Teraz jest 06 wrz 2025, 13:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona
Wizerunek 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

MNIE!!!  [attachmentid=671]

OD KOMUCHÓW!!!   [attachmentid=672]

Dobry wstęp do kariery  :lol:  :lol:

Nie donieśli Naczelnikowi?

16 kwi 2009, 19:53
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Kiedyś na początku mojej pracy w skarbowości (rok 1991-1992) pewien zdenerwowany zobowiązany (pracowałem wtedy w egzekucji) wyzwał mnie od komuchów.

MNIE!!!  [attachmentid=671]

OD KOMUCHÓW!!!   [attachmentid=672]

Ale widać nadal tak źle się kojarzymy tym, z których zdzieramy ostatnią krwawicę.... <_<

Jak się pracuje w egzekucji (i nie tylko) nie należy denerwować zobowiązanych, a jak już się  kogoś zdenerwuje, to trzeba przeprosić, bo jak nie, to taki może wyjść z nerw i nawet <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->MNIE<!--sizec--></span><!--/sizec--> może wyzwać od komuchów, choć za tamtych czasów to <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->JA<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--sizec--></span><!--/sizec--> z jajka na jajko skakałem.

16 kwi 2009, 21:36

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
Zmieniłam avatar, żeby udowodnić, że można ciągle być smokiem, ale wyglądać przyjaźnie ;)
To tak na marginesie...

16 kwi 2009, 21:41
Zobacz profil ICQ

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Zmieniłam avatar, żeby udowodnić, że można ciągle być smokiem, ale wyglądać przyjaźnie ;)
To tak na marginesie...

No nie wiem, która wersja była bardziej przyjazna  :D

16 kwi 2009, 21:45
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

To tak na marginesie...

Avatar miałaś i masz teraz też na marginesie, a ci z marginesu to raczej na przyjaznych nie wyglądają.   :(

16 kwi 2009, 21:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

aga764                    

To tak na marginesie...

Avatar miałaś i masz teraz też na marginesie, a ci z marginesu to raczej na przyjaznych nie wyglądają.   :(

Święta prawda.
Wystarczy popatrzeć na Zielonkę - ja jestem oczywiście wyjątkiem  :D

16 kwi 2009, 21:57

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

Może i nie, ale... gdyby nigdzie nie było marginesu, nie byłoby skąd przyglądać się światu i życie byłoby nie do zniesienia...

16 kwi 2009, 21:58
Zobacz profil ICQ
Zawodowiec

POSTY        3146

Post Wizerunek

Gdzie masz ch... czapkę? - tak prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki miał zwrócić się w miejscu publicznym do strażnika miejskiego.
...
Strażnik miejski, który został znieważony, na co dzień pilnuje porządku w Urzędzie Miasta Łodzi. Czyli jest to tak zwany "strażnik dworski". Wczoraj jednak nie było go na posterunku, choć wiadomo, że na terenie urzędu był. Zniknął. Rano dostał od przełożonych polecenie napisania z zajścia notatki służbowej. Miała być gotowa po południu, ale właśnie po południu Radosław Kluska, rzecznik straży miejskiej, przestał odbierać telefony.

Prokuratura wszczęła postępowanie sprawdzające, czy Kropiwnicki znieważył funkcjonariusza na służbie. Prokuratura ma miesiąc na podjęcie decyzji w tej sprawie. Niezależnie od tego łodzianin Wojciech Bednarek złożył doniesienie do prokuratury na Śródmieściu. Domaga się ukarania prezydenta z art. 226 Kodeksu karnego (znieważenie funkcjonariusza na służbie) i 140 Kodeksu wykroczeń (wybryk nieobyczajny). - Prezydent prezydentem, ale nie można nikogo znieważać. Nikt z nas, nawet Jerzy Kropiwnicki, nie ma prawa ubliżać człowiekowi - powiedział Bednarek.
...
Jeśli okaże się, że prezydent znieważył funkcjonariusza na służbie, może mu grozić grzywna, kara ograniczenia wolności albo nawet pozbawienie wolności do roku. Stanowisko w sprawie publicznego zachowania prezydenta zajęła też komisja ładu społeczno-prawnego rady miejskiej. "Komisja wyraża ubolewanie zachowaniem Prezydenta Miasta Łodzi. Jednocześnie Komisja uważa za konieczne, aby Prezydent Miasta Łodzi niezwłocznie publicznie przeprosił znieważonego pracownika Straży Miejskiej oraz mieszkańców Łodzi" - napisał radny Jarosław Berger, przewodniczący komisji.

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6679812,Kropiwnicki_zniewazyl_publicznie_straznika.html
Póki co lżenie skarbowców (w tym przez szefów!) przestępstwem nie jest.

02 cze 2009, 20:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 12:53

POSTY        21
Post Wizerunek
supersaper                    

(...) Póki co lżenie skarbowców (w tym przez szefów!) przestępstwem nie jest.

Pewnikiem temu, że chodzimy bez czapek. Może zimą się coś zmieni  :zeby:

03 cze 2009, 06:57
Zawodowiec

POSTY        3146

Post Wizerunek

Ponad 800 tysięcy złotych ukradła urzędniczka katowickiej skarbówki
Co najmniej 822 tysiące złotych ukradła w ciągu czterech ostatnich lat pracownica katowickiego urzędu skarbowego. Kobieta przelewała na konta swej rodziny pieniądze z nadpłat podatku dochodowego od osób fizycznych. 39-letnia Agata P. pracowała w urzędzie jako komisarz skarbowy, miała więc dostęp do części operacji finansowych.
Katowiccy policjanci z wydziału zwalczania przestępczości przeciwko mieniu ustalili, że kobieta przeznaczyła skradzione pieniądze m.in. na remont swojego domu i różne bieżące wydatki.

Zatrzymana w ostatni czwartek Agata P. decyzją sądu została aresztowana na dwa miesiące z możliwością zastosowania kaucji w wysokości 80 tysięcy złotych. Według policji, sprawa ma charakter rozwojowy i wielowątkowy, możliwe są dalsze zatrzymania.
http://www.rmf.fm/fakty/?id=157052

Takie kwiatki potwierdzają słowa tych, których zdaniem podatek jest płacony na potrzeby "pani z okienka".
A tak swoją drogą przez 4 lata nikt tego nie zauważył  :blink: - wiwat POLTAX!

09 cze 2009, 12:08
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Wizerunek
jak brała po 10gr od kilku mln podatników...

09 cze 2009, 12:21
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Wizerunek
I takie "kwiatki" załatwiają opinię całej reszcie...

09 cze 2009, 13:05
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Wizerunek
Złodzieje są i byli zawsze i wszędzie... Bardziej szkodzą Wam błędnie wydane decyzje, które następnie są uchylane przez sąd i doprowadzają do upadku firmy...

Więcej słyszy się o tego typu procederach jak opisanych wyżej, które maja miejsce w bankach. Najczęściej kasjerki robią sobie takie przelewki...

09 cze 2009, 13:07

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Post Wizerunek
mozeanglia                    

Złodzieje są i byli zawsze i wszędzie... Bardziej szkodzą Wam błędnie wydane decyzje, które następnie są uchylane przez sąd i doprowadzają do upadku firmy...

To może TY już sobie jedź do tej Anglii, skoro w TU Ci tak niedobrze i wszyscy Cię krzywdzą i wystawiają Ci złe decyzje. Niech Ci przyjdzie na kontrolę tamtejszy urząd skarbowy i wywali nakaz zapłaty w imieniu jej królewskiej mości... Zobaczysz wtedy co to jest prawdziwa ścieżka odwoławcza...  Twój poziom abstrakcji naprawdę bardzo mocno przerasta nasze możliwości percepcyjne... podobnie jak nasz poziom abstrakcji ma się nijak do twoich potencjałów... Więc chyba sam widzisz, że nasze dyskusje są z góry skazane na kompletny brak zrozumienia, ot taki sobie akademicki panel... Aha jeszcze jedno: ostatnio nawsadzałeś nam od tłuków nieuków i że magistry nie protestują... Otóż koleś- mam skończone 2 kierunki studiów i będę 25 w Wawie... Mówiłeś również, że u Ciebie ludzie gówniano zarabiają i nie protestują... Powiedziałbym, że "SŁÓJ" z Ciebie nie chrześcijanin, ale nie powiem...
A abstrahując, to jak to jest koledzy: ile razy kontrolowany wita mnie tekstem "Darmozjady - to ja płacę podatki i utrzymuję wasze rodziny", po tylokroć okazuje się że referendarz w urzędzie płaci większe podatki od kontrolowanego... Ja w sumie też płacę podatki, ale żaden kontrolowany mi w to nie wierzy...

10 cze 2009, 21:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 319 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona