Myślę, że faktycznie nie dostaniemy juz premii ani za I ani za II kwartał. Wystarczy zapoznać się z historią naszych wynagrodzeń a historia ta mówi, że raz zabranego juz się nie oddaje niestety :glare:
24 mar 2009, 10:16
awoz
Myślę, że faktycznie nie dostaniemy juz premii ani za I ani za II kwartał. Wystarczy zapoznać się z historią naszych wynagrodzeń a historia ta mówi, że raz zabranego juz się nie oddaje niestety :glare:
Módlcie się, żeby jakiś siedzący na olimpie racjonalizator nie zabrał się za chwilę za likwidację wysługi...
____________________________________ always look on the bright side of life
24 mar 2009, 10:39
elsinore
<!--quoteo(post=44969:date=24. 03. 2009 g. 10:16:name=awoz)--><div class='quotetop'>(awoz @ 24. 03. 2009 g. 10:16) [snapback]44969[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Myślę, że faktycznie nie dostaniemy juz premii ani za I ani za II kwartał. Wystarczy zapoznać się z historią naszych wynagrodzeń a historia ta mówi, że raz zabranego juz się nie oddaje niestety :glare:
Módlcie się, żeby jakiś siedzący na olimpie racjonalizator nie zabrał się za chwilę za likwidację wysługi... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Tak do końca to nie zlikwidują. Co najwyżej włączą do wynagrodzenia zasadniczego. Co innego takie nagrody jubileuszowe...
24 mar 2009, 15:28
ja proponuję "jaka płaca taka praca"
24 mar 2009, 18:50
bratek
ja proponuję "jaka płaca taka praca"
Domniemam, że do dziś było „jaka praca taka płaca”.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
24 mar 2009, 19:11
Jednakowa płaca dla wszystkich! Kierownicza!
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
24 mar 2009, 19:40
Tadeo74
Mów za siebie, ja nie wyrażam zgody na tak radykalne obniżenie zarobków.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
24 mar 2009, 20:00
Dla znacznej grupy byłoby to radykalne zwiększenie.
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
24 mar 2009, 20:06
Tadeo74
Ani chybi Lenin :blink: Żywy :excl:
25 mar 2009, 07:55
Re: Nagrody 3% za I kwartał 2009
ale jak to dalej będzie czy ktoś wie, mi pensja ledwo starcza już teraz czekam na wypłate mimo ze opłace wsi i juz jej nie będe miała :(, czy ktos ruszy temat 3%? bo podejrzewam ze jak nic nie będzie się działo to w tym roku napewno nic nam nie dadzą bo będą myśleć że nam jest tak z tym dobrze :( , a mało tego słyszałam ze moga nam obniżyć pensję do 70%!!!!
20 maja 2009, 07:42
jjb28
ale jak to dalej będzie czy ktoś wie, [...]
Ja nie wiem, ale stawiam, że z 3% za pierwsze półrocze można się pożegnać definitywnie, a po lipcowej noweli budżetu również i drugie półrocze wielce niepewnym się rysuje
20 maja 2009, 09:30
Z uzyskanych informacji 99% jestem pewny, że nagrody 3% będą wypłacone. Klamka zapadła bowiem taką decyzję najprawdopodobnie podjął już Minister Parafianowicz.
20 maja 2009, 11:36
Zwolnienie środków nastąpi jeszcze w maju br. Nie wiemy natomiast, czy zwolnieni będzie całkowite, czy tylko częściowe...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
20 maja 2009, 11:40
Przepraszam za naiwność pytania, ale czy dyrektor generalny MF zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za bezprawny nakaz wstrzymania wypłat w stosownych terminach ?