Teraz jest 06 wrz 2025, 16:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Kontrole w Egzekucji 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 18:27

POSTY        6
Post Kontrole w Egzekucji
Czy w waszych US są obecnie przeprowadzane kontrole na zlecenie MF odnośnie wypłacanej prowizji? słyszałem już o kilku US.

28 lip 2009, 20:46
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Świętokrzyskie - są kontrole w tym zakresie. Nie wiem czy na zlecenie MF, ale Izba zleciła takowe.

29 lip 2009, 06:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 08:36

POSTY        13
nowykomo                    

Czy w waszych US są obecnie przeprowadzane kontrole na zlecenie MF odnośnie wypłacanej prowizji? słyszałem już o kilku US.

Tak, są!

29 lip 2009, 13:41
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
Są, niestety ...

29 lip 2009, 17:55
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:16

POSTY        1
Są konrole i to w takiej atmosferze jakby ta egzekucja to jeden wielki przekręt był. Nie wiem czegu szukają, no właściwie to wiem, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby sobie ktoś robił z pracy w egzekucji swój prywatny folwark i nie stosował sie do obowiązujących przepisów więc sorki, nie rozumiem po co ta cała nagonka. U mnie w dziale jest oki i kontrola kontrolą nie pierwsza i pewnie nie ostatnia, tylko nerwy niepotrzebne i czas stracony. Ale co my malutcy możemy , robić swoje i już. Pozdrawiam.

29 lip 2009, 20:00
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
skarbuś                    

Są, niestety ...

Zarówno ta, jak i inne wypowiedzi, świadczą o tym, że ta kontrola powinna być prowadzona w sposób bardzo szczegółowy.

29 lip 2009, 22:10
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
Nie chodzi o to że niestety kontrola, tylko mogłaby być po godzinach, a nie - tumult, zawracanie głowy, zamieszanie, bezkosztowo ...

30 lip 2009, 06:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 10:53

POSTY        108
zielonka                    

skarbuś                    

Są, niestety ...

Zarówno ta, jak i inne wypowiedzi, świadczą o tym, że ta kontrola powinna być prowadzona w sposób bardzo szczegółowy.

Hehe zielonka w stylu sobie właściwym. Ludzie nie lubią kontroli, nie koniecznie tylko z uwagi na możliwe do stwierdzenia uchybienia.

Ale do meritum - te przypadki, które wskazało MinFin w piśmie (szczególnie fikcyjne kwoty) nadają się tylko do Prokuratury.
Ciekawe czy w tych US-ach, gdzie się to odbyło wystarczyło dochodów własnych na wypłatę prowizji.

30 lip 2009, 19:00
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
A ja tam uważam, że dobrze, że przeprowadza się taką kontrolę. Nie wiem jak u Was ale w Małopolskim na razie polega to na kotroli wewnętrznej w poszczególnych US-ach. Po otrzymaniu wyników tych kontroli, IS przeprowadzi kontrolę w wybranych US-ach.
Tylko przegięciem jest to, że sprawdza się okres od 2006 roku. Cztery lata do przeorania! Spokojnie starczyłoby dwa. I ewentualne rozciągnięcie w US-ach gdzie stwierdzono poważne nieprawidłowości. Takie z trzech ostatnich punktów pisma. Czyli pewnie nigdzie bo to kryminał przecież.

Na pewno taka kontrola będzie miała mocne działanie prewencyjne.

30 lip 2009, 20:43

REJESTRACJA29 paź 2006, 19:21

POSTY        51
kontrole dot prowizji..?? czyli czy przypadkiem za nie została prowizja zaniżona?? czy może wypłacona w nadmiarze?? Czy sa to kontrole systemu egapoltax czy w jakis inny sposób??

31 lip 2009, 06:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 07:08

POSTY        20
W jednym z US na południu wykryto w egzekucji bardzo duży przekręt z powiadomieniem Min.Fin. i Prokuratury. Prawdopodobnie te kontrole są z tym związane.

31 lip 2009, 07:00
Zaawansowany

REJESTRACJA28 maja 2009, 17:34

POSTY        89
zielonka                    

skarbuś                    

Są, niestety ...

Ciebie Zielonka mogliby skontrolować, w taki sposób: czy pobierałeś pieniądze od zobowiązanego i u niego - tak od 2006 roku. Ciekaw jestem ile miałbyś kasy, za którą rozbijasz się po świecie, swoim mercem, do zwrotu i czy śladem innych mógłbyś przeżyć coś niepowtarzalnego - spotkanie z prokuratorem, który stawia ci zarzuty (celowo piszę "ci" z małej litery).

31 lip 2009, 15:02
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
komwa                    

W jednym z US na południu wykryto w egzekucji bardzo duży przekręt z powiadomieniem Min.Fin. i Prokuratury. Prawdopodobnie te kontrole są z tym związane.

Podaj szybko w którym i na czym polegające - chociaz prawdopodobnie już nikt (przynajmniej na południu kraju ) nikt nie zdaży powielić tego scenariusza ... :)

03 sie 2009, 14:19
Amator

REJESTRACJA23 lis 2006, 13:40

POSTY        28
Prawdopodobnie nie chodzi o żaden US na południu tylko o samo centrum, no prawie, a mianowicie US Wołomin, w którym wg mediów zatrzymano kilka osób z egzekucji i karno-skarbowego a do tego jeszcze paru lokalnych przedsiębiorców.

03 sie 2009, 17:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona