że jakiś czas nie będę dostawał podwyżek (bo przeszedłem z US z wyższą pensją niż miały moje nowe koleżanki). Na moje pytanie, czy mam coś o podatkach mówić, usłyszałem, że pytanie mnie o takie rzeczy w moim przypadku byłoby niepoważne. No i jestem.

17 sie 2009, 10:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Post Praca w IS
Mamma                    

Zanim przejdziesz to dowiedz się jakie są zarobki i tej izbie. Ja przeszłam z urzędu do IS kilka lat temu, zarobek zostawili mi taki jak miałam w urzędzie i okazało się, że zarabiam więcej od koleżanek które pracują tam od samego początku. Tak, że zarobki w izbie są niższe niż w urzędzie.

Proszę nam nie wciskać kitu. My w urzędzie doskonale wiemy ile zarabiają pracownicy Izby. A więc zarabiają więcej i mają  dużo mniej pracy.

17 sie 2009, 21:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona