Posegregowane pytania z testu wiedzy w 2008 r. - w załączniku[attachmentid=643] Prawidłowa odpowiedź to w każdym przypadku lit a. Lista jest wynikiem pracy zbiorowej niektórych uczestników postępowania.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów życząc sukcesów. P.S. Skoro opublikowałem tą listę to zamykam równocześnie możliwość przesyłania pytań z komentarzem na adresy priv. jak to do tej pory się działo.
WLORAK
05 kwi 2009, 16:26
pawian
Posegregowane pytania z testu wiedzy w 2008 r. - w załączniku[attachmentid=643] Prawidłowa odpowiedź to w każdym przypadku lit a. Lista jest wynikiem pracy zbiorowej niektórych uczestników postępowania. Pozdrawiam wszystkich kandydatów życząc sukcesów. P.S. Skoro opublikowałem tą listę to zamykam równocześnie możliwość przesyłania pytań z komentarzem na adresy priv. jak to do tej pory się działo. WLORAK
widzę, że nie tylko ja pokusiłam się o spisanie pytań wspólnymi siłami ze znajomymi pozdrawiam i gratuluję pamięci.
05 kwi 2009, 17:40
Jeżeli Ty Eveli to była współpraca , jeżeli tylko EVE to nie.
Ciekawe czy ktoś zebrał zadania ze sprawdzianu umiejetności. To dopiero byłaby sztuka!!!!
05 kwi 2009, 18:19
pawian
Posegregowane pytania z testu wiedzy w 2008 r. - w załączniku[attachmentid=643] Prawidłowa odpowiedź to w każdym przypadku lit a. Lista jest wynikiem pracy zbiorowej niektórych uczestników postępowania. Pozdrawiam wszystkich kandydatów życząc sukcesów. P.S. Skoro opublikowałem tą listę to zamykam równocześnie możliwość przesyłania pytań z komentarzem na adresy priv. jak to do tej pory się działo.
Dzięki za posegregowane pytania i prawidłowe odpowiedzi "a" na nie. Zrobiłem "kawał niepotrzebnej roboty" Może nie do końca. Bo przy okazji dowiedziałem się paru nowych rzeczy. Na przykład: co to jest BZP czy UZP. Albo SIWZ
Może w tym roku wszystkie prawidłowe odpowiedzi będą... same "d"?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 05 kwi 2009, 21:12 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
05 kwi 2009, 21:03
Asioka
Elda
Czy znacie jakieś linki do testów umiejętności i predyspozycji kierowniczych?
1/ testy umiejętności - to tzw. test IQ, m.in. matryce Rivena (trzeba poszukać w internecie lub książek z testami na IQ) 2/ test predyspozycji kierowniczych - to są testy psychologiczne i nie znajdziesz ich w żadnej publikacji (wiem - bo próbowałam ), są one dostępne tylko dla psychologów. W latach ubiegłych ta część egzaminu na usc była oparta na teście tzw. Wielkiej Piątki.
Pamiętam, że w ubiegłym roku na tym forum (już po egzaminie) próbowano odtworzyć pytania z testu wiedzy (niektóre nawet z odp. i to prawidłowymi ). Udało się odtworzyć prawie 100 pytań, zadania "tabelki" z testu umiejętności też, więc trzeba szukać. Co do testu predyspozycji - można popytać "ubiegłoroczniaków", zwłaszcza jeśli chodzili na kurs przygotowawczy (wiem, że organizowała je jakaś firma z W-wy), może podzielą się materiałami?
W tygodniu postaram się conieco - przykładowe testy - podrzucić. Gdańsk zorganizował sobie taki kurs przygotowawczy; właśnie dzisiaj mieliśmy pierwsze zajęcia, jutro dzień drugi Uwaga: Z Gdańska szykuje się nawałnica 27 czerwca! Najazd na Warszawę 24 osób
Test matryc Ravena
Przykładowa matryca Test matryc Ravena (test matryc progresywnych) ? służy do pomiaru poziomu inteligencji ogólnej. Dzięki temu testowi uzyskuje się informacje o wartości u danej osoby tzw. czynnika g, ogólnego czynnika inteligencji.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2009, 18:43 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2009, 18:38
Moim zdaniem wynik testu to jedynka- nieprawdaż ? Jak się trafi na dobry humor studenta sprawdzającego ten test to się dostanie dobry wynik. Nawet nie ma mozliwości sprawdzenia , czy ktoś się nie pomylił w podliczaniu punktów.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 18 kwi 2009, 19:00 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2009, 18:58
tranqilo
Moim zdaniem wynik testu to jedynka- nieprawdaż ?
Najprawdopodobniej! W każdej z tych figur są 2 elementy: "podstawa" i "wieżyczka".
W każdym rogu matrycy "wieżyczkami" powinny być "krzyżyki". Skrajne "wieżyczki" w środkowej kolumnie to "x", skrajne "wieżyczki" w środkowym wierszu to "kółeczka. "Podstawa": występuje parami (ale z wyjątkiem trójkącika) i kółko samo się narzuca, choć zastanawiałem się też nad trójkącikiem.
Sumując: w każdym teście występuje klucz, który trzeba odgadnąć, a wtedy to już jest małe piwo
Ostatnio edytowano 18 kwi 2009, 19:19 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2009, 19:18
Znalazłam taką stronę: http://www.iqtest.dk/main.swf przez test przeszłam z satysfakcjonująym wynikiem, więc zaczęłam się martwić tą częścią egzaminu, która wiedzę ma sprawdzać. Bo najgorsze jest to, że pomysłu nie mam, od czego naukę zacząć. Może wrażeniami podzieliłby się ktoś, kto bierze udział w jakimś kursie przygotowawczym? Uprzedzam komentarze: tak, zapoznałam się z rozporządzeniem regulującym zakres wiedzy, która sprawdzana ma być na egzaminie I jeszcze jedno - na tą duńska stronę z matrycami można wchodzić bez obawy, że po przebrnięciu przez wszystkie zadania poproszą nas o regulowanie jakichś kosztów - nie proszą, a wynik podają
21 kwi 2009, 04:12
Proponuję zacząć od konstytucji zawsze jest z niej kilka pytań
21 kwi 2009, 06:18
Nadir
tranqilo
Moim zdaniem wynik testu to jedynka- nieprawdaż ?
Najprawdopodobniej! W każdej z tych figur są 2 elementy: "podstawa" i "wieżyczka".
W każdym rogu matrycy "wieżyczkami" powinny być "krzyżyki". Skrajne "wieżyczki" w środkowej kolumnie to "x", skrajne "wieżyczki" w środkowym wierszu to "kółeczka. "Podstawa": występuje parami (ale z wyjątkiem trójkącika) i kółko samo się narzuca, choć zastanawiałem się też nad trójkącikiem.
Sumując: w każdym teście występuje klucz, który trzeba odgadnąć, a wtedy to już jest małe piwo
rozwiązanie może byc inne, ale wynik ten sam 1. w matrycy są trzy kolumny lewa (1), środkowa (2) i prawa (3) 2. w kolumnach 1 i 2 są elementy układanki, a jej wynik jest w kolumnie 3 3. każda figura składa się z góry (A) i dołu (B) 4. figury w kolumnie 3 składa się z elementów 1A oraz 2B 5. testujemy wynik na pierwszych wierszach 6. szukamy odpowiedniej figury w rozwiazaniach.
Podp. Matryce częściej są układane wierszami, niż kolumnami.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 kwi 2009, 06:54
Dane statystyczne np. dotyczące ludności - strona GUS. W kwietniu lub maju GUS publikuje raport - przekrój ludności, zgony, liczba zawartych małżeństw, rozwody, przyrost naturalny, stopa bezrobocia. Dane ekonomiczne - warto śledzić uważnie bieżące wydarzenia
21 kwi 2009, 06:55
a ja mam pytanie; w zasadzie jaki zestaw ustaw obowiązuje, gdyz rozporządzenie w tej kwestii traktuje szeroko i ogólne?
21 kwi 2009, 12:37
Cindirella
a ja mam pytanie; w zasadzie jaki zestaw ustaw obowiązuje, gdyz rozporządzenie w tej kwestii traktuje szeroko i ogólne?
sądząc po informacji dostępnych na stronie KSAP, to pytania będą dotyczyły również PZK
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 kwi 2009, 13:32
Kilka obiecanych testów. Wstawiam je na nowo, bo załączniki nie przeniosły się ze starego forum - niestety nie wiem już które obrazki w którym poście wtedy wstawiłem
Jakie cyfry ukryto pod tymi literami?
Wskazówka szukanie cyfr trzeba zacząć od przypomnienia sobie podstawowych reguł matematycznych, np.: A-A = 0 A/A = 1.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 21 kwi 2009, 20:33 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz