Teraz jest 06 wrz 2025, 17:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Oszczędności głupcze! 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Post Re: Re:
Drago                    

aga764                    

Drago                    

Szary papier ma już połowę standardowej szerokości...

Skoro tak, to ta połowa jest już standardem.
W takim razie - logicznie rozumując - wcześniej miał podwójną standardową szerokość?

Przestępstwo niegospodarności?

Teraz to już tylko przygotujcie komnatę dla NIK-u  :wysmiewacz:

19 maja 2009, 06:09
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
Post Re: Oszczędności głupcze!
W pokojach powykręcano część żarówek, na korytarzach i schodach ciemno (niech tylko jakiś staruszek z nich spadnie!!!), ogrzewanie już dawno wyłączone (siedzimy w grubych swetrach i kozakach). Aż dziw, że jeszcze nie chorujemy!!! Każą oszczędzać na materiałach biurowych, rozmowach telefonicznych, ograniczać wezwania.
A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!   :brawa:

22 maja 2009, 21:31

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

W pokojach powykręcano część żarówek, na korytarzach i schodach ciemno (niech tylko jakiś staruszek z nich spadnie!!!), ogrzewanie już dawno wyłączone (siedzimy w grubych swetrach i kozakach). Aż dziw, że jeszcze nie chorujemy!!! Każą oszczędzać na materiałach biurowych, rozmowach telefonicznych, ograniczać wezwania.
A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!   :brawa:

Wbrew pozorom jest to jak najbardziej przemyślane.
Spartakiada poprawi kondycję skarbowców, co pozwoli zapobiec przedwczesnemu starzeniu się i żaden staruszek ze schodów nie spadnie.
Poza tym, jak nie macie ogrzewania to jak najbardziej trzeba ćwiczyć, bo ci z cienką kondycją zimą nie będą w stanie rozgrzewać się gimnastyką 8 godzin  i nie przetrwają.

22 maja 2009, 21:43
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

a Jakie konkurencje?

Dodano: 22 Maj 2009 08:54 pm

Elmo                    

Sylwiak                    

Jeszcze wyjdzie, że US, IS , UKS do tej pory były rozrzutne i niegospodarne  :)

Niestety obawiam się, że taka opinia może się pojawić. I co gorsza stwierdzą (Ci na "górze"), że skoro jakoś funkcjonujemy to można tak na stałe,
odkąd pamiętam, to co tymczasowe zostaje na zawsze.

Urządzili sobie z nas takie małe laboratorium doświadczalne i teraz tylko patrzą ile wytrzymamy.

A ja myślałem że w drugą stronę :)

22 maja 2009, 21:52
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252

(...)A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!   :brawa:

Z tego co kojarzę to u nas takie wyjazdy nigdy nie cieszyły się wielką popularnością - nie każdego, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem, na cos takiego jest stać...

23 maja 2009, 12:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

(...)A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!   :brawa:

Nie dajmy się zwariować.
To tylko świadczy, że w woj. pomorskim panuje normalność. :)

pablo8019                    

Z tego co kojarzę to u nas takie wyjazdy nigdy nie cieszyły się wielką popularnością - nie każdego, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem, na cos takiego jest stać...

20 zł chyba stać każdego
Nawet kogoś, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem. ;)

23 maja 2009, 14:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 17:45

POSTY        18
pablo8019                    

Błąd  w  rozumowaniu, Kolego.
Nie  każdego  stać  na  Rajd  Skarbowca, który  jest  imprezą  ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów.

Spartakiada  jest  imprezą  jednodniową częściowo dofinansowaną z ZFŚS

25 maja 2009, 19:53
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Post Oszczędności głupcze!
O ile mi wiadomo, to koszt na 1 uczestnika wynosi nie 20, a 250zl. To chyba troszkę dużo za dzień skakania i parę kiełbasek.

25 maja 2009, 20:19
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
szaryy                    

(...) Błąd  w  rozumowaniu, Kolego.
Nie  każdego  stać  na  Rajd  Skarbowca, który  jest  imprezą  ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów.

Być może rzeczywiście pomieszały mi się te dwa pojęcia. Chociaż nadal wydaje mi się, że ogłoszenia o tego typu sportowych wyjazdach nie zawierały dwucyfrowego wpisowego lecz trzycyfrowe...

29 maja 2009, 13:36
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
pablo8019                    

szaryy                    

(...) Błąd  w  rozumowaniu, Kolego. Nie  każdego  stać  na  Rajd  Skarbowca, który  jest  imprezą  ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów.

Być może rzeczywiście pomieszały mi się te dwa pojęcia. Chociaż nadal wydaje mi się, że ogłoszenia o tego typu sportowych wyjazdach nie zawierały dwucyfrowego wpisowego lecz trzycyfrowe...

Chyba mylicie dwa pojęcia: ogólnopolską imprezę skarbowców ze spartakiadą urzędów skarbowych woj. pomorskiego, która jak pisze Kama
viewtopic.php?p=47769#p47769
odbędzie się 13 czerwca. W Cetniewie.
Byłem prawie na wszystkich - z wyjątkiem jednej - a ta jest jubileuszowa. 10-ta. :D

29 maja 2009, 17:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23