Teraz jest 11 wrz 2025, 12:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
Post Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
do Nelson33, trzeba troszkę ruszyć głową i nie żądać wszystkiego na talerzu.  :dokuczacz:

30 cze 2009, 19:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 16:50

POSTY        6
Do gryzli: jasne że ruszaj głową. Trzeba się zastanowić zanim się napisze. Ja niczego nie neguję, tylko starałam się zwrócić uwagę, że niemożliwe jest żeby każdy z nas znał sytuację w różnych urzędach - sami przenikliwi specjaliści od sytuacji wewnętrznej wielu urzędów. Czasami warto pomijać ogólniki, tym bardziej że w temacie mamy wymieniony dwa razy wyraz "znamy". Gryzli oczekujesz żeby wielu z nas ruszało głową i wiedziało co się dzieje (miejscowości przypadkowe) w Szczecinie czy też w Krakowie bez podania pewnych faktów na talerzu.  :zygi:

30 cze 2009, 20:27
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
nelson33                    

A cóż to SEGREGATOR tak Cię obrzydza, tak Cię osłupia, i jakaż to porażka. Ciągłe nawiązywanie do PO ... . Proszę nawiązać do tematu i przedstawić jakieś negatywne konkrety.

A kto tu nawiązuje do PO? Ja piszę o p.o.!

30 cze 2009, 21:20
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Jeszcze miesiąc tego serialu i będzie można rzucić hasło "P.O. wiecznie żywe" - a Partia to potwierdzi ...i pociągnie dalej ten serial.  

A gdzie teraz jest scenarzysta ? Co nowego wymyśli ?   Może jakąś niespodziankę w świąteczny dzień lipcowy 2009 ?

30 cze 2009, 21:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2007, 19:43

POSTY        22
Dziś mija 8 miesiąc od ogłoszenia konkursu na NUS. Więc jakby nie patrzyć mamy rocznicę - święto, więc "wesołych świąt" :)

30 cze 2009, 22:01
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
tranqilo                    

Jeszcze miesiąc tego serialu i będzie można rzucić hasło "P.O. wiecznie żywe" - a Partia to potwierdzi ...i pociągnie dalej ten serial.  

A gdzie teraz jest scenarzysta ? Co nowego wymyśli ?   Może jakąś niespodziankę w świąteczny dzień lipcowy 2009 ?

Może na 22 lipca?.... :unsure:

01 lip 2009, 06:13
Zaawansowany

REJESTRACJA15 maja 2007, 06:32

POSTY        55
A może czekają aż minie 9 miesięcy i wtedy dokona się cud narodzin nowych wyłonionych w konkursie naczelników. Szukają ojca chrzestnego dla nowonarodzonych nusów. :wysmiewacz:

01 lip 2009, 06:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 21:00

POSTY        13
moge być matką chrzestną. "nowo narodzona osoba" z tego 9 m-czego okresu na prezent dostanie cały mój dodatek specjalny (ha ha, którego ewentulanie nie będzie)

01 lip 2009, 06:32
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Dozer5                    

A może czekają aż minie 9 miesięcy i wtedy dokona się cud narodzin nowych wyłonionych w konkursie naczelników. Szukają ojca chrzestnego dla nowonarodzonych nusów. :wysmiewacz:

Czyli 22 lipca!
Ciąża trwa 9 miesięcy minus 1 tydzień  :zeby:

01 lip 2009, 06:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2007, 11:26

POSTY        70
Segregator                    

nelson33                    

A cóż to SEGREGATOR tak Cię obrzydza, tak Cię osłupia, i jakaż to porażka. Ciągłe nawiązywanie do PO ... . Proszę nawiązać do tematu i przedstawić jakieś negatywne konkrety.

Mam podobne odczucia jak NELSON 33. A może po prostu SEGREGATOR oblał egzamin?

01 lip 2009, 12:34
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Minister finansów szuka nowych naczelników

Do obsadzenia w urzędach skarbowych jest 69 stanowisk w całym kraju. Zainteresowani mają czas do czwartku, 9 lipca, na przesłanie zgłoszenia do konkursu
Wraz z nim kandydaci muszą złożyć kwestionariusz ze zdjęciem, zaświadczenie o aktualnym zatrudnieniu w urzędzie lub organie podległym ministrowi finansów, a także odpisy lub potwierdzone za zgodność z oryginałem kopie świadectw pracy oraz dokumentów określających poziom i kierunek wykształcenia. Wymagane są również oświadczenie o niekaraniu zakazem pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środkami publicznymi, a także pisemna zgoda na przeprowadzenie postępowania sprawdzającego na podstawie przepisów o ochronie informacji niejawnych. Potrzebne jest też oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji.

Z ogłoszenia Ministerstwa Finansów wynika, że do konkursu mogą przystąpić osoby pracujące w aparacie skarbowym, które mają wyłącznie obywatelstwo polskie, wyższe wykształcenie magisterskie prawnicze, ekonomiczne lub inne uzupełnione studiami podyplomowymi prawniczymi lub ekonomicznymi. Muszą też mieć co najmniej czteroletni staż pracy w tych urzędach i organach.

Konkurs będzie sprawdzianem wiedzy zawodowej, oceną predyspozycji i zdolności ogólnych oraz umiejętności kierowniczych. Wiedza zawodowa zostanie sprawdzona za pomocą dwóch zadań problemowych oraz pisemnego testu zawodowego jednokrotnego wyboru zawierającego 50 pytań. Test zawodowy będzie obejmował wybrane zagadnienia prawa konstytucyjnego, materialnego i proceduralnego prawa podatkowego, a ponadto prawa UE, prawa i egzekucji administracyjnej oraz prawa karnego skarbowego. Uczestnicy konkursu mogą się też spodziewać pytań z zakresu rachunkowości, finansów publicznych, zamówień publicznych, prawa cywilnego i handlowego, prawa pracy, a także przepisów o służbie cywilnej, z organizacji i zarządzania w administracji podatkowej oraz z aktualnych zagadnień społeczno-gospodarczych.

Rzeczpospolita29.06.09

01 lip 2009, 12:57
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
megan                    

Segregator                    

nelson33                    

A cóż to SEGREGATOR tak Cię obrzydza, tak Cię osłupia, i jakaż to porażka. Ciągłe nawiązywanie do PO...  Proszę nawiązać do tematu i przedstawić jakieś negatywne konkrety.

Mam podobne odczucia jak NELSON 33. A może po prostu SEGREGATOR oblał egzamin?

A może nie...........

01 lip 2009, 21:02

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
jannush                    

oktan                    

Ani chybi, US-y, które występowały w poprzednim konkursie, a nie są teraz wykazane zostały obsadzone. 01 lipca to fajna data do objęcia posady. Gratulacje dla pełnych NUS-ów :brawa:

Jesteś w błędzie. To są te urzędy, w których konkursu nie przeszedł żaden z kandydatów. Reszta nadal wisi, bo w licznych urzędach konkurs przeszli ci sami kandydaci.

W konkursie na NUSa w moim US zdawało kilka osób. Połowa z nich zdała egzamin. Niestety w tej połowie nie ma obecnego p.o. Każdy kandydat, który zdał, zostanie NUSem u siebie. W drugiej edycji konkursu mojego US nie ma.
Czy mam szanse zostać NUSem, w moim US, bezkonkursowo?

01 lip 2009, 22:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2007, 19:43

POSTY        22
"W konkursie na NUSa w moim US zdawało kilka osób. Połowa z nich zdała egzamin. Niestety w tej połowie nie ma obecnego p.o. Każdy kandydat, który zdał, zostanie NUSem u siebie. W drugiej edycji konkursu mojego US nie ma.
Czy mam szanse zostać NUSem, w moim US, bezkonkursowo?"

Leibowitz Czy masz jakieś informacje na temat wyników, skoro jesteś pewien, że Twój US nie będzie obsadzony?

01 lip 2009, 22:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 155  Następna strona