Teraz jest 06 wrz 2025, 21:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Przeniesienie służbowe w obliczu "kryzysu" 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Przeniesienie służbowe w obliczu "kryzysu"
meloman                    

...
Jest to polityka na krótką metę.
Gdy wszyscy zajmą się lizusostwem  :dupa:
Kto będzie pracował ? :blink:

A czy któregokolwiek z nich to obchodzi?  :za2:

17 lip 2009, 20:44
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
supersaper                    

Kryterium wyboru zawsze jest jedno - przydupasy są zostawiani w spokoju  <_<

Nie zgodzę się z kolegą. Moim zdaniem pozostawiani są zdolni, pracowici, kreatywni. Pozbywa się nieudaczników, leni, obiboków. Jest to metoda na pozbycie się tak zwanych ?świętych krów?.

17 lip 2009, 21:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2009, 11:57

POSTY        17
Witam, ja mam trochę inne pytanie. Czy ktoś może wie, czy jest możliwość przeniesienia do innej jednostki na wniosek pracownika? Oczywiście przy założeniu, że ta inna jednostka dysponuje akurat odpowiednim etatem. Jakie przepisy regulują kwestię przeniesienia służbowego w skarbówkach? Jak się to oficjalnie załatwia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

19 lip 2009, 09:05
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2007, 13:47

POSTY        5
Najpierw jest tzw nabór wewnętrzny (np. publikowany na stronie intranetowej danej izby), jeśli weźmie się w nim udział a następnie zostanie się wybranym wtedy dyrektor generalny urzędu w którym ma nastąpić nowe zatrudnienie przesyła do dyrektora gen. urzędu w którym sie pracuje pismo z prośbą o przeniesienie takiej osoby w terminie np. 2 tygodni (czyli nie robimy nic czekamy aż przyjdzie pismo w sprawie przeniesienia) jesli nasz przelożony w obecnym miejscu zatrudnienia nie wyrazi zgody na przyjscie w tym terminie wówczas kontaktuje się (pisemnie) z dyr. urzędu w naszym przyszlym miejscu pracy podając inny realny termin. W moim przypadku z tego co pamiętam trwało to około miesiąc. Akta osobowe są wysyłane w ciągu kilku dni od momentu przeniesienia.

Dodano: 19 Lip 2009 09:30 am

A w zakresie przepisow regulujacych te kwestie to art 64 ust 1 ustawy o służbie cywilnej- przeniesienie czlonka korpusu slużby cywilnej do innego urzędu, także w innej miejscowości na jego wniosek lub za jego zgodą, moze nastąpić w kazdym czasie.
ust 2-przeniesienia dokonuje dyrektor gen. urzędu w którym członek korpusu ma być zatrudniony w porozumieniu z dyr. gen. urzędu, w którym dotychczas jest zatrudniony

19 lip 2009, 10:17
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
piotrkownacki                    

Witam, ja mam trochę inne pytanie. Czy ktoś może wie, czy jest możliwość przeniesienia do innej jednostki na wniosek pracownika? Oczywiście przy założeniu, że ta inna jednostka dysponuje akurat odpowiednim etatem. Jakie przepisy regulują kwestię przeniesienia służbowego w skarbówkach? Jak się to oficjalnie załatwia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nieoficjalnie idziesz do Naczelnika urzędu docelowego, jeśli będzie zainteresowany, idziesz do swojego, tym razem oficjalnie. Tak to wygląda od Twojej strony. Potem Naczelnicy Cię przehandlują na swoich warunkach. Najczęściej odpracowujesz jeszcze 2-3 miesiące na starych smieciach, potem całujesz capo di tutti capi w łapkę i w Polskę.

Dodano: 20 Lip 2009 04:37 pm

supersaper                    

Kryterium wyboru zawsze jest jedno - przydupasy są zostawiani w spokoju  <_<

Olaboga.. przecież to najlepsza kasta pracowników... Kto by potem klaskał i krzyczał "On mówi niczym Bóg!"

20 lip 2009, 17:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:33

POSTY        6
A co z przeniesieniem służbowym na umowe na zastepstwo jeśli chodzi o wypłaty dodatkowych pieniędzy a dokładnie o wczasy pod gruszą. Pracowałam w jednym urzedzie 10 miesięcy na zastępstwo, dostałam przeniesienie służbowe do innego US również na zastępstwo, jestem tam już 4 miesiąc i chce skorzystać z wczasów pod gruszą gdyż jeszcze z nich nie korzystałam ani w jednym ani w drugim urzedzie. Obecny US nie chce mi wypłacić całych wczasów gdyż twierdzi że oblicza mi je proporcjonalnie do czasu przepracowanego w ich US a co z resztą moich wczasów czy już ich nie dostanę, czy to że mam przepracowane 14 miesięcy nic nie znaczy i te pieniądze mi przepadną?

31 lip 2009, 17:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2