Teraz jest 10 wrz 2025, 23:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Gabinet prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz nie oszczędza w czasach kryzysu. 100 tysięcy złotych postanowił wydać na na niemal milion promocyjnych ulotek - donosi RMF FM. ...

Może Hani kryzys niegroźny  :D
Warszawa planuje narastające zadłużenie na ok. 43%, do progu 60% jeszcze ma sporo rezerwy.

Czy 100.000zł to dużo ?
Bardziej chyba istotne pytanie to, czy ulotki te promują Warszawę, czy też konkretnych ludzi ?

Czy można było zaoszczędzić ? - pytanie kiedy był przetarg ( jeśli był ), kiedy złożono zamówienie, jakie były warunki ewentualnego odstapienia od umowy itd.
Ale Hania ma jeszcze szansę na poprawę, na cały rok ma ponad 33 mln na promocję, może coś zaoszczędzi. Ma też 12 miliardów innych wydatków więc ma szerokie pole do POPISu. :piwo:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->To, co ratusz nazywa informacją, opozycja ocenia jako kampanię promocyjną. :nonono:
- Nie ma co ukrywać, to nie jest obiektywne informowanie o tym co się dzieje w mieście, co się udało, a czego nie udało zrealizować - mówi Maciejowski, radny PiS.

Poprzednie władze również wydawały pieniądze z budżetu miasta na ulotki. - To nie była promocja Lecha Kaczyńskiego, tylko informowanie o strategii miasta  :brawa: - podsumowuje radny PiS.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ostatnio edytowano 17 lut 2009, 16:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

17 lut 2009, 16:28
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=42620:date=17. 02. 2009 g. 15:45:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 17. 02. 2009 g. 15:45) [snapback]42620[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Gabinet prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz nie oszczędza w czasach kryzysu. 100 tysięcy złotych postanowił wydać na na niemal milion promocyjnych ulotek - donosi RMF FM. ...

Może Hani kryzys niegroźny  :D <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Bufetowa jest ostatnim debilem to znaczy osobą która wierzy w słowa Premiera Tuska o Polsce jako niezatapialnej wyspie na oceanach światowego kryzysu. Chyba, że obiecała znajomkom kontrakcik i juz.  :D

17 lut 2009, 16:54

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
Bufetowa jest...

Dobrze, że zawarłeś własną definicję pojęcia "ostatni debil" bo w innym przypadku mógłbyś się z Gronówą spotkać w sądzie :nonono:

Ostatnio edytowano 17 lut 2009, 17:37 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

17 lut 2009, 17:36
Specjalista

POSTY        450

<!--quoteo(post=42629:date=17. 02. 2009 g. 16:54:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 17. 02. 2009 g. 16:54) [snapback]42629[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
Bufetowa jest...

Dobrze, że zawarłeś własną definicję pojęcia "ostatni debil" bo w innym przypadku mógłbyś się z Gronówą spotkać w sądzie :nonono:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Naczelny adwokat PO na forum skarbowców jest na miejscu.  :brawa:  za Czumność przepraszam za czujność :)

17 lut 2009, 17:41

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Naczelny adwokat PO na forum skarbowców jest na miejscu.  :brawa:  za Czumność przepraszam za czujność :)

Czyżbyś zasilił szeregi Platformy, bo akurat pochyliłem się raczej nad Twoim losem  :D
A jeśli już jestem adwokatem na tym forum to rzetelności informacji, a nie którejkolwiek z partii :piwo:

17 lut 2009, 17:51
Specjalista

POSTY        450
"cham", "dureń" lub "debil"  to nie są obelgi  :unsure:  
Z Bufetową to oczywiście, że mogę się spotkać w sądzie (jestem tam czesto  :lol:  ona również i to nawet w tym samym :blush: )

Czy ty drogi Wjaworze jesteś adwokatem "rzetelności informacji" to pozwól, że oceni to każdy w zaciszu własnej głowy
:piwo:

17 lut 2009, 18:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
"Bufetowa jest ostatnim debilem to znaczy osobą która wierzy w słowa Premiera Tuska o Polsce jako niezatapialnej wyspie na oceanach światowego kryzysu. Chyba, że obiecała znajomkom kontrakcik i juz.  :D"

Nie wiem czy debilem ale na pewno paszkwilem do spółki z Ministerą, prawdziwe twarze "polityki miłości".

Ostatnio edytowano 17 lut 2009, 18:30 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

17 lut 2009, 18:29

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czy ty drogi Wjaworze jesteś adwokatem "rzetelności informacji" to pozwól, że oceni to każdy w zaciszu własnej głowy

A dlaczego w zaciszu, boisz się werdyktu ? Ja krytyki się nie boję.   :piwo:
A jeśli każdy ma prawo ocenić, to rozumiem, iż mi tego prawa nie odbierasz. Nieskromnie więc się oceniłem  :D

17 lut 2009, 19:08
Specjalista

POSTY        450

<!--quoteo(post=42638:date=17. 02. 2009 g. 18:08:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 17. 02. 2009 g. 18:08) [snapback]42638[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A dlaczego w zaciszu, boisz się werdyktu ? Ja krytyki się nie boję.   :piwo:
A jeśli każdy ma prawo ocenić, to rozumiem, iż mi tego prawa nie odbierasz. Nieskromnie więc się oceniłem  :D

napewno to znasz
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nemo iudex idoneus in propria causa. - nikt nie powinien być sędzią w swojej sprawie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
szkoda, że tego nie stosujesz  :(

17 lut 2009, 19:26

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
A może tak Palikota wypromować na eurodeputowanego. Nie jest ministrem, może Tusk go puści. Tam powstaje tyle wspaniałych pomysłów:
millan80                    

...napewno to znasz
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nemo iudex idoneus in propria causa. - nikt nie powinien być sędzią w swojej sprawie

szkoda, że tego nie stosujesz  :(
No cóż, jestem po paru szkoleniach z asertywności. :D
Z tym, że chyba rozumiemy trochę inaczej tę zasadę. Ona nie ma nic do własnej samooceny.
Ale zgadzam się, że nie można obiektywnie osądzić własnego postępowania. To była oczywiście moja subiektywna ocena, czego zresztą nie kryłem.  :piwo:

Ostatnio edytowano 17 lut 2009, 22:14 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

17 lut 2009, 21:54

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
<a href="http://www.bijamnieniemcy.pl/" target="_blank">http://www.bijamnieniemcy.pl/</a>

18 lut 2009, 22:54
Zobacz profil ICQ
Specjalista

POSTY        450
troszke może nie w temacie postu, ale jeśli ktoś słucha trójeczki to z pewnością się zainteresuje
List poparcia dla K. Skowrońskiego

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Z niepokojem przyjmujemy informacje o działaniach, które wydają nam się poszukiwaniem formalnych pretekstów do zwolnienia dyrektora radiowej Trójki Krzysztofa Skowrońskiego (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,265730_List_w_obronie_Krzysztofa_Skowronskiego.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/2,265730_List_w_o...wronskiego.html</a>

19 lut 2009, 20:59

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

troszke może nie w temacie postu, ale jeśli ktoś słucha trójeczki to z pewnością się zainteresuje
List poparcia dla K. Skowrońskiego

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Z niepokojem przyjmujemy informacje o działaniach, które wydają nam się poszukiwaniem formalnych pretekstów do zwolnienia dyrektora radiowej Trójki Krzysztofa Skowrońskiego (...)

<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,265730_List_w_obronie_Krzysztofa_Skowronskiego.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/2,265730_List_w_o...wronskiego.html</a>
A jesteś za, czy przeciw ???
Osobiście rzadko slucham Trójki, trudno mi się wypowiedzieć czy się faktycznie za jego panowania poprawiła. Ale lista poparcia trzeba przyznać o dość szerokim spektrum.

Cóż byli koalicjanci PiS dość skutecznie czyszczą zarówno publiczną telewizję jak i radio. W końcu szczególnie LPR ma dużo do stracenia w nadchodzących wyborach do PE. Jeśli jednak zarzuty merytoryczne się potwierdzą, to nawet jeśli to tylko pretekst, to będzie mógł mieć pretensje wyłącznie do siebie.  :(

20 lut 2009, 00:25
Specjalista

POSTY        450

A jesteś za, czy przeciw ???

Napisałem "trójeczki", a nie "trójczyny"  :)

Posłuchaj teraz tego radia - dzis rano audycje prowadzi W. Mann  :rolleyes:

20 lut 2009, 07:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 316  Następna strona