Teraz jest 10 wrz 2025, 07:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Jak się zorientują, że w ten sposób za mało da się wycisnąć to zaczną może kombinować też i  z kwotą bazową... Ale mam nadzieję, że nie - przecież naokoło słychać płacz, że mamy za mało wykwalifikowanych pracowników, a nie przyciągnie się ich w sytuacji ciągłego kombinowania przy wynagrodzeniach i dodatkach. Już i tak wystarczający prezent zrobili przesuwając mianowania na ostatni możliwy termin w tym roku...

31 lip 2009, 09:26
Znawca

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
Jak dobrze, że mam to za sobą... :D

31 lip 2009, 23:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 16:31

POSTY        12
wielblad                    

Dodatki służby cywilnej ? propozycja ograniczenia jego wysokości (nie więcej niż 50% wynagrodzenia i tylko do określonej kwoty poprzez ograniczenie progresji).

Jeżeli te propozycje wejdą w życie, to dodatek dla urzędników z pierwszym stopniem służbowym nie powinien zmaleć. No chyba, że ktoś zarabia mniej niż 1760 brutto. Ciekawe co będzie z kwotą bazową...

Znając życie to tak zamieszają, że dostaniemy mniej. I znowu będzie pożywka dla "Faktu", jak to dobry rząd złym urzędnikom kosmiczne zarobki ogranicza.

01 sie 2009, 19:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
Ale wieje pesymizmem. Co się stało z tą radością ze zdanego egzaminu? :)

02 sie 2009, 09:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
norrpl                    

Ale wieje pesymizmem. Co się stało z tą radością ze zdanego egzaminu? :)

Bo ten sukces zweryfikuje dopiero życie. Na szczęście mój naczelnik ma status urzędnika... :D

molinezja                    

Zastanawia mnie również jeszcze jedna rzecz. Ile osób z tych co nie zdały miały 29,92 pkt. ze sprawdzianu umiejętności???

A mnie zastanawia ile było osób, które nie zdobyły 31 punktów z testu predyspozycji?

Tigerek                    

... Test predyspozycji robiłem bez zastanawiania się, więc też mi czasu trochę (mniej niż w czasie testu wiedzy) zostało. A test umiejetności wydał mi się prosty, poza matrycami, których magicznego sensu do dziś nie potrafię zrozumieć.

To ile zdobyłeś punktów skoro nie zrobiłeś matryc?!

biurwa1                    

molinezja                    

Podczas całego tego pseudo egzaminu zastanawiała mnie jedna rzecz. Były takie osoby w niedalekiej odległości ode mnie (te same), które podczas każdej z trzech części wychodziły sporo przed czasem.

Jestem jedną z tych osób, które z każdego testu wychodziły około 15 min wcześniej. (....)
Wasza teoria spiskowa rozbawiła mnie do łez. Niechby nawet było na tej sali 20 osób, które znały pytania zanim weszły na salę, nawet 50 osób. Co by to zmieniło? Przecież nie odebrali miejsc tym co nie zdali. (...)

Co wcale nie przeszkadza, by były takie osoby, które znały pytania. Prawda?  :rolleyes:

pablo8019                    

Beata123                    

sprawdzający test umiejętności mogą dowolnie go oceniać - według swojego widzi mi się, bo i tak nikt się o tym nie dowie?)

Mam nadzieję, że "widzimisiów" tam nie ma - chociaż gdyby było dużo odwołań to może doszłoby do tego, że w końcu byłaby możliwość bezproblemowego wglądu do swojej pracy...
norrpl                    

znalazlam 21 zbiorów klas

:blink:  Ja zatrzymałem się na ok. 14 i ani rusz dalej... Nieźle, nieźle  :brawa:

Ja "zatrzymałem się" na 16-tym, bo uznałem, że już mam co najmniej 90% rozwiązanych zadań, więc powróciłem do sprawdzenia poprawności (lub nie) zdań typu "szermierz cofnął się do tyłu" i rozwiązań zadań "A ma się do B" jak C do ?"
Poprawności  matryc nie sprawdzałem, bo wydały mi się dziecinnie łatwe (w porównaniu z tymi, które rozwiązywałem treningowo przed egzaminem), w tabelki też powtórnie już się nie wgryzałem, bo je przetrawiłem uważnie i wpisałem to co było możliwe do wpisania bądź wyliczenia.
I co? Efekt taki, że ledwie zaliczyłem ten test!!  :mur:
Podzielam zdanie wielu osób, które pisały mi na priv "co się złościsz? najważniejsze, że zdałeś!" Zgoda, ale nie rozumiem dlaczego ledwie zaliczyłem ten test?! Skoro w moim mniemaniu był rozwiązany na min. 90% (2-3 błędy przy "A ma się do B") i nawet nie widziałem potrzeby wymyślania pozostałych 5 klas!!
A skoro dla uzyskania kompletu punktów nie było konieczności rozwiązania wszystkiego od A do Z, jak w przypadku testu wiedzy...
Przychylam się do tych, wielokrotnie tu wyrażanych, wątpliwości co do oceniania testów, a nawet całej procedury postępowania. Skoro można dostać 100% punktów nie rozwiązując 100% zadań. Skoro nikt nie ma pojęcia o co chodzi w teście "predyspozycji" - które odpowiedzi są "dobre", a które "złe". Skoro nigdzie nie ma informacji o ilości punktów za poszczególne zadania (test umiejętności) czy treści testów wraz z poprawnymi odpowiedziami.
Wszystko owiane mgłą tajemnicy. Same przypuszczenia  i domysły.
Zależy komuś na tym, aby tak to wyglądało?
I dlaczego to wszystko takie ściśle tajne łamane przez poufne?

02 sie 2009, 10:38
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
No nie. Same teorie spiskowe. Gdyby mi zabrakło 0,04 pkt to pewnie też łykałabym łzy. Tylko ja z kolei jak dziecko wierzę, że te testy układał psycholog i punktacja ma jakiś sens. Nie zawsze to co oczywiste jest wlaściwe. Nie zawsze wydaje się nam prawidłowo, że mamy na 100 dobrze. Ja zaznaczałam inaczej niż całe mnóstwo osób. I to zarówno na teście wiedzy jak i umiejętności. Ale okazuje się, że to nie ja się mylilam. Może nie jesteśmy świadomi swoich błędów. Może punktacja ma bardziej ukryty sens, może nie zdradza się jej, żeby zdający nie mogli ustalić klucza na przyszłość, żeby starali się zrobić wszystko jak dotąd a nie według kalkulacji. Gdybym nie zdała z pokorą przyjęłabym, że nie bylam wystarczająco dobrze przygotowana - zresztą w tym przekonaniu trwałam przez miesiąc. Do głowy mi nie przyszło snucie spiskowych teorii dziejów. To tylko pogarsza rozgoryczenie. Zobaczymy co będzie za rok. Ja najbardziej obawiałam się dzikich tłumów z powodu rosyjskiego ...

02 sie 2009, 14:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 06:11

POSTY        7
Nadir                    

Tigerek                    

... Test predyspozycji robiłem bez zastanawiania się, więc też mi czasu trochę (mniej niż w czasie testu wiedzy) zostało. A test umiejetności wydał mi się prosty, poza matrycami, których magicznego sensu do dziś nie potrafię zrozumieć.

To ile zdobyłeś punktów skoro nie zrobiłeś matryc?!

Test umiejętności zrobiłem w całości i wydaje mi się, że bez błędów - wyjątek - z matrycami strzelałem, bo nawet jak widziałem jakąś zależność, to nie wydawała mi się zbyt oczywista. Ale może trafiłem, bo dostałem maxa.

02 sie 2009, 19:51
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Tigerek                    

Test umiejętności zrobiłem w całości i wydaje mi się, że bez błędów - wyjątek - z matrycami strzelałem, bo nawet jak widziałem jakąś zależność, to nie wydawała mi się zbyt oczywista.
Ale może trafiłem, bo dostałem maxa.

Gratuluję!  :piwo:
Matryce zrobiłem wszystkie poprawnie, tabelki - wszystko co możliwe (margines błędu - chyba jedną miałem kompletną, a podobno były takie dwie), klasy - 16 klas, zdania - może w 1 przypadku jakiś błąd (chyba nie znalazłem żadnego poprawnego) i 2-3 błędy przy "A ma się do B". Do maxa miałem dużo dalej niż do minimum  :rolleyes:

02 sie 2009, 21:08
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Nadir                    

tabelki - wszystko co możliwe (margines błędu - chyba jedną miałem kompletną, a podobno były takie dwie)

Jeśli chodzi o tabelki, to na pewno co najmniej 2 można było wypełnić w całości. Przynajmniej w mojej grupie.

Nadir                    

i 2-3 błędy przy "A ma się do B".

Skąd taka pewność, przecież do dziś mamy problem z ustaleniem, które odpowiedzi są prawidłowe? :wacko:

Dla tych co nie zdawali w tym roku - matryce były mniej więcej takie:

Obrazek

03 sie 2009, 05:14
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
Były 3 poprawne zdania, 1 zdanie z 3 błędami, więc tu też miałeś błędy. Tabelki 2 w całości do wypełnienia, w 1 zabrakło dwóch danych do kompeltu. I jeszcze jedno - to co nam się wydaje, że jest dobrze, wcale nie musiało dobrze być. Przy A-B jak C-D ja miałam kompletnie inaczej od pytanych osób i od tego co sugerowano tutaj. I to ja miałam max. punktów, więc nie zawsze większość ma rację.

03 sie 2009, 05:55
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
wielblad                    

Nadir                    

2-3 błędy przy "A ma się do B".

Skąd taka pewność, przecież do dziś mamy problem z ustaleniem, które odpowiedzi są prawidłowe? :wacko:

Znikąd. Dlatego podawałem szacunkowo. Czy jest chciaż jedna osoba, która ma jakąkolwiek pewność w którymkolwiek z testów? Skoro ktoś kto strzela wszystkie matryce ma max punktów. Wierzysz w 100% celność?

norrpl                    

Były 3 poprawne zdania, 1 zdanie z 3 błędami, więc tu też miałeś błędy.

Odpowiem na pytanie pytaniem:
wielblad                    

Skoro do uzyskania max punktów nie trzeba było mieć 100% poprawności.

03 sie 2009, 06:22
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
norrpl                    

Zobaczymy co będzie za rok. Ja najbardziej obawiałam się dzikich tłumów z powodu rosyjskiego ...

A ja bym nie dramatyzował z tego powodu. Skoro w tym roku zdających było niewiele ponad 1000 to nie sądzę, aby tych, którzy mają papiery z rosyjskiego było aż tyle, aby w przyszłym roku po raz pierwszy od jakiegoś czasu chętnych było więcej niż limit mianowań (w przyszłym roku ma to być bodajże 2000).

03 sie 2009, 06:41
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        91
ja akurat mogę mieć 100% pewności co do wyników części o zdaniach, ponieważ mam dwa dyplomy. Jednym z nich jest polonistyka, którą studiowałam hobbystycznie :)

03 sie 2009, 06:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 10:15

POSTY        29
norrpl                    

Były 3 poprawne zdania, 1 zdanie z 3 błędami, więc tu też miałeś błędy. Tabelki 2 w całości do wypełnienia, w 1 zabrakło dwóch danych do kompeltu. I jeszcze jedno - to co nam się wydaje, że jest dobrze, wcale nie musiało dobrze być. Przy A-B jak C-D ja miałam kompletnie inaczej od pytanych osób i od tego co sugerowano tutaj. I to ja miałam max. punktów, więc nie zawsze większość ma rację.

Myślę, że się mylisz - na pewno nie było trzech poprawnych zdań. Moim zdaniem tylko jedno było poprawne. Też miałam max-a.
No i widzicie wszyscy są przekonani, że dobrze rozwiązali test, choć prawda może być inna. Małe szanse, że się dowiemy kto miał rację.

03 sie 2009, 06:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 840  Następna strona