Teraz jest 04 wrz 2025, 12:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Optymalizacja zakupów licencji na pakiet OFFICE 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        18
No to ja tylko coś małego od siebie o Open Office...

<a href="http://republika.onet.pl/35291,26,1,51,fabryka.html" target="_blank">http://republika.onet.pl/35291,26,1,51,fabryka.html</a>

pozdrawiam

25 lut 2009, 22:24

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

No to ja tylko coś małego od siebie o Open Office...

<a href="http://republika.onet.pl/35291,26,1,51,fabryka.html" target="_blank">http://republika.onet.pl/35291,26,1,51,fabryka.html</a>

pozdrawiam

Dzięki Michael, Eric, a może..., faktycznie coś od siebie  :D

25 lut 2009, 22:43
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

(...) różnica wydaje się być tylko w użytym słowie "darmowy". Skoro wolno uruchamiać w dowolnym celu czyli... mogę uruchamiać go de facto "za darmo". Obecnie OO jest tworzony również w polskiej wersji niezależnie od firmy UX więc nie ma potrzeby korzystać z wersji konkretnej firmy (przy okazji wielkie słowa uznania dla UX za tłumaczenie i dzięki temu rozpowszechnienie w Polsce pakietu Open Office). Przy okazji przyszła mi do głowy wcale niegłupia myśl, że przecież dzięki temu, że jest OO to za Office Microsoftu nie trzeba już płacić 2000 zł za pakiet standard tylko skromne 500 - i jakie by nie były zastrzeżenia do OO to jest to właśnie jego zasługa. Rzeczywistość jest jednak brutalna i rzeczywiście bez Miscrosoftu w naszej skarbowej rzeczywistości żyć się nie da  :(

CHRISZ ma doskonały pomysł.  Zaangażowanie firmy Ux Systems  w rozwiązywanie naszych problemów , w tym szkoleniowych i technicznych  by było możliwe zastąpienie pakietu OFFICE w całości i za 1800zł mamy wyposażenie 20 stanowisk !  A gdyby to kupiło ministerstwo ...   to by była promocja polskiej firmy informatycznej w przeciwieństwie do promowania Microsoftu.

25 lut 2009, 22:55
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Dzisiaj Dziennik Internautów podał ciekawą wiadomość
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Brytyjski rząd podjął decyzję o przejściu na otwarte oprogramowanie. Spodziewa się on nie tylko znacznego ograniczenia kosztów, ale także poprawy jakości infrastruktury IT.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wielka Brytania spodziewa się zaoszczędzić na tym 600 mln funtów rocznie. Co na to nasz minister ? Umie chyba liczyć .  Tylko niech pamięta , że tego nie da się zrobić "bezkosztowo" . :blush:

26 lut 2009, 21:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 14:54

POSTY        21
Czy szanowni koledzy wiecie coś na temat aktualizacji OpenOffice na serwerach SAB ? Mamy oficjalnie wersje 2.3.0 od bardzo dawna, jest już Oo 3.0.1 - czy nasz wielce zapracowany MF planuje migrację ? Próbowałem pisać maile w tym temacie do "super adminow AS" ale brak odpowiedzi.  
pozdr.

06 mar 2009, 08:03
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A

Ja z innej beczki, ale w temacie.
Czy szanowni koledzy wiecie coś na temat aktualizacji OpenOffice na serwerach SAB ? Mamy oficjalnie wersje 2.3.0 od bardzo dawna, jest już Oo 3.0.1 - czy nasz wielce zapracowany MF planuje migrację ? Próbowałem pisać maile w tym temacie do "super adminow AS" ale brak odpowiedzi.  
pozdr.

Zapewne są bardzo zajęci... tworzeniem kolejnych bzdurnych ankiet ;).

06 mar 2009, 08:40
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Z uwagi na tzw "oszczędności" cała edycja wszelakich pism ma być prowadzona wyłącznie w formie elektronicznej. W związku z tym mam pytanie do speców od OO. W jaki sposób zgrać funkcję w MSO nazywaną "śledzenie zmian" z OO? Dodam, że MSO jest użytkowany w różnych wersjach od 6 do 2007 , a OO w wersjach 2.x (też różnych). Nie ma możliwości dodania jakichkolwiek konwerterów, dodatków ani zmiany większości domyślnych funkcji. Dokumenty są zazwyczaj o objętości kilkudziesięciu stron i zawierają liczne tabele. Czy jakoś pokonaliście te problemy?

06 mar 2009, 18:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4