Teraz jest 05 wrz 2025, 17:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Pomysły nowych DIS i NUS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:30

POSTY        78
Może podzielmy się wrażeniami z nowych pomysłów nowo "powołanych" DIS i NUS???
U mnie:
1. Nowy podział pracowników pomiędzy komórkami (przy okazji zmian w strukturze).
1a. Nowy podział pracowników w pokojach.
2. Nowy nabór znajomych.
3. Obniżka wynagrodzeń dla osób ze stażem ponad 10 lat.
Etc...

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:49 przez abuk, łącznie edytowano 1 raz

27 sty 2007, 21:09
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Dlaczego odbierasz prawo do zmian struktury organizacyjnej nowym kierownikom jednostek?
Może jednak dotychczasowy kierujący nie zorganizował tego najlepiej? Może nowy kierownik jednostki ma inną wizję funkcjonowania urzędu i ją po prostu realizuje? Może przesadzenie w pokojach ma na celu przerwanie jakichś układów, które powstały przez kilkanaście lat naczelnikowania dotychczasowego kierującego? Skąd nagle wolne etaty do przyjmowania "swoich"? Skoro były wolne etaty, to chyba nie najlepiej dotychczas gospodarowano zasobami ludzkimi przy tak dużym obciążeniu pracą. Wypowiedzenia zmieniające i to tylko dla pracowników z dłuższym stażem pracy? Naprawdę tak łatwo to zrobić w służbie cywilnej?
Coś mi się zdaje, że jesteś z tych poprzednich układów i nawet nie starasz się na obiektywizm. Nawet temat postu i "świetne" pomysły mają sugerować kierunek postowania. Najważniejsze to "rzucić" anonimowo kilka zarzutów i stworzyć wrażenie, że wszystkie zmiany, jakie się dokonują, są złe i nie na miejscu, a poprzednicy to wzorce wszystkiego, co najlepsze. Doprawdy? Nie ma jednoznacznych odpowiedzi i prostych ocen, a zazwyczaj ocena zmian zależy od punktu siedzenia przed zmianami oceniającego...

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:56 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

27 sty 2007, 22:11
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        78
Niczego nikomu nie odbieram. Oczywistym jest, że "nowe" (tak w " " nowe) kierownictwo ma nową "wizję" funkcjonowania urzędu i po prostu ją realizuje. Przesadzanie w pokojach ma tyle wspólnego z układami, że szkoda mówić!
Skąd nowe etaty dla swoich i skąd wypowiedzenia zmieniające dla tych z długim stażem??? Doprawdy Inspektorze nie oszukujmy się, że nie wiemy skąd i jak to robią!
Cieszę się, że tylko Ci się zdaje, że jestem z poprzednich układów. :) Obecne szefostwo pękłoby ze śmiechu.
Ale na poważnie - dość mam zmian z ludzi bylejakich na jeszcze gorszych. Zmian z ludzi burzących stare układy na ludzi utwierdzających stare układy.
Dziwne??? A jednak!!!
Anonimowo??? Mhm.
Konkretnie może jednak na prv???
Z poważaniem.
abuk

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:58 przez abuk, łącznie edytowano 1 raz

27 sty 2007, 22:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:06

POSTY        52
Najnowsza zmiana w naszym UKS dotyczy zakazu (!) wstępu do Urzędu pracowników, którzy są na zwolnieniu lekarskim. Mogą wejść po uprzednim uzyskaniu zgody od dyrektora.

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:58 przez kaczka, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, 15:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Jak rozumiem po L-4 ktoś do domu przyjdzie...

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:58 przez renia, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, 15:59
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Najnowsza zmiana w naszym UKS dotyczy zakazu (!) wstępu do Urzędu pracowników, którzy są na zwolnieniu lekarskim. Mogą wejść po uprzednim uzyskaniu zgody od dyrektora.

Słusznie!
Mogą pozarażać pozostałych.
Jak chorzy, to niech leżą w łóżkach. A nie się szlajają.
Jak nie mają obowiązku leżenia w łóżkach, to też niech leżą!
A nie będą demoralizować innych.

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 19:59 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, 16:53
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
To jest najlepszy przykład, że jak się ktoś chce przyczepić, to zawsze to zrobi.
Wystarczy nie brać zwolnienia i można chodzić do pracy, nawet jak się jest chorym.

Osobiście widziałam sytuacje, gdy KAZANO przyjść do pracy pracownikowi na zwolnieniu.
Ale to było za starych "dobrych czasów". Jacy to kiedyś byli wspaniali przełożeni - nie było o czym pisać!
A może nie było odwagi?

Ostatnio edytowano 29 sty 2007, 14:26 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2007, 11:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66

U mnie:
1. Nowy podział pracowników pomiędzy komórkami (przy okazji zmian w strukturze).
2. Nowy nabór znajomych.
Etc...

Co do ostatniego punktu, zgadzam się z tobą ABUK w całych 100%, ale nie dlatego, że jestem z jakiegokolwiek układu, ale dlatego, że to mnie - m.in. - tak urządzono, że obniżono mi wynagrodzenie o... prawie 40%. Taką cenę zapłaciłam za reformę!!! Na myśl o kolejnej...
Może jednak podaruję sobie myślenie, bo w przeciwnym wypadku mam duże szanse skończyć w tym miejscu, co Violetta Villas (ona pewnie z innego powodu "tam" wylądowała, niż myślenie).

Ostatnio edytowano 29 sty 2007, 14:28 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2007, 14:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 18:54

POSTY        15

U mnie:
2. Nowy nabór znajomych.
Etc...

Słyszałam o pewnym US-ie, w którym jest zainstalowana winda - no niby nic w tym dziwnego, skoro Urząd ma kilka pięterek, ale UWAGA - nie można z niej korzystać, bo za dużo pochłania energii elektrycznej. :D

Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 07:48 przez balbinka, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2007, 14:39
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400

Osobiście widziałam sytuacje, gdy KAZANO przyjść do pracy pracownikowi na zwolnieniu.
Ale to było za starych "dobrych czasów". Jacy to kiedyś byli wspaniali przełożeni - nie było o czym pisać!
A może nie było odwagi?

Osobiście byłam takim pracownikiem, któremu kierownik KAZAŁ przyjść do pracy na zwolnieniu. Na szczęście nie jest już kierownikiem, choć wydawało się tej osobie, że nikt nic jej nie może zrobić.

Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 07:49 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2007, 14:49
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        78
Eeee tam, nie działająca winda to pół biedy, a połowa działających żarówek???

Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 07:49 przez abuk, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2007, 19:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Połowa to i tak dużo. Dopóki liczba świecących żarówek nie spadnie do połowy to się nie przyjmuje zgłoszeń, a zanim się zrealizuje zgłoszenie wymiany to i czasem świecą tylko 2 na 10. Tak było za "byłego" i... zbyt powoli się to zmienia za "obecnego", w końcu są ważniejsze sprawy, nieprawdaż?

Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 07:50 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2007, 07:43
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=4992:date=29. 01. 2007 g. 19:28:name=abuk)--><div class='quotetop'>(abuk @ 29. 01. 2007 g. 19:28) [snapback]4992[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Połowa to i tak dużo. Dopóki liczba świecących żarówek nie spadnie do połowy to się nie przyjmuje zgłoszeń, a zanim się zrealizuje zgłoszenie wymiany to i czasem świecą tylko 2 na 10. Tak było za "byłego" i... zbyt powoli się to zmienia za "obecnego", w końcu są ważniejsze sprawy, nieprawdaż?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie narzekajcie, taki NOWY sam świeci przykładem i to wystarcza za wykręcone żarówki... a jak jest nad wyraz kreatywny, to wytwarza energię w ilościach wystarczających spokojnie na uruchomienie dźwigu osobowego o dopuszczalnej ładowności 8 osób.

Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:45 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2007, 08:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2006, 08:44

POSTY        101

Słyszałam o pewnym US-ie, w którym jest zainstalowana winda - no niby nic w tym dziwnego, skoro Urząd ma kilka pięterek, ale UWAGA - nie można z niej korzystać, bo za dużo pochłania energii elektrycznej. :D

To pewnie o moim US... :D
Winda od ok. pół roku rzeczywiście częściej nie działa, niż działa. Ale ma już ponad DWA lata!!! Ponadto, w tym czasie, kiedy nasz US uzyskał wyróżnienie dla instytucji przyjaznej niepełnosprawnym, proporcja jej bezczynności do działania była wręcz odwrotna.
I jeszcze jedno - daleka jestem od obwiniania naszej NUS o stan techniczny windy. To producent tego badziewia powinien czuć się winny.

Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:45 przez beann, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2007, 09:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona