Teraz jest 06 wrz 2025, 23:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
RPO rzecznikiem urzędników ? 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

Sekcja Krajowa Pracowników Skarbowych nie ma takich uprawnień. Poczytaj trochę przepisy.

A czy ja napisałem, że Sekcja Krajowa ma takie uprawnienia? Pisząc "macie takie uprawnienia" chodziło mi ogólnie o ZZ.

praktyk1945

1) Nigdy nie należałem do żadnego ZZ, nie należę i należeć nie będę,
2) Nie obchodzi mnie ile Waszego budżetu pochłania "Koszt dzierżawienia tego portalu pn. "SKARBOWCY","
3) Wypowiadam się na portalu "Skarbowcy" bo jestem zatrudniony w skarbowości (i może Cię zaskoczę), lubię swoją pracę i uważam, że można zrobić w niej wiele dobrego. Ale gdyby strona nazywała się Sekcja Krajowa, czy jakoś tak (a pamiętam czasy jak nie było www.skarbowcy.pl), to by mnie tu nie było. Chcieliście mieć elitarną stronę związkową, to nie trzeba było używać wprowadzającej w błąd nazwy. A skoro już takiej używacie, to z łaski swojej nie wyjeżdżaj mi z tekstem:
"Po co udostępniać to darmozjadom. Członkowie związku "S" mają te informacje od szefów swojej organizacji zakładowej. A Ty mógłbyś się wypowiadać np. na falach rozgłośni tego ojca z Torunia."

Swoją drogą - jakie informacje? Przecież większość z tego co tu publikujecie, to domysły, spekulacje, plotki i oszczerstwa.

Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 11:15 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz

15 lip 2007, 21:34
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Gorący wieczór... Panowie wyloozujcie... :piwo:

15 lip 2007, 21:38

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Gorący wieczór... Panowie wyloozujcie... :piwo:

Również jestem za.

MICHU, PRAKTYK1945 - jeśli coś jeszcze musicie sobie wytłumaczyć zapraszam na priv.

15 lip 2007, 21:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 13:47

POSTY        10
Czytając posty praktyka1945 to utwierdziło mnie, że są działacze, którzy przy tej reformie będą załatwiać swoje interesiki bo meritum sprawy w części ich nie interesuje, jasno z wypowiedzi można wywnioskować: my tu rozdajemy karty, a wy plebs siedźcie cicho. Pożyjemy zobaczymy co przyniesie życie, czy ta reorganizacja będzie sukcesem czy porażką. Jeżeli autorzy reformy są tak samo profesjonalistami ja ci co przygotowali akcję, o której teraz głośno pisze i mówi to może być blado. Jak wtedy powiecie plebsowi, z jakiego powodu kas uzyskał wasze poparcie. Wszyscy chyba zdajecie sobie sprawę, że wina nie leży po stronie skarbowców czy celników tylko fatalnego prawa itd, itd, a jeżeli gdzieś winny jest konkretny człowiek to są możliwości bardzo szybkiej naprawy bez wprowadzania reformy. Pozdrawiam członek plebsu.

Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 11:22 przez filip, łącznie edytowano 1 raz

15 lip 2007, 22:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
Jak nie należałeś, to tylko Twoja sprawa. Mam pytanie. To dlaczego tu zaglądasz? Z ciekawości, ze strachu, dla Twojej chwały, a może żeby komuś dołożyć i się wyżyć, bo w pracy siedzisz jak mysz pod miotłą? Pogadaj sobie na PW np. z Elsinore, może tam coś zrozumiesz. A tutaj wyhamuj! :stop:
PS Jeżeli nazwa wprowadziła Cię w błąd, to teraz już wiesz, że to jest błąd. Na Twoim miejscu, to bym tutaj już nie zagladał (bo popełniłeś już sporo błędów). :nonono:

I jeszcze informacja dla członka plebsu. Działaczem to nie jestem, ale byłem w dalekiej przeszłości (pod koniec ubiegłego wieku).

Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 11:23 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

16 lip 2007, 07:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

Mam pytanie. To dlaczego tu zaglądasz?

Szczerze? Żeby się pośmiać.
praktyk1945                    

PS. Jeżeli nazwa wprowadziła Cię w błąd, to teraz już wiesz, że to jest błąd. Na Twoim miejscu, to bym tutaj już nie zagladał (bo popełniłeś już sporo błędów). :nonono:

No właśnie tu się różnimy - nie jesteś na moim miejscu. A zaglądać będę z dwóch powodów:

1) aby wiedzieć co planują ZZ działajacy ponoć w moim (jako skarbowca) imieniu, a tak naprawdę myślą zupełnie o czym innym,
2) to wbrew Twoim pobożnym (lub nie, nie moja sprawa) życzeniom jest "forum skarbowców". Jak masz jakieś wątpliwości - zajrzyj na pasek przeglądarki. I mam gdzieś, kto to finansuje.

A co do moich błędów. Nie napisałem ani razu czegokolwiek, czego nie chciałbym napisać. Więc ciężko uznać, że popełniłem jakiekolwiek błędy.

No i mała propozycja - kończmy ten off topic, ten wątek jest zupełnie o czym innym, a nie o naszej wzajemnej "sympatii."

Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 11:25 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz

16 lip 2007, 07:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
Oczywiście, że kończymy. Ale zanim definitywnie skończymy, to porozmawiaj sobie z Elsinore na PW. Coś tam napisałem do niego. Może to Cię przekona.

PS A błędy to popełniasz w dalszym ciągu. Polegają one na zaglądaniu tutaj. Pośmiać się to w innym temacie. Na pośmiejmy się. To tyle. PA! PA!

Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 11:26 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

16 lip 2007, 09:01
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ciekawe, jaka będzie reakcja RPO na niniejsze <a href="http://www.skarbowiec.strefa.pl/zalaczniki/zal1393_1_pismo.pdf" target="_blank">p i s m o</a>.

04 mar 2009, 12:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2008, 07:44

POSTY        7
Brawo dla Łodzi!!!!!!Gratuluje odwagi, determinacji i znajomości tematu!!

04 mar 2009, 13:43
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Fajnie, że idzie to dalej. Swoją drogą jestem ciekaw odpowiedzi Prokuratury na pismo RSK. Chyba wkrótce mija czas na pojęcie decyzji.

04 mar 2009, 17:54
Własny awatar
Obawiam się, że odmówią wszczęcia postępowania...Na całe szczęście są jeszcze w Polsce NIEZAWISŁE sądy, gdzie można zaskarżyć każdą decyzję prokuratury...

05 mar 2009, 05:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

Fajnie, że idzie to dalej. Swoją drogą jestem ciekaw odpowiedzi Prokuratury na pismo RSK. Chyba wkrótce mija czas na pojęcie decyzji.

poniżej odpowiedź

05 mar 2009, 13:11

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Czy czeka nas kolejne doniesienie do prokuratury ?
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=5637#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...e&ide=5637#</a>

05 mar 2009, 16:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2