Opinie na temat kursów przygotowujących do egzam. na USC
Autor
Treść postu
Witam, Temat bardzo gorący, chociażby z tego względu że w minioną sobotę (27.06.2009r.) odbył się egzamin na USC. Drodzy Skarbowcy, napiszcie swoje opinie na temat kursów, które mają za zadanie przygotować do zdania egzaminu na USC. Podajcie również, jeśli korzystaliście z takich kursów dokładne namiary na szkoły, ośrodki kształcące (nazwy, adresy), cenę, okres trwania kursów itp. Myślę, że osoby które mają się z zamiarem przystąpienia do egzaminu w przyszłym roku chętnie przemyślą czy warto wydawać kasę na tego typu kursy!!!
____________________________________ mada700c
29 cze 2009, 20:46
Wyrzucone pieniądze. Nie korzystałam, a zdałam. Nie znam ani jednej osoby, która chodziła na taki kurs i zdała. Trzeba po prostu przysiąść do nauki i czytać na bieżąco gazety.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
29 cze 2009, 21:13
Pinero
Wyrzucone pieniądze. Nie korzystałam, a zdałam. Nie znam ani jednej osoby, która chodziła na taki kurs i zdała. Trzeba po prostu przysiąść do nauki i czytać na bieżąco gazety.
No to musimy się poznać Chodziłam na taki kurs i zdałam. Fakt - nikt za nas nie "wtłoczy" wiedzy do głowy, ale wg moich doświadczeń udział w kursie, a w szczególności przygotowanie do testu umiejętności (np. omówienie matryc Rivena i reguł jakich należy szukać, tabelki, rozwiązywanie i omawianie różnych testów IQ) czy testu psychologicznego, dużo dało. A poza tym mogłam poznać takich jak ja skarbowców - "desperatów"
30 cze 2009, 21:05
Asioka
Pinero
No to musimy się poznać Chodziłam na taki kurs i zdałam. Fakt - nikt za nas nie "wtłoczy" wiedzy do głowy, ale wg moich doświadczeń udział w kursie, a w szczególności przygotowanie do testu umiejętności (np. omówienie matryc Rivena i reguł jakich należy szukać, tabelki, rozwiązywanie i omawianie różnych testów IQ) czy testu psychologicznego, dużo dało. A poza tym mogłam poznać takich jak ja skarbowców - "desperatów"
Droga Asioka - prosimy o jakieś namiary na ten kurs przygotpwujący
____________________________________ mada700c
30 cze 2009, 21:13
najlepiej jakby to był kurs internetowy, no nie ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
30 cze 2009, 21:31
Osobiście polecam kurs internetowy na stronie http://www.skarbowcy.pl Pytań do testu wiedzy odgadnąć nie można. Jednak i tak analiza testów z poprzednich lat (niemal w całości!!!) pomaga w nauce. Testy "ogólny" czyt. psychologiczny, był omawiany z drobnymi szczegółami. Dodatkowo sporo rad i wskazówek jak zorganizować wyjazd, jak najlepiej wypełniać arkusze itp. Dodatkowo kurs jest całkowicie za free
Nie brałem udziału w żadnym. Korzystałem z wiedzy i doświadczenia tych co zdawali wcześniej i już za pierwszym razem . Tylko troszkę głupio wypadło, bo nie mogłem się zerwać ze ślubowania (wszystkie papiery dostaje się przed rozpoczęciem) bo jakiś gostek musiał mi to wręczyć osobiście, przy całej sali .
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
01 lip 2009, 06:56
He,he
Dokładnie - poczytałem forum, poprzeglądałem załączniki i test umiejętności zrobił się mało skomplikowany Inna sprawa, że trzeba było mieć bardzo szeroki zasób słownictwa (łącznie z przedpotopowym ).
01 lip 2009, 07:16
szept
He,he
Dokładnie - poczytałem forum, poprzeglądałem załączniki i test umiejętności zrobił się mało skomplikowany Inna sprawa, że trzeba było mieć bardzo szeroki zasób słownictwa (łącznie z przedpotopowym ).
Ano było Ale cóż zrobić - jedne słowa znasz, inne kojarzysz, jeszcze inne cię dobijają
Nie zmienia to faktu, że forum to chyba najlepszy kurs tego typu
09 lip 2009, 08:10
Na żaden kurs nie chodziłam, zresztą o nich nie wiedziałam przed egzaminem Teraz po fakcie, mogę z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że wystarczy się pouczyć i poczytać tutejsze forum. No i warto czytać gazetki i oglądać tiwi. A jak pracujesz w " fiskusie" parę lat i jeszcze masz głowę na karku, to zdasz bez problemu
09 lip 2009, 21:37
szept
Nie zmienia to faktu, że forum to chyba najlepszy kurs tego typu
Też tak uważam! Gdyby tak jeszcze komu się chciało uzupełnić pytania o brakujące poprawne odpowiedzi w "teście wiedzy"... Bo przyznaję, że już opadłem trochę z sił Wyszło mi mniej więcej tak: 55 moich odpowiedzi na 100% poprawnych, 15 odpowiedzi na 100% niepoprawnych, 30 - niepewnych. Mam nadzieję, że chociaż 5 z tych niepewnych będzie poprawnych
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
09 lip 2009, 22:06
Pinero
Wyrzucone pieniądze. Nie korzystałam, a zdałam. Nie znam ani jednej osoby, która chodziła na taki kurs i zdała
U mnie to samo, za pierwszym podejściem. Czy to oznacza, że się nie poznamy?
09 lip 2009, 23:21
Chodziłem na podyplomowe studia służby cywilnej na WSAP i... zdałem egzamin na urzędnika.P olecam każdemu, kto nie ma na tyle samodyscypliny, żeby sie systematycznie uczyć. Mi pomogło bo jestem leniem z natury i trudno mi byłoby samemu zmobilizować się do pracy. Przerobiliśmy testy "na inteligencję" i każdą wymaganą ustawę po kilka razy. Poza tym nie wiedziałbym na co mam zwrócić uwagę jeśli idzie o zagadnienia społeczno - gospodarcze a tak chociaż ukierunkowali i wskazali najważniejsze. POLECAM.
Ostatnio edytowano 16 lip 2009, 11:37 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki!!!
10 lip 2009, 07:12
ola69
chodziłem na podyplomowe studia służby cywilnej na WSAP i... zdałem egzamin na urzędnika.Polecam każdemu kto nie ma na tyle samodyscypliny żeby sie systematycznie uczyć. Mi pomogło bo jestem leniem z natury i trudno mi byłoby samemu zmobilizować się do pracy. Przerobiliśmy testy "na inteligencję" i każdą wymagana ustawę po kilka razy. Poza tym nie wiedziałbym na co mam zwrócić uwagę jeśli idzie o zagadnienia społeczno - gospodarcze a tak chociaż ukierunkowali i wskazali najważniejsze. POLECAM
Napisz na co kazali zwracać uwagę Przyda się innym.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.