W taki razie to jest jakiś okrutny b.....ałagan w tym Ministerstwie Fajansów!!!
22 lip 2009, 11:05
Nagrody 3% za I kwartał 2009
gregepi
W taki razie to jest jakiś okrutny b.....ałagan w tym Ministerstwie Fajansów!!!
Nie b.....ałagan, tylko nie b.....ałagan Walczą z kryzysem!
To co, że co najmniej pół roku za późno? Better late than never
Gdyby wybory do PE były pół roku wcześniej, to i walka zaczęłaby się pół roku wcześniej...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 lip 2009, 11:10
Hmmm.....W związku z tym całym ostatnim zamieszaniem z pseudonagrodami, pseudododatkami, pseudopremiami itp,itd zaczynam się coraz bardziej utożsamiać z Adasiem Miauczyńskim z Dnia Świra.... Kto nie oglądał polecam! Zrozumiecie o co mi chodzi....
Ostatnio edytowano 22 lip 2009, 15:02 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
22 lip 2009, 12:11
Gregepi skoro ty z Miauczyńskim, to ja utożsamiam się z Piszczykiem.
22 lip 2009, 12:21
Lotta83
Ale co jeśli jakiś US oszczędności miał i kilka dni przed końcem czerwca oddał je?? Teraz łatwo jest powiedzieć, że nie ma z czego wypłacić. fakt dokonany.
A czy tym USem nie zarządza p.o.NUS, na dodatek niepewny swojej sytuacji? Bo po takich p.o.NUSach można się najszybciej spodziewać, że nie będa mieli odwagi zaryzykować i wypłacić jakichkolwiek pieniedzy ponad to co muszą. O ile się nie mylę to fizyczne oddawanie środków następuje tylko na koniec roku, bo jednostki występują o przekazanie środków na wypłaty dokładnie w takiej kwocie jaka wynika z przygotowanych list płac. Oszczędności raczej nie są gromadzone na rachunkach bankowych jednostek ale powstają jako różnica z wykonania planu finansowego w poszczególnych paragrafach, więc nie ma co oddawać. Szczegóły znają oczywiście pracownicy księgowości budżetowych i mogliby się z resztą, czyli nami, podzielić swoją wiedzą.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
22 lip 2009, 13:44
W zachodniporskiem nadal cisza.Sprawdzałem konto wczoraj nic nie wpadło.To niesprawiedliwe i dziwne,że część skarbowców dostała, a o innych zapomniano.Wszyscy jednakowo ciężko pracujemy.
23 lip 2009, 05:19
Do niektórych urzędów wpłynęło zapytanie, czy coś wypłacili. Obawiam się, że ci co nie wypłacili, już tego nie zrobią, bo przyślą pismo o wstrzymaniu wypłat
23 lip 2009, 05:31
A gdzie konkretnie wypłacili?
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
23 lip 2009, 06:41
Witam. Na obrzeżach pomorskiego - cisza była i jest, a czy coś dla Nas będzię? Tego nikt nie wie
23 lip 2009, 06:59
nie żebym się skarżył..broń B., w ZUS-ach od kwietnia normalnie płacą, przykład? ZUS w byłym mieście wojew.na południu PRL 500-600 osobowa załoga = 430-470 netto w lipcu, w kwietniu 380; wypłacono. podobnie w oddziale ościennym, różnice nie przekraczają 50zeta na kwartał.
[size=50]sytuacja pracowników skarbówki jest imponująca
23 lip 2009, 07:48
a ile w Sejmie sobie płacą...tam to jest dopiero urwanie głowy!!! ich chyba kryzys nie dotyczy. a gdyby te fajfusy od siebie zaczęły prowadzić oszczędności w celu załatania dziury budżetowej, to my nie dostalibyśmy tak do du*sku!!! jak budżetówka to po całości obcinać nagrody, a nie tylko w US i to nie wszystkich. A NUS, który jest jako p.o. to nie już spier**la, czas minął na rządzenie!! tylko o właśną du*ę się troszczy zamiast o swoich pracownikach pomyśleć! choć w małym stopniu, inni jakoś mogą!!
23 lip 2009, 08:44
Magsli
Do niektórych urzędów wpłynęło zapytanie, czy coś wypłacili. Obawiam się, że ci co nie wypłacili, już tego nie zrobią, bo przyślą pismo o wstrzymaniu wypłat
Pytanie było błędnie postawione. "Ile wypłacono w pierwszym półroczu?" Przecież ta niewielka część urzędów ( a były takie!!! ) wypłaciła nagrody w lipcu , za pierwsze półrocze. W związku z tym MF otrzymało odpowiedź ,że nigdzie nie wypłacono nagród, a ci którzy informowali o wypłatach na forum zostaną okrzyknięci ( mam nadzieję ,że nie!) prowokatorami i kłamcami
23 lip 2009, 16:39
U nas też cały czas głucho wszędzie, ale... Jak donoszą dobrze poinformowane źródła poziom wyżej ma być uszczęśliwiony jutro. Pożyjemy - zobaczymy.
O ile mi wiadomo IS w Gdańsku już wypłaca, a w podległych urzędach cisza jak makiem zasiał. Od kolegi pracującego w US w Olsztynie wiem, że już dostali albo lada dzień mają dostać.