Teraz jest 06 wrz 2025, 14:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Pół etatu (poborcy) 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Od 01.04.2007 będą pełne etaty, i to na bank. Dlaczego? Dlatego, by MF miało argumenty na to, by zmienić wysokość prowizji, oczywiście w dół. Jak bardzo będą to istotne zmiany i kogo będą dotyczyć MF nie udziela w tym zakresie informacji. Ja wiem, że w dużej mierze możemy za to podziękować właściwie sobie, za "wysoką" frekwencję na proteście w grudniu.

Optymista jesteś Melon  :blink:
Wierzysz w to, że gdyby nawet 40 tysięcy celników i skarbowców wzięło udział w grudniowym proteście,  to by coś zmieniło?!
Skąd taki mój pesymizm?
Może jestem już za "stary wróbel" na takie numery i swoje wiem.
Jako "młodemu wróblowi" zacytuję Ci tylko dwa dwuwiersze z "Credo pracownika":
nie krytykuj, nie podskakuj,
siedź na d*pie i potakuj (....)
tak dożyjesz starczej renty
nigdy w d*pę nie kopnięty

27 sty 2007, 22:25
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Od 01.04.2007 będą pełne etaty, i to na bank. Dlaczego? Dlatego, by MF miało argumenty na to, by zmienić wysokość prowizji, oczywiście w dół. Jak bardzo będą to istotne zmiany i kogo będą dotyczyć MF nie udziela w tym zakresie informacji. Ja wiem, że w dużej mierze możemy za to podziękować właściwie sobie, za "wysoką" frekwencję na proteście w grudniu.

Ja wiem, że to kwestia około 5 do 10 osób które wytrąciły by ten argument MF . I jak pomyślę, że tak wielu, nie zawdzięcza tak wiele tak niewielu,  to mam niesmak . Aż nie chce się wierzyć, wszyscy mieli by pełne etaty i prowizję w dotychczasowym wymiarze. Wiem od szwagra, że gdyby było dodatkowo około 15 do 20 osób więcej na proteście, to były by pełne etaty i dodatkowo prowizja podniesiona o ponad 20 %. No cóż ,co się stało to się nie odstanie, no chyba że zaszła jakaś pomyłka w rachunkach.

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 12:39 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, 12:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2