Ku chwale ojczyzny pracujemy, kasy ubywa a obowiązków przybywa.
23 cze 2009, 14:08
Nagrody 3% za I kwartał 2009
no podobno wg planów finansowych jakie wpłynęly do US wynika że nic nie będzie ani w tym roku ani w przyszlym, pracujemy za goła pensję!!! pracy coraz więcej, ciągle coś źle, ciągle więcej , ciągle coś i co? My nic bo po co, najwązniejsze że inni dostali jak np sędziowie itp... nie dobrze się robi na to wszystko
23 cze 2009, 14:59
Nasz naczelny powiedział dziś, że żadnych nagród nie będzie i że chcą nam obciąć pobory... Fajnie co?
piszcie wiecej o zredukowaniu płacy do 80%. Jak dla mnie to są celowe giga plotki, żebyśmy sie na końcu roku cieszyli, że nam pensji nie obcieli i odpuścili temat 3% i premii.
Co tam, skarbówka i tak nic nie dostanie. Przecie wybory zapasem, a naród głodny i żądny krwi na urzędasach.
____________________________________ Należy mieć: siłę, aby zmienić to, co się da; cierpliwość, aby przeczekać to, na co nie ma się wpływu oraz mądrość, aby odróżnić jedno od drugiego.
23 cze 2009, 17:53
HolaHola
piszcie więcej o zredukowaniu płacy do 80%. Jak dla mnie to są celowe giga plotki, żebyśmy się na końcu roku cieszyli, że nam pensji nie obcięli i odpuścili temat 3% i premii.
Tobie chodzi o redukcje czasu pracy ? 3-dniowy tydzień pracy urzędu ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
23 cze 2009, 17:57
o płace, jak wyżej w poście.
23 cze 2009, 18:05
Wiecie co to się wszystko nadaje do sądu pracy, w końcu mamy 3% zagwarantowane w ustawie i należy się jak psu... (choć czasami mam wrażenie że jesteśmy nawet gorzej traktowani) tylko że nie ma chętnych do podjęcia tego kroku.
U mnie w wielkopolsce rozkładają ręce i mówią że nie ma pieniędzy i że może będą w sierpniu. Ale przestałam się już łudzić, choć ponoć nadzieja umiera ostatnia...
23 cze 2009, 19:45
Jeśli dadzą obligacje skarbowe to nich tną pensje !!!!! albo niech skrócą czas pracy tak jak u innych :/ !!
24 cze 2009, 06:48
makob123
Wiecie co to się wszystko nadaje do sądu pracy, w końcu mamy 3% zagwarantowane w ustawie i należy się jak psu... (choć czasami mam wrażenie że jesteśmy nawet gorzej traktowani) tylko że nie ma chętnych do podjęcia tego kroku.
U mnie w wielkopolsce rozkładają ręce i mówią że nie ma pieniędzy i że może będą w sierpniu. Ale przestałam się już łudzić, choć ponoć nadzieja umiera ostatnia...
Bo rządzi w urzędzie nie jego teoretyczny szef (NUS, DIS czy DUKS) ale warszafka bzdurnymi pismami (bez żadnej podstawy prawnej!) lub ustnymi poleceniami. Tą największą aferę gospodarczą w powojennej historii Polski, mogłaby rozwikłać jedynie Prokuratura przy współpracy innych organów państwa (np. PIP). Niestety czytając o umorzeniu postępowania w sprawie afery paliwowej nie mamy na to szans - co nie oznacza iż mamy przestać próbować.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 cze 2009, 07:06
makob123
Sprawa w sądzie jest niepewna, gdyż w ustawie o SC , jest mowa o utworzeniu funduszu nagród i to zostało uwzględnione w planach finansowych, a nie ma nigdzie zapisu że nagrody musisz dostać, chyba że regulamin mówi jasno , że każdemu należy się nagroda , ale to już sprawa indywidualna każdego urzędu.
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
24 cze 2009, 07:42
no ale 3% chyba sie należy każdemu???
24 cze 2009, 08:08
U nas w Lubuskim pieniądze zostały odblokowane i jakieś pieniądze będa w lipcu wypłacone ale jakie??
To już jest owiane tajemnicą (znając życie pewnie jakieś marne grosze na otarcie łez).....
24 cze 2009, 09:30
w mazowieckim cisza o wypłacie jakichkolwiek nagród i premi
24 cze 2009, 11:09
w lipcu może wypłacą wyrównanie za 1-6/09 tego nibydodatku usc 60-84 brutto,nie wierzę w żadne 3 %, dopóki któś nie POwoła komisarza ludowego d/s odwołania kryzysu