Cóż, ja juz nie zagladam do pytań - mam dość. Mam 5 błędów w CIT-ie, więc na pewno nie zdam, ale przynajmniej wiem czego w razie chęci ponownego przystąpienia mam się uczyć.
Aby zdać trzeba mieć 40 na 50 punktów - ja siebie oceniam na 35, później dla ciekawskich wpiszę swój numer - mam w domu, wyniki będą kodowane pod tym numerem, ale ja się swojej niewiedzy nie wstydzę. Usprawiedliwia mnie trochę brak czasu na naukę - 3 małe bestie w domku.
Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników Rawy Mazowieckiej i życzę im mądrego Naczelnika. Szczególnie pozdrawiam osoby, które w między czasie odwiedzały mnie na Naszej Klasie.
I zmykam do pracy.
____________________________________ www.humanitarni.pl - polecam - pajacyk i reszta razem zebrane "Gdyby Pan Bóg nie chciał, by ludzie latali, dałby im korzenie"
13 lut 2009, 07:58
WolnaAzja
...Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur: Ciekawe, że pytania na Urzędnika służby cywilnej są jawne.
A gdzie są w takim razie pytania na USC od kiedy zajęła się egzaminami KSAP ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 lut 2009, 07:58
Łyszkowski K.
Ahaś - jeszcze jedno dla przyszłych chętnych - dokładnie o wszystko pytajcie obsługę. Bo ja przed wejściem juz wiedziałem, że nie można wychodzic. Więc wchodząc zapytałem, czy jest toaleta. I usłyszałem, że tak - z przodu. Wszedłem, a poł godziny pozniej poszedłem sprawdzi i była... Jedna... Koedukacyjna ... Jeden kibelek i 1 umywalka bez pisuaru... Na ponad 600 zdających ... - nie wliczając obsługi.
A może tam w między czasie prowadzony był casting kto dłużej wytrzyma
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
13 lut 2009, 08:00
antiFa
<!--quoteo(post=42323:date=12. 02. 2009 g. 22:12:name=Łyszkowski K.)--><div class='quotetop'>(Łyszkowski K. @ 12. 02. 2009 g. 22:12) [snapback]42323[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ahaś - jeszcze jedno dla przyszłych chętnych - dokładnie o wszystko pytajcie obsługę. Bo ja przed wejściem juz wiedziałem, że nie można wychodzic. Więc wchodząc zapytałem, czy jest toaleta. I usłyszałem, że tak - z przodu. Wszedłem, a poł godziny pozniej poszedłem sprawdzi i była... Jedna... Koedukacyjna ... Jeden kibelek i 1 umywalka bez pisuaru... Na ponad 600 zdających ... - nie wliczając obsługi.
A może tam w między czasie prowadzony był casting kto dłużej wytrzyma <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To chyba w ramach sprawdzania predyspozycji do pracy w warunkach stresu... a może kręcili kolejny odcinek "Mamy Cię"...
____________________________________ always look on the bright side of life
13 lut 2009, 08:03
Łyszkowski K.
Aby zdać trzeba mieć 40 na 50 punktów - ja siebie oceniam na 35, później dla ciekawskich wpiszę swój numer - mam w domu, wyniki będą kodowane pod tym numerem, ale ja się swojej niewiedzy nie wstydzę.
I słusznie. Ubiegałeś się o stanowisko NUSa, więc gdyby Twoja niewiedza dotyczyła rzeczy faktycznie niezbędnych do dobrego pełnienia tej funkcji, to co innego, a tak to rzeczywiście nie ma się czego wstydzić, sądząc po przedstawionych pytaniach. Wg mnie jak chcą sprawdzać, czy kandydat kuma prawo podatkowe, to powinni zadawać nawet trudniejsze pytania, ale z zakresu, w którym się specjalizuje. Jeżeli jest dobry, to wie jak się do sprawy zabrać, nawet jeżeli przyjdzie mu się zmierzyć z czymś nowym. A tak to co sprawdzają, zdolność do błyskawicznego przyswajania dużej ilości przeważnie zbędnych danych, które na dodatek często mają krótki okres przydatności do użycia? A może w ramach oszczędności planują odciąć skarbowców od dostępu do baz aktów prawnych i dlatego w cenie jest pamięć (zamiast zajrzeć do LEXa pracownik pójdzie do NUSa z pytaniem: panie naczelniku, a który to przepis, co nakazuje ..., bo do podstawy prawnej muszę wstawić).
13 lut 2009, 08:48
Czy wiadomo cokolwiek na temat daty ogłoszenia wyników??
13 lut 2009, 14:21
wheelerfan
Czy wiadomo cokolwiek na temat daty ogłoszenia wyników??
Przełom II/III Tyle prac, to poważna sprawa c.d. nastąpi w marcu
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 lut 2009, 14:31
wjawor
<!--quoteo(post=42330:date=12. 02. 2009 g. 23:39:name=WolnaAzja)--><div class='quotetop'>(WolnaAzja @ 12. 02. 2009 g. 23:39) [snapback]42330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur: Ciekawe, że pytania na Urzędnika służby cywilnej są jawne.
A gdzie są w takim razie pytania na USC od kiedy zajęła się egzaminami KSAP ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No ja znalazłem jedynie <a href="http://www.ksap.home.pl/sc/ques.php" target="_blank">t a k i e</a> Btw. <a href="http://www.ksap.home.pl/sc/" target="_blank">T u t a j</a> już chyba zalążek postępowania a.d.2009 ...
____________________________________ always look on the bright side of life
13 lut 2009, 14:57
WolnaAzja
Proszę aby zdający podzielili się pytaniami jakie były, może przydadzą się w przyszłości, np. mi gdy za rok może dwa będzie nowy konkurs. Poważnie proszę o pytania, na które nauka prawa w istniejącym stanie prawnym nie zna odpowiedzi (przynajmniej w propozycjach odpowiedzi na teście). Bądź też specjalista z wąskiej dziedziny może udzielić wymijającej odpowiedzi powołując się na różnorodne i bogate orzecznictwo sądów. Tak coś kumam, że mogło być kilka takich pytań potworków, na które odpowiedzą tylko "najlepsi". :stop: Przedstawienie publicznie tych pytań to taka nasza społeczna kontrola POczynań i zagrywek MF. Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur: Ciekawe, że pytania na Urzędnika służby cywilnej są jawne.
<!--coloro:#999999--><span style="color:#999999"><!--/coloro--><!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->i może od razu prawidłowe odpowiedzi?...<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
13 lut 2009, 17:35
kominiarz
<!--quoteo(post=42330:date=12. 02. 2009 g. 23:39:name=WolnaAzja)--><div class='quotetop'>(WolnaAzja @ 12. 02. 2009 g. 23:39) [snapback]42330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Proszę aby zdający podzielili się pytaniami jakie były, może przydadzą się w przyszłości, np. mi gdy za rok może dwa będzie nowy konkurs.
<!--coloro:#999999--><span style="color:#999999"><!--/coloro--><!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->i może od razu prawidłowe odpowiedzi?...<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja mogę odpowiedzieć na każde pytanie, jak bedę chciał ..... wczoraj mi się nie chciało....
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 13 lut 2009, 18:56 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
13 lut 2009, 18:54
moj kod 554 - dla ciekawskich.
____________________________________ www.humanitarni.pl - polecam - pajacyk i reszta razem zebrane "Gdyby Pan Bóg nie chciał, by ludzie latali, dałby im korzenie"
14 lut 2009, 07:55
A nie znasz innych kodów?
14 lut 2009, 13:28
Marini, a Tobie jak poszło? Jakoś mało tych opinii i komentarzy o tej "wiekopomnej chwili"
14 lut 2009, 13:37
Pawełek
Marini, a Tobie jak poszło? Jakoś mało tych opinii i komentarzy o tej "wiekopomnej chwili"