Teraz jest 11 wrz 2025, 09:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Niestety nie mam takich informacji:-(((
Po prostu znam koleżeństwo z USów, z których pochodzi zdana połówka, i od koleżeństwa wiem, że te USy cieszą się na wieść, że dotychczasowi p.o. staną się ich pełnymi NUSami, co nieoficjalnie potwierdzają sami zainteresowani.
W tym stanie rzeczy chyba mam szansę?

01 lip 2009, 22:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 12:30

POSTY        3
Leibowitz                    

Po prostu znam koleżeństwo z USów, z których pochodzi zdana połówka, i od koleżeństwa wiem, że te USy cieszą się na wieść, że dotychczasowi p.o. staną się ich pełnymi NUSami, co nieoficjalnie potwierdzają sami zainteresowani.

Nistety raczej nie, a w każdym razie jeszcze nie tak szybko. W sytuacji, gdy konkurs został rozstrzygnięty, minister może obsadzić takie stanowisko bez konkursu, jedynie jeżeli uzna, że żaden z kandydatów wyłonionych w drodze konkursu, nie gwarantuje obiektywnego wykonywania obowiązków NUS-a. W takiej sytuacji jak jest u ciebie, moim zdaniem cała procedura rusza od nowa, czyli znów potrzebne są dwa konkursy. Powodzenia!

02 lip 2009, 07:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 07:58

POSTY        69
A nie wystarczy tylko jeszcze jeden ?

02 lip 2009, 08:11
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 12:30

POSTY        3
frankop                    

A nie wystarczy tylko jeszcze jeden ?

Niestety nie, bo par. 18 rozporządzenia w sprawie przeprowadzenia konkursów stanowi, że ponowny konkurs jest ogłaszany, gdy poprzedni nie wyłonił chociaż jednego kandydata na stanowisko. No, chyba że konkus zostałby unieważniony - patrz par. 21 ust. 2 ww. rozporządzenia.

02 lip 2009, 14:27
Zaawansowany

REJESTRACJA01 lip 2009, 08:18

POSTY        33

LOKALIZACJAświętokrzyskie
"Było dobrze, jest lepiej, ale lepiej żeby znowu było dobrze"
Jajca sobie robią i już.
U nas w środkowo wschodniej Polsce pojawiła się informacja, że nie powołają nowych NUS-ów z 1 konkursu przed rozstrzygnięciem ogłoszonego niedawno 2 konkursu. A ja sobie myślę, że potem unieważnią 1 konkurs i ogłoszą 3, NUS-ów z 2 konkursu nie powołają przed rozstrzygnięciem 3, po czym unieważnią 2 konkurs i ogłoszą 4 potem 5 oraz 6 i tak do końca kadencji (1 albo i 2 - jeśli takie szczęście stanie się naszym udziałem) :)  :)  :)
A poważniej: jeśli uznano, że poprzedni Naczelnicy nie gwarantowali właściwego wypełniania powierzonych im obowiązków, co równoznaczne jest ze złym zarządzaniem podległymi jednostkami, to należałoby dążyć do tego, by tę "fatalną" sytuację jak najszybciej zmienić, a nie rozwlekać tego na blisko rok. Firma, której zarząd wybierano by tak długo, dawno by padła na - "PiS-k".

Ostatnio edytowano 03 lip 2009, 05:59 przez Nadir, łącznie edytowano 3 razy

literówki, interpunkcja

02 lip 2009, 16:36

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
jannush                    

Leibowitz                    

Nistety raczej nie, a w każdym razie jeszcze nie tak szybko. W sytuacji, gdy konkurs został rozstrzygnięty, minister może obsadzić takie stanowisko bez konkursu, jedynie jeżeli uzna, że żaden z kandydatów wyłonionych w drodze konkursu, nie gwarantuje obiektywnego wykonywania obowiązków NUS-a. W takiej sytuacji jak jest u ciebie, moim zdaniem cała procedura rusza od nowa, czyli znów potrzebne są dwa konkursy. Powodzenia!

To DLACZEGO mojego US nie ma w ogłoszeniu o 2 konkursie?

02 lip 2009, 21:01
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
W takim tempie to kandydaci przejdą przed awansem na emeryturę  :za2:

02 lip 2009, 21:35
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Mam pytanie. A czy jakieś szaraczki nie będące p.o. NUS lub kierownikami i nie posiadające doświadczenia w zakresie zarządzania wygrały konkurs. Może ktoś się pochwali? ;)

03 lip 2009, 09:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
Komis, nie wiem co masz na myśli. Czy  "wygrały" oznacza zdobycie niezbędnej ilości punktów? I czy przewaga pierwszego kandydata nad drugim w ilości 1/3 (słownie jedna trzecia) punktu oznacza zwycięstwo czy prawie zwycięstwo? Wiem na pewno o jednym takim przypadku, a drugi mocno prawdopodobny.
No ale przecież :wacko:  wygrana nie oznacza mianowania!!!!

03 lip 2009, 09:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 09:27

POSTY        7
Upalna pogoda + emocje panujące na forum i stan przedzawałowy u kilku osób tutaj można wyczuć ;)

Ja z innym pytaniem - kwestionariusz osobowy, o którym mowa w ogłoszeniu, to byle jaki? Bo do ogłoszenia nie dołączyli :)

pozdrawiam

03 lip 2009, 11:32
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Piórek                    

Komis, nie wiem co masz na myśli. Czy  "wygrały" oznacza zdobycie niezbędnej ilości punktów? I czy przewaga pierwszego kandydata nad drugim w ilości 1/3 (słownie jedna trzecia) punktu oznacza zwycięstwo czy prawie zwycięstwo? Wiem na pewno o jednym takim przypadku, a drugi mocno prawdopodobny.
No ale przecież :wacko:  wygrana nie oznacza mianowania!!!!

Nie, mam tylko na myśli - czy takie szaraczki mają szansę ;). I chciałem się dowiedzieć, jak to jest w praktyce ;). Acha, i jestem też ciekaw jaka u was była reakcja top management'u na waszą decyzję (czytaj szaraczków), że chcecie występować w konkursie.

03 lip 2009, 12:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2008, 20:09

POSTY        9
Szybkość powoływania NUS jest żenująca. Ogłoszono już nowe konkursy bez wyłonienia NUS z poprzedniego konkursu. Co mają zrobić ci co uzyskali min. 68 pkt. w pierwszym konkursie - częste są przecież przypadki że na dany US jest kilka osób co ma min. 68 pkt. - więc NUS-em nie zostanie każdy. Zresztą, nawet w przypadku wyłonienia tylko jednego kandydata nie ma przecież gwarancji, że dostanie on nominację. Więc składać kwity do drugiego konkursu czy nie?  
Ilu z was/nas się nad tym zastanawia?

Ostatnio edytowano 05 lip 2009, 17:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

literówki

05 lip 2009, 17:02

REJESTRACJA12 cze 2009, 10:48

POSTY        36
Janek składaj...coś ćwierkają wróbelki, że innych konkursów już nie ogłoszą. Więc jeżeli teraz nie wygrałeś to będzie ostatnia szansa. A jeżeli wygrałeś to fakt złożenia papierów na następny konkurs Ci nie zaszkodzi.

07 lip 2009, 09:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
Trudno radzić, ale przy takiej szopce (moim zdaniem) jaką był pierwszy konkurs, czy drugi może wyglądać inaczej? Można zdać pierwszy etap, ale drugi stanowi niewiadomą, zasady, zasadami. Udziału w konkursie jest niezłym doświadczeniem, ale wydaje mi się, że dopóki wiedza i doświadczenie nie będzie się liczyć, to takie konkursy są tylko dla odpowiednich zapisów w ustawach.
Ale, ty decydujesz, ty wybierasz..........

07 lip 2009, 10:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 155  Następna strona