Najlepiej wziąć sobie wykaz zagadnień do sprawdzianu wiedzy i po kolei sprawdzać czy dane zagadnienie reguluje ustawa czy coś innego - najczęściej tak jest. Mi wyszło tego kilkanaście sztuk, z ordynacją podatkową, ustawą o zam. publicznych, Konstytucją, ustawą o służbie cywilnej i ustawą o finansach publicznych na czele... Chyba im więcej tym lepiej.
17 cze 2009, 13:19
Postępowanie kwalifikacyjne
Witam. Według mnie nie pasuje liczba 1351, gdyż w każdym pozostałym przypadku dwie piewsze cyfry każdej liczby dodane do siebie dają taki sam wynik, jak suma dwóch ostatnich, tj.: np. 2754 2+7= 9 oraz 5+4=9 4+4=8 oraz 0+8 =8 itd.
17 cze 2009, 13:22
Przeglądając pytania nie widziałam żadnych z Ordynacji podatkowej??? W którym roku była ordynacja?
17 cze 2009, 13:24
W zeszłym roku było prawdopodobnie tylko 1 pytanie z OP:
Zobowiązanie podatkowe przedawnia się: a) po upływie 5 lat od końca roku w którym minął termin płatności podatku
------------ Przypominam, że wciąż do rozwiązania jest matryca:
Ostatnio edytowano 17 cze 2009, 13:59 przez wielblad, łącznie edytowano 1 raz
17 cze 2009, 13:34
pablo8019
Jejku, rzeczywiście A skoro tam jest i siedmiokąt i sześciokąt to faktycznie w pustym polu będzie kwadrat...
Eeeee to dziecinnie proste w tej sytuacji. Skoro jest 3-kącik, jest 5-kącik, jest 6-kącik i jest 7-kącik, to nawet dziecko się domyśli, że brakuje 4-kącika! Tylko trza dobrze patrzeć!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 cze 2009, 13:51
Witam
Szukam pytań z testu wiedzy za rok 2008 zamieszczonych przez WAWO w poście z dnia 5 kwietnia 2009 r. Niestety załącznik jest już nieaktywny. Może ktoś z Was ma dostęp?
Nie jestem przekonany czy takie w ogóle były. Wydaje mi się, że koleżanki i koledzy skrzyknęli się dopiero po egzaminie w 2008. Ale jeśli ktoś ma, to ja też poproszę
17 cze 2009, 14:58
Dziękuję za wstawienie pliku.
A tu małe opracowanie z podstawowymi danymi statystycznymi. Uwagi na zielono są mojego autorstwa.
Zapraszam do uzupełniania.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Sądzę, że trzeba się też przygotować na pytania dotyczące wyborów do Parlamentu Europejskiego, frekwencja, partie, zwycięzcy itp itd... Można sprawdzic na przykład tu: http://www.wybory2009-wyniki.eu/pl/index_pl.html
leoncjo
Dziękuję za wstawienie pliku. A tu małe opracowanie z podstawowymi danymi statystycznymi. Uwagi na zielono są mojego autorstwa. Zapraszam do uzupełniania.
wczoraj mi sie w domu nie chciało otworzyć bez zainstalowania open office-a. Ale otwarłam w robocie Nic dodać nic ująć, dzieki!!