Teraz jest 10 wrz 2025, 14:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2008, 18:11

POSTY        120
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Eurydyka                    

norrpl                    

Były 3 poprawne zdania, 1 zdanie z 3 błędami, więc tu też miałeś błędy. Tabelki 2 w całości do wypełnienia, w 1 zabrakło dwóch danych do kompeltu. I jeszcze jedno - to co nam się wydaje, że jest dobrze, wcale nie musiało dobrze być. Przy A-B jak C-D ja miałam kompletnie inaczej od pytanych osób i od tego co sugerowano tutaj. I to ja miałam max. punktów, więc nie zawsze większość ma rację.

Myślę, że się mylisz - na pewno nie było trzech poprawnych zdań. Moim zdaniem tylko jedno było poprawne. Też miałam max-a.
No i widzicie wszyscy są przekonani, że dobrze rozwiązali test, choć prawda może być inna. Małe szanse, że się dowiemy kto miał rację.

Dokładnie - ja znalazłem 3 poprawne zdania (co nie oznacza, że miałem rację), klas zaznaczyłem 11, matryce były chyba łatwe, tabelki - jedna w całości, i 2 - 3 błędy w "A do B...". Wynik 48,96. Ale to były testy psychologiczne, a tych się narozwiązywałem trochę ;)

03 sie 2009, 07:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
2 tabelki w całości, 1 tabelka bez dwóch danych. 21 klas.

03 sie 2009, 07:12
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Dziwi mnie trochę, że nie wszyscy opisali 21 klas. Wystarczyło wcześniej zajrzeć do rozwiązania wrzuconego w tym wątku przez Saladina. "Co najmniej 1 pionowa linia", "co najmniej 2 pionowe linie" itd. To zadanie to podstawa - do rozwiązania na samym początku, od tego radzę zaczynać. To są darmowe punkty! :czytaj:

03 sie 2009, 07:37
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
zgadzam się, punkty są gratis za klasy, a dla osoby, która podała na tacy gotowe rozwiązanie - niewyobrażalna wdzięczność :)

03 sie 2009, 07:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 11:19

POSTY        2
wielblad                    

Dziwi mnie trochę, że nie wszyscy opisali 21 klas. Wystarczyło wcześniej zajrzeć do rozwiązania wrzuconego w tym wątku przez Saladina. "Co najmniej 1 pionowa linia", "co najmniej 2 pionowe linie" itd. To zadanie to podstawa - do rozwiązania na samym początku, od tego radzę zaczynać. To są darmowe punkty! :czytaj:

Nie opisałam wszystkich klas, bo na teście poleciałam szybko dalej, żeby tylko zdążyć zrobić wszystkie tabelki i dostałam maxa z tej części egzaminu.

03 sie 2009, 08:03
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
wielblad                    

"Co najmniej 1 pionowa linia", "co najmniej 2 pionowe linie" itd.

Hehe, na tak banalnie proste rozwiązanie nie wpadłem (albo nie doczytałem do końca prezentowanego na Forum rozwiązania) - bawiłem się w kąty proste, elipsy, figury styczne i nakładające się, a o liniach prostych zapomniałem... No cóż, czasem pod latarnią najciemniej  ;)

03 sie 2009, 08:09
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
norrpl                    

No nie. Same teorie spiskowe. Gdyby mi zabrakło 0,04 pkt to pewnie też łykałabym łzy. Tylko ja z kolei jak dziecko wierzę, że te testy układał psycholog i punktacja ma jakiś sens. Nie zawsze to co oczywiste jest wlaściwe. Nie zawsze wydaje się nam prawidłowo, że mamy na 100 dobrze. Ja zaznaczałam inaczej niż całe mnóstwo osób. I to zarówno na teście wiedzy jak i umiejętności. Ale okazuje się, że to nie ja się mylilam. Może nie jesteśmy świadomi swoich błędów. Może punktacja ma bardziej ukryty sens, może nie zdradza się jej, żeby zdający nie mogli ustalić klucza na przyszłość, żeby starali się zrobić wszystko jak dotąd a nie według kalkulacji. Gdybym nie zdała z pokorą przyjęłabym, że nie bylam wystarczająco dobrze przygotowana - zresztą w tym przekonaniu trwałam przez miesiąc. Do głowy mi nie przyszło snucie spiskowych teorii dziejów. To tylko pogarsza rozgoryczenie. Zobaczymy co będzie za rok. Ja najbardziej obawiałam się dzikich tłumów z powodu rosyjskiego ...

Podpisuję sie pod tą wypowiedzą rękami i nogami. Szczególnie pod zdaniem, które pogrubiłam.
Uważam, że osoby, którym w tym roku się nie powiodło na teście umiejętności (zamiast snuć teorię spiskową, z której nic nie wynika oprócz zgryzoty), powinny po prostu zagryźć zęby i przerobić wszystkie zadania, które były wrzucone w tym temacie. Dogłębnie i po kilka razy.

03 sie 2009, 08:11
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
pablo8019                    

bawiłem się w kąty proste, elipsy, figury styczne i nakładające się, a o liniach prostych zapomniałem...

Takie też miałem, a do tego klasy z liniami pionowymi i poziomymi, których było chyba z 8 albo 9 :zeby:

03 sie 2009, 08:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2009, 08:47

POSTY        7
Ok można przyjąć, że ci co nie zdali powinni zagryźć zęby i jeszcze raz przerobić wszystkie zadania, bo pewnie za mało się do tego przyłozyli i dlatego nie zdali. Tylko zastanawiajace jest, że przerobiło się wszystkie zadania wrzucone na forum, na teście wydaje się, że większość się zrobiło: zbiory wszystkie, tabelki wszystkie, matryce też jakoś w miarę, zdania prawidłowe ok, jedynie nie mam pewności co do zdań A do B jak C do D, a z testu umiejętności dostałam 29,92 pkt. I byłam pewna, że akurat ten test poszedł mi bardzo dobrze. Napisałam podanie o wgląd do pracy, jak będę po i poznam sposób oceniania prac to oczywiscie zamieszczę relację. Koleżanka mi opowiadałam, że 3 lata temu też oblała na teście umiejętności (zabrakło jej 1,5 pkt) i jak poszła zobaczyć pracę to pani nie dała jej zobaczyć pracy, tylko omawiała z nią każdy punkt po kolei. I stwierdziła, że ten test jest oceniany na podstawie grupy. Biorą ileś osób do takiej grupy i to ta grupa decyduje o ostatecznych wynikach. Chodzi o to, żeby każdy podobnie odpowiadał, bo jak ktoś odpowiada w jego przekonaniu dobrze a wszyscy inni inaczej, to większość zaliczy a ta jedna osoba nie. Nie do końca umiała mi to wytłumaczyć. I nie chodzi tu o teorie spiskową osób które nie zdały tego testu, tylko o to, że mam poczucie, że te moje 29,92 pkt. jest punktacją niewiadomo czego się tyczącą. Mam nadzieję, że będę miała okazję poznać jej powody.
pzdr.

03 sie 2009, 09:26
Znawca

POSTY        252
maggie                    

(...)test jest oceniany na podstawie grupy. Biorą ileś osób do takiej grupy i to ta grupa decyduje o ostatecznych wynikach.

Nie za bardzo rozumiem... To niby podczas oceniania następuje "szufladkowanie" zdających i z góry narzuca się im ostateczny wynik?

03 sie 2009, 10:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
ja raczej przypuszczam, że to punktacja ustalana jest na tle grupy. Im lepsze wyniki w grupie, tym mniejsza tolerancja dla błędów.

03 sie 2009, 10:51
Znawca

POSTY        252
Aha. Ale na czym polegałoby przydzielanie do takiej czy innej grupy?

03 sie 2009, 11:16
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
myślę, że chodziłoby o ilość udzielonych prawidłowych odpowiedzi. Bo nie mam wątpliwości, że punktowano odpowiedzi prawidłowe, bez względu na to ile osób ich udzieliło.

03 sie 2009, 11:26
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post o co kaman w tym wszystkim?
Napiszę po południu parę zdań na ten temat.
Żadne teorie spiskowe, ale i żadne 2 całe tabelki czy 3 poprawne zdania.
Zrobiłem/am wszystko i mam 58%, zrobiłem dużo błędów, tego nie zrobiłem, tamtego nie zrobiłem, a mam 100%! Ciekawe, nie?!
Grupa decydowała, a nie jak w teście wiedzy: wyłącznie indywidualne odpowiedzi. Stąd takie wyniki z kosmosu.
Dla mnie to farsa.

03 sie 2009, 12:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 840  Następna strona