Szary papier ma już połowę standardowej szerokości...
Skoro tak, to ta połowa jest już standardem. W takim razie - logicznie rozumując - wcześniej miał podwójną standardową szerokość?
Przestępstwo niegospodarności?
Teraz to już tylko przygotujcie komnatę dla NIK-u
____________________________________ always look on the bright side of life
19 maja 2009, 06:09
Re: Oszczędności głupcze!
W pokojach powykręcano część żarówek, na korytarzach i schodach ciemno (niech tylko jakiś staruszek z nich spadnie!!!), ogrzewanie już dawno wyłączone (siedzimy w grubych swetrach i kozakach). Aż dziw, że jeszcze nie chorujemy!!! Każą oszczędzać na materiałach biurowych, rozmowach telefonicznych, ograniczać wezwania. A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!
22 maja 2009, 21:31
W pokojach powykręcano część żarówek, na korytarzach i schodach ciemno (niech tylko jakiś staruszek z nich spadnie!!!), ogrzewanie już dawno wyłączone (siedzimy w grubych swetrach i kozakach). Aż dziw, że jeszcze nie chorujemy!!! Każą oszczędzać na materiałach biurowych, rozmowach telefonicznych, ograniczać wezwania. A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!
Wbrew pozorom jest to jak najbardziej przemyślane. Spartakiada poprawi kondycję skarbowców, co pozwoli zapobiec przedwczesnemu starzeniu się i żaden staruszek ze schodów nie spadnie. Poza tym, jak nie macie ogrzewania to jak najbardziej trzeba ćwiczyć, bo ci z cienką kondycją zimą nie będą w stanie rozgrzewać się gimnastyką 8 godzin i nie przetrwają.
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
22 maja 2009, 21:43
A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!
a Jakie konkurencje?
Dodano: 22 Maj 2009 08:54 pm
Elmo
Sylwiak
Jeszcze wyjdzie, że US, IS , UKS do tej pory były rozrzutne i niegospodarne
Niestety obawiam się, że taka opinia może się pojawić. I co gorsza stwierdzą (Ci na "górze"), że skoro jakoś funkcjonujemy to można tak na stałe,
odkąd pamiętam, to co tymczasowe zostaje na zawsze.
Urządzili sobie z nas takie małe laboratorium doświadczalne i teraz tylko patrzą ile wytrzymamy.
A ja myślałem że w drugą stronę
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
22 maja 2009, 21:52
(...)A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!
Z tego co kojarzę to u nas takie wyjazdy nigdy nie cieszyły się wielką popularnością - nie każdego, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem, na cos takiego jest stać...
23 maja 2009, 12:59
(...)A tu proszę 13 czerwca odbędzie się Spartakiada urzędów skarbowych woj. pomorskiego. Myślę, że trzeba by przemyśleć, czy jest to naprawdę dobry pomysł. Z jednej strony głośno, że nie ma kasy na utrzymanie urzędów a tu proszę taka impreza!!!!
Nie dajmy się zwariować. To tylko świadczy, że w woj. pomorskim panuje normalność.
pablo8019
Z tego co kojarzę to u nas takie wyjazdy nigdy nie cieszyły się wielką popularnością - nie każdego, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem, na cos takiego jest stać...
20 zł chyba stać każdego Nawet kogoś, kto nie jest kierownikiem/naczelnikiem.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 maja 2009, 14:05
pablo8019
Błąd w rozumowaniu, Kolego. Nie każdego stać na Rajd Skarbowca, który jest imprezą ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów.
Spartakiada jest imprezą jednodniową częściowo dofinansowaną z ZFŚS
25 maja 2009, 19:53
Oszczędności głupcze!
O ile mi wiadomo, to koszt na 1 uczestnika wynosi nie 20, a 250zl. To chyba troszkę dużo za dzień skakania i parę kiełbasek.
25 maja 2009, 20:19
szaryy
(...) Błąd w rozumowaniu, Kolego. Nie każdego stać na Rajd Skarbowca, który jest imprezą ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów. Spartakiada jest imprezą jednodniową częściowo dofinansowaną z ZFŚS
Być może rzeczywiście pomieszały mi się te dwa pojęcia. Chociaż nadal wydaje mi się, że ogłoszenia o tego typu sportowych wyjazdach nie zawierały dwucyfrowego wpisowego lecz trzycyfrowe...
29 maja 2009, 13:36
pablo8019
szaryy
(...) Błąd w rozumowaniu, Kolego. Nie każdego stać na Rajd Skarbowca, który jest imprezą ogólnokrajową organizowaną dla pracowników UKS'ów. Spartakiada jest imprezą jednodniową częściowo dofinansowaną z ZFŚS
Być może rzeczywiście pomieszały mi się te dwa pojęcia. Chociaż nadal wydaje mi się, że ogłoszenia o tego typu sportowych wyjazdach nie zawierały dwucyfrowego wpisowego lecz trzycyfrowe...
Chyba mylicie dwa pojęcia: ogólnopolską imprezę skarbowców ze spartakiadą urzędów skarbowych woj. pomorskiego, która jak pisze Kama viewtopic.php?p=47769#p47769 odbędzie się 13 czerwca. W Cetniewie. Byłem prawie na wszystkich - z wyjątkiem jednej - a ta jest jubileuszowa. 10-ta.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.