Odnośnie punktacji wiem jak ona wygląda ponieważ na zajęciach przygotowujacych do egzaminu pani psycholog z Lublina nam wyjaśnila
30 maja 2009, 13:25
Postępowanie kwalifikacyjne
Magdus
Odnośnie punktacji wiem jak ona wygląda ponieważ na zajęciach przygotowujacych do egzaminu pani psycholog z Lublina nam wyjaśnila
To napisz!! Może inni też czegoś się dowiedzą?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
30 maja 2009, 16:38
Macie może jakiś link do danych statystycznych za cały 2008 rok? Bo nic nie mogę znaleźć, a chyba trzeba też to przejrzeć, a nuż na coś się trafi?
Ostatnio edytowano 31 maja 2009, 17:58 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki, ortografy
31 maja 2009, 17:18
np. strona internetowa GUS-u
31 maja 2009, 18:42
W Badziewiu Górnym udało mi się wypełnić prawie całą tabelkę oprócz kolumny dotyczącej lekcji. Moim zdaniem nie ma w treści odpowiedniej ilości danych do ustalenia ile lekcji przeprowadzono w poszczególnych miesiącach (z wyjątkiem informacji, że Mariola przeprowadzała je regularnie - czyli mogła przeprowadzać po max 8 lekcji miesięcznie) oraz nie ma żadnych informacji o lekcjach przeprowadzonych, bądź nieprzeprowadzonych przez Sławka. Czy ktoś rozgryzł wątek lekcji w tym zadaniu?
01 cze 2009, 12:03
biurwa1
Moim zdaniem nie ma w treści odpowiedniej ilości danych do ustalenia ile lekcji przeprowadzono w poszczególnych miesiącach (z wyjątkiem informacji, że Mariola przeprowadzała je regularnie - czyli mogła przeprowadzać po max 8 lekcji miesięcznie)
Robisz błąd. Nie: Mariola przeprowadzała lekcje regularnie, a: Mariola powiedziała, że przeprowadzano je regularnie.
biurwa1
oraz nie ma żadnych informacji o lekcjach przeprowadzonych, bądź nieprzeprowadzonych przez Sławka.
Zgadza się: nie ma. Trzeba je wyliczyć...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 cze 2009, 16:15
cytat z zadania:
Mariola powiedziała, że swoje lekcje przeprowadzała regularnie i w każdym miesiącu przeprowadzała ich tyle samo.
Dla mnie to oznacza, że ona przeprowadzała, a nie, że przeprowadzano...
Nieee, no ja wiem, że trzeba wyliczyć ale nie widzę w treści zadania potrzebnych danych.
01 cze 2009, 20:28
biurwa1
cytat z zadania:
Mariola powiedziała, że swoje lekcje przeprowadzała regularnie i w każdym miesiącu przeprowadzała ich tyle samo.
Dla mnie to oznacza, że ona przeprowadzała, a nie, że przeprowadzano...
Nieee, no ja wiem, że trzeba wyliczyć ale nie widzę w treści zadania potrzebnych danych.
Mea culpa... 1 - błędnie przepisałem i nie sprawdziłem, że nie przeprowadzała, a przeprowadzono.
2 - po zdaniu: Mariola powiedziała, że to nieprawda, bo ona rozkleiła aż 2 razy więcej plaktów niż Ewa. zabrakło dalszej części: A jeśli chodzi o lekcje to, przeprowadziła ich tyle samo co Michał
Ale to dowód, że nikt przed Tobą nie próbował rozwiązać tego zadania. Teraz powinno być już łatwo. Przepraszam i powodzenia
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 cze 2009, 21:14
Noooo, to zmienia postać na poleżeć
Jutro doliczę do końca bo teraz już mi sie mózg przełącza na tryb nocny . Podobają mi sie te zadanka, poprosze o więcej
01 cze 2009, 22:09
biurwa1
Noooo, to zmienia postać na poleżeć Jutro doliczę do końca bo teraz już mi się mózg przełącza na tryb nocny . Podobają mi się te zadanka, poproszę o więcej
Mi też Proszę bardzo: W Bieszczadzkim Urzędzie Wojewódzkim w Sopocie w tym roku wyjątkowo wielu pracowników postanowiło przystąpić do postępowania kwalifikacyjnego. Dyrektor generalny Adam Nawiedzony, wyraźnie zaniepokojony sytuacją, nakazał przynieść sobie dane personalne osób zainteresowanych i przeglądając je poczynił następujące interesujące spostrzeżenia: wszyscy zdający są albo blondynami, albo brunetami, albo szatynami. Jeśli chodzi o kolor oczu, to wśród zdających są one tylko trzy: niebieski, szary i zielony. Aż 75% zdających to kobiety. Spośród 800 pracowników Urzędu zdawać zamierza aż 1/5. Co druga kobieta jest szatynką. A blondynki stanowią zaledwie 20% zdających. Mężczyzn brunetów i szatynów jest razem tylu, co blondynek, przy czym brunetów jest o 8 więcej niż blondynów. Co 11-ty pracownik brunet jest dyrektorem. Dyrektorów szatynów jest tyle samo co pozostałych dyrektorów. Kierowników brunetów jest tyle samo, co łącznie dyrektorów szatynów i blondynów. Wszystkich kierowników jest 16. St. insp. woj. brunetów jest o połowę mniej niż kobiet brunetek. St. insp. woj. szatynów jest więcej niż st. insp. woj. blondynów, ale mniej niż st. insp. woj. brunetów. Insp. woj brunetów jest o 7 więcej niż insp. woj. szatynów. Co druga szatynka ma niebieskie oczy (i ani jedna blondynka czy brunetka). Tylko co ósmy mężczyzna jest zielonooki. Żaden z dyrektorów nie ma zielonych oczu. Za to 3/4 kierowników to zielonoocy. Niebieskookich st. insp. woj jest tyle samo co szarookich i zielonookich. Insp. woj. niebieskookich jest 3 razy więcej niż niebieskookich st. insp. woj.
Uwaga: w zadaniu nie zachowano równoważności: liczba kobiet i mężczyzn o określonym kolorze włosów/oczu jest równa liczbie dyrektorów, kierowników, st. inspektorów woj. oraz inspektorów woj. o tym kolorze włosów/oczu. Inne równoważności są zachowane.
Na podstawie powyższych wiadomości uzupełnij poniższą tabelkę:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
02 cze 2009, 05:50
Proszę o weryfikację Badziewia Górnego
Dodano: Wto Cze 02, 2009 10:01 am
Przy rozwiązywaniu zadania o Bieszczadzkim Urzędzie Woj. w Sopocie zakładam, że zdanie:
Niebieskookich st. insp. woj jest tyle samo co szarookich i zielonookich.
oznacza, że "niebieskookich jest tyle samo co szarookich i tyle samo co zielonookich" a nie, że "nienieskookich jest tyle samo co szarookich i zielonookich razem". Zresztą 39 nie dzieli się przez 4
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
02 cze 2009, 07:43
supersaper
Magdus
To napisz!! Może inni też czegoś się dowiedzą?
Za każdą tabelkę jest 5 punktów. Najmniej są punktowane zadanie numer jeden.Po zrobieniu tabelek mamy 25 punktów. Zaczynajmy od tabel i wygrajmy.
02 cze 2009, 18:59
biurwa1
Proszę o weryfikację Badziewia Górnego
5 punktów!
02 cze 2009, 19:08
Lepiej powiedzcie jak przebrnąć przez ten nieszczęsny test wiedzy