<!--quoteo(post=44064:date=12. 03. 2009 g. 10:52:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 12. 03. 2009 g. 10:52) [snapback]44064[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> To Informacja o przebiegu postępowania kwalifikacyjnego kandydatów do pracy w NIK w ramach naboru zewnętrznego (II/2008) [...] To był konkurs : 3 etapy, języki obce, z 204 zostało 23
Od jakiegoś czasu takie standardy tam panują
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
na pewno takich egzaminów nie zdałby Świniarski , a jednak pracował w NIK ...
12 mar 2009, 11:28
...o takich wybitnych to się na rynku pracy zabijają... dlatego napisałem "od jakiegoś czasu" chociaż nie jestem pewien (bo nie pamiętam a nie będę sobie głowy losami tej osoby zaśmiecał) czy on nie ewakuował się do NIKu w czasach kiedy już takie castingi były...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 11:46 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
12 mar 2009, 11:40
Wracając do właściwego tematu. Czy nie uważacie, że następująca wizja losu obecnych p.o. , którzy nie zdali jest następująca? Nikt nie wygrywa w konkursie, bo... Bo, obecna p.o. nie przeszła I etapu, kandydat pracowników nie zdaje II etapu, pomimo rewelacyjnego zdania I etapu, ponieważ "nie daje gwarancji obiektywnego sprawowania urzędu"- to ocena komisji. Obecna p.o.- straszna miernora, ale z poparciem góry.Kandydat, który przeszedł I etap jest politycznie nie ten tegos, chociaż ma ogromne poparcie pracowników urzędu do którego startował ( pracownicy wręcz w poście modlą się- czego z reguły nie robią- za porażką obecnej p.o. i zwycięstwem byłego) . Co mamy. Oczywiście nierozstrzygnięty konkurs. Dogrywka. Znowu staruje p.o. Przy jej możliwościach. znowu nie zdaje, ale bajka sie powtarza. Konkurenci , pomimo zdanego I etapu "nie gwarantują...." I co się dzieje? Na stanowisko naczelnika Minister powołuje.... obecną p.o., bo konkurs nie wyłonił zwycięscy. A pracownicy? Szkoda gadać. Depresja. Moim zdaniem ta wizja jest bardzo realna i ... przerażająca.
____________________________________ Zajadły
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 21:14 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz
12 mar 2009, 21:12
A może spokojnie poczekajmy, zamiast "nakręcać" tę atmosferę...
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 21:33 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
12 mar 2009, 21:31
Fakt. Tak kiedyś bywało. Ciekawe, czy zaliczymy powtórkę z rozrywki.
12 mar 2009, 21:34
elsinore
...o takich wybitnych to się na rynku pracy zabijają... dlatego napisałem "od jakiegoś czasu" chociaż nie jestem pewien (bo nie pamiętam a nie będę sobie głowy losami tej osoby zaśmiecał) czy on nie ewakuował się do NIKu w czasach kiedy już takie castingi były...
tak ewakuował się do NIK-u w K-cach, szefem wówczas był obecny z-ca Palikota Poseł PO Sekuła
13 mar 2009, 07:57
SEGREGATOR bierz połowę albo zmień dilera:)))))) - jak powiedział syn klasyka.
13 mar 2009, 09:34
Segregator
Wracając do właściwego tematu. Czy nie uważacie, że następująca wizja losu obecnych p.o. , którzy nie zdali jest następująca? [...]
...mnie, jeśli chodzi o kierownictwo DAP nic nie jest w stanie zdziwić ...
____________________________________ always look on the bright side of life
13 mar 2009, 10:08
wjawor
A może spokojnie poczekajmy, zamiast "nakręcać" tę atmosferę...
Ja czekam. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by Minister powołał mnie a nie jakiegoś peło.
13 mar 2009, 13:37
A czy słyszał ktoś z szanownych forumowiczów o głowach jakie poleciały w DAPie za przecieki??? A dla tych co będą mieli chęć wystartować drugi raz. Przejrzyjcie przed startem pytania na dp. Z tego co widzę to na pierwszym etapie co najmniej połowa była ściągnięta (splagiatowana) a zwłaszcza te z egzekucji i kks. W niektórych tylko układacze pofatygowali się pozmieniać odpowiedzi. :czytaj: PS przed następnym terminem pytania na dp się zmienią więc proszę mieć to na uwadze. A tak w ogóle czy doradcy dostali chociaż malutkie honorarium czy też DAP najzwyczajniej zakłusował? :sex:
13 mar 2009, 22:21
elsinore
<!--quoteo(post=44064:date=12. 03. 2009 g. 10:52:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 12. 03. 2009 g. 10:52) [snapback]44064[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> To Informacja o przebiegu postępowania kwalifikacyjnego kandydatów do pracy w NIK w ramach naboru zewnętrznego (II/2008) [...] To był konkurs : 3 etapy, języki obce, z 204 zostało 23
Od jakiegoś czasu takie standardy tam panują <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A kiedyś było tak pięknie... NIKowcem zostawało się po prostu dzięki nepotyzmowi oraz protekcji :blush:
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ratujcie mnie !! Ratujcie !!! (b. poseł Rokita do niemieckich Politzman'ów)<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 13 mar 2009, 22:26 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz
13 mar 2009, 22:25
Teraz już tego nie ma. Wszystko jest de lege artis. Może moralnie dwuznaczne, ale co tam, kogo obchodzi ta "moralność".
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
14 mar 2009, 08:49
Segregator
kandydat pracowników nie zdaje II etapu,
Nawet nie wiedziałem że byli kandydaci "z ramienia" pracowników. :zeby:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
14 mar 2009, 19:34
Drago
<!--quoteo(post=44109:date=12. 03. 2009 g. 21:12:name=Segregator)--><div class='quotetop'>(Segregator @ 12. 03. 2009 g. 21:12) [snapback]44109[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> kandydat pracowników nie zdaje II etapu,
Nawet nie wiedziałem że byli kandydaci "z ramienia" pracowników. :zeby: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Pewnie w przypadku zwycięstwa kandydata" z ramienia" segregator awansował by na teczkę do podpisu, ciekawe czy oprócz pięknego miasta no O. byli inni kandydaci "z ramienia"