Teraz jest 06 wrz 2025, 16:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Czy są udzielane zgody na dodatkowe zarobkowanie? 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 sty 2008, 15:20

POSTY        1
Mam taki sam dylemat z DJ-owaniem.
Coś sie ruszyło w Twojej sprawie?
:piwo:

23 sty 2008, 22:11
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2007, 14:02

POSTY        145

BALEK, to jest nas dwóch.
Mam taki sam dylemat z DJ-owaniem.
Coś sie ruszyło w Twojej sprawie?
:piwo:

Tak rozmawiałem z Naczelnikiem w tej sprawie, ale on wykazał się daleko posuniętym zacofaniem w tej kwestii i od razu mi przerwał, że zgodę może udzielić tylko na jakieś nauczanie, wykładanie itp. Coś tam próbowałem powiedzieć, że dotarłem do wyjaśnienia jakie znalazłem na stronie Urzędu Służby Cywilnej odnośnie dorabiania (że zgodę trzeba mieć tylko w przypadku stosunku pracy) ale on dalej swoje ... więc nie chciałem się sprzeczać i ciągnąć tematu ... więc zakończyłem.

To jest taka głupota, że aż mi się nie chce gadać (pisać). Taką fortunę nam płacą, że przecież już nie musimy dodatkowo dorabiać! :) Trzymać tak dalej Panie i Panowie posłowie, ministrowie, Dyrektorzy i Naczelnicy...

pozdr

23 sty 2008, 23:16

REJESTRACJA03 paź 2007, 23:44

POSTY        4

Tak rozmawiałem z Naczelnikiem w tej sprawie, ale on wykazał się daleko posuniętym zacofaniem w tej kwestii i od razu mi przerwał, że zgodę może udzielić tylko na jakieś nauczanie, wykładanie itp. Coś tam próbowałem powiedzieć, że dotarłem do wyjaśnienia jakie znalazłem na stronie Urzędu Służby Cywilnej odnośnie dorabiania (że zgodę trzeba mieć tylko w przypadku stosunku pracy) ale on dalej swoje ... więc nie chciałem się sprzeczać i ciągnąć tematu ... więc zakończyłem.

To jest taka głupota, że aż mi się nie chce gadać (pisać). Taką fortunę nam płacą, że przecież już nie musimy dodatkowo dorabiać! :) Trzymać tak dalej Panie i Panowie posłowie, ministrowie, Dyrektorzy i Naczelnicy...
pozdr

Z dodatkową pracą prawie wszędzie jest problem, wszyscy umywają ręce, gdy ktoś zaczyna ten temat.
Niby nie musimy mieć zgody NUS-a ale wypada go poinformować.
I wtedy zaczynają się schody .... dla "zwykłego" pracownika.
Gdyż "niezwykli"  :D  pracownicy, potrafią się nieźle zakręcić wokół swoich interesów i dorabiają sobie nawet "na miejscu" ...  :rotfl:

24 sty 2008, 18:28

REJESTRACJA10 paź 2007, 19:03

POSTY        1

...
I wtedy zaczynają się schody .... dla "zwykłego" pracownika.
Gdyż "niezwykli"  :D  pracownicy, potrafią się nieźle zakręcić wokół swoich interesów i dorabiają sobie nawet "na miejscu" ...  :rotfl:

Rozumiem że za "niezwykłego" pracownika  ;)  uważasz osobę z układami. :D
Wszędzie się tacy znajdą co to potrafią każdemu "wejść w ty..k" aby uzyskać coś dla siebie.
Ale do tego trzeba mieć odpowiedni "charakter".

25 sty 2008, 05:47

REJESTRACJA03 paź 2007, 23:43

POSTY        4
Temat ciągnie się już od X czasu ... i nie widać aby się coś przez ten czas poprawiło.  :(
Może MF sporządzi ankietę na temat "dorabiania" wśród skarbowców i na tej podstawie zajmie stanowisko co nam wolno a czego nie wolno.
Nie może być tak, że niektórzy "robią co chcą" a inni mają problem z uzyskaniem zgody na "cokolwiek".
Mogą też przejrzeć nasze zeznania aby zobaczyć jakie "kokosy" zarabiamy.  B)))

29 sty 2008, 18:12

REJESTRACJA16 lis 2006, 23:21

POSTY        19

Temat ciągnie się już od X czasu ... i nie widać aby się coś przez ten czas poprawiło.  :(
Może MF sporządzi ankietę na temat "dorabiania" wśród skarbowców i na tej podstawie zajmie stanowisko co nam wolno a czego nie wolno.
Nie może być tak, że niektórzy "robią co chcą" a inni mają problem z uzyskaniem zgody na "cokolwiek".
Mogą też przejrzeć nasze zeznania aby zobaczyć jakie "kokosy" zarabiamy.  B)))

Pewnie że powinni obejrzeć nasze zeznania, bo MF zachowuje sie tak jakby nie miało pojęcia o naszych zarobkach.
Co prawda ministerstwo mogłoby być zaskoczone dodatkowymi dochodami "paru osób" (nawet Premier nie miałby szans dorównać im ze swoim dochodem  :zeby: ) ale jako całość wypadlibyśmy marnie.  :mur:

30 sty 2008, 06:28
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 mar 2007, 17:29

POSTY        2
Czy ktoś z Was uzyskał zgodę na prowadzenie działalności gospodarczej od naczelnika swojego US?
Jeżeli tak to proszę opisać jak to się odbyło.

19 sie 2008, 12:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Witam.
Czy ktoś z Was uzyskał zgodę na prowadzenie działalności gospodarczej od naczelnika swojego US?
Jeżeli tak to proszę opisać jak to się odbyło.

Twoje pytanie przeniosłem do wątku, który z pewnością da Ci na nie szereg odpowiedzi. Następnym razem, weź pod uwagę pkt 16 regulaminu forum:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zanim stworzysz kolejny temat, poszukaj na forum czy twój problem nie był już poruszany a swój problem dopisz do istniejącego wątku zamiast tworzyć nowy. W tym celu użyj funkcji Szukaj. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

19 sie 2008, 19:07
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Pragnę przytoczyć wyciąg z ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne - a do takic niestety nas zaliczono:

Art. 2. Ustawa określa także ograniczenia w prowadzeniu działalności gospodarczej przez:
 1)   pracowników urzędów państwowych, w tym urzędników służby cywilnej, zajmujących stanowiska kierownicze:
a)  dyrektora generalnego, dyrektora departamentu (jednostki równorzędnej) i jego zastępcy oraz naczelnika wydziału (jednostki równorzędnej) - w urzędach naczelnych i centralnych organów państwowych,
b)  dyrektora generalnego urzędu wojewódzkiego, dyrektora wydziału (jednostki równorzędnej) i jego zastępcy oraz głównego księgowego, kierownika urzędu rejonowego i jego zastępcy oraz głównego księgowego - w urzędach terenowych organów rządowej administracji ogólnej,
c)  kierownika urzędu i jego zastępcy - w urzędach terenowych organów rządowej administracji specjalnej,
 2)   pracowników urzędów państwowych, w tym urzędników służby cywilnej, zajmujących stanowiska równorzędne pod względem płacowym ze stanowiskami wymienionymi w pkt 1,
2a) innych niż wymienieni w pkt 1 i 2 członków korpusu służby cywilnej zatrudnionych w urzedzie obsługującym ministra właściwego do spraw finansów publicznych
...

Art. 4. Osoby wymienione w art. 1 i 2, w okresie zajmowania stanowisk lub pełnienia funkcji, o których mowa w tych przepisach, nie mogą:
...
6)   prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w prowadzeniu takiej działalności; <!--sizeo:5--><span style="font-size:18pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->nie dotyczy to działalności wytwórczej w rolnictwie w zakresie produkcji roślinnej i zwierzęcej, w formie i zakresie gospodarstwa rodzinnego.<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Jest więc wyjście. Chłopo-pracownik  może więcej.  

Ile może kosztowac taka farma po PGR ? :blush:

19 sie 2008, 19:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 11:24

POSTY        5
Post Dodatkowa praca
Mam pytanie, czy ktoś z koleżanek i kolegów pisał ostatnio prośbę o zgodę na podjęcie dodatkowej pracy? Jeśli tak, to jaką otrzymał odpowiedź? Jak zapatrują się na to Wasi przełożeni?

Ostatnio edytowano 07 sie 2009, 08:52 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

art. 15 regulaminu - dublowanie tematu

07 sie 2009, 08:32
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
Post Czy są udzielane zgody na dodatkowe zarobkowanie?
Mnie wyrażał zgodę każdy NUS. Za radą kadrowej udałam się do obecnego by poinformować o fakcie wykonywania pracy dodatkowej-  i też nie było problemu. Podmiot nie związany z naszym USem, ja nie jestem urzędnikiem. Ale wiem, że nasi urzędnicy mianowani dorabiają - też chyba nigdy problemów ze zgodą nie było.

07 sie 2009, 09:38
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Ciekawe czy nauczyciele muszą prosić o zgodę na korki

Nauczyciele mogą być pewni wrześniowych podwyżek pensji - przekonuje minister Michał Boni. Przyszłoroczne wzrosty płac będą dyskutowane.

07 sie 2009, 09:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2009, 10:56

POSTY        3
Drago                    

Ciekawe czy nauczyciele muszą prosić o zgodę na korki
.
Nie muszą zwłaszcza, że większość z nich prowadzi je bez oficjalnego zgłoszenia i nie płaci od tego żadnych podatków. :rotfl:  :blink:

07 sie 2009, 10:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247

Mnie wyrażał zgodę każdy NUS. Za radą kadrowej udałam się do obecnego by poinformować o fakcie wykonywania pracy dodatkowej- i też nie było problemu. Podmiot nie związany z naszym USem, ja nie jestem urzędnikiem. Ale wiem, że nasi urzędnicy mianowani dorabiają - też chyba nigdy problemów ze zgodą nie było.

Ciekawa jaką wykonujesz pracę.  Czy mogę na 1/4 etatu pracować jako księgowa w prywatnej firmie?

Dodano: 09 Sie 2009 08:27 pm

Zawsze myślałam, że "każdy podmiot" jest związany z US-em

09 sie 2009, 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 154 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona