Teraz jest 09 wrz 2025, 21:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Cóż, ja juz nie zagladam do pytań - mam dość. Mam 5 błędów w CIT-ie, więc na pewno nie zdam, ale przynajmniej wiem czego w razie chęci ponownego przystąpienia mam się uczyć.

Aby zdać trzeba mieć 40 na 50 punktów - ja siebie oceniam na 35, później dla ciekawskich wpiszę swój numer - mam w domu, wyniki będą kodowane pod tym numerem, ale ja się swojej niewiedzy nie wstydzę. Usprawiedliwia mnie trochę brak czasu na naukę - 3 małe bestie w domku.

Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników Rawy Mazowieckiej i życzę im mądrego Naczelnika. Szczególnie pozdrawiam osoby, które w między czasie odwiedzały mnie na Naszej Klasie.

I zmykam do pracy.

13 lut 2009, 07:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur:
Ciekawe, że pytania na Urzędnika służby cywilnej są jawne.

A gdzie są w takim razie pytania na USC od kiedy zajęła się egzaminami KSAP ? :(

13 lut 2009, 07:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255

Ahaś - jeszcze jedno dla przyszłych chętnych - dokładnie o wszystko pytajcie obsługę. Bo ja przed wejściem juz wiedziałem, że nie można wychodzic. Więc wchodząc zapytałem, czy jest toaleta. I usłyszałem, że tak - z przodu. Wszedłem, a poł godziny pozniej poszedłem sprawdzi i była... Jedna... Koedukacyjna :)...  Jeden kibelek i 1 umywalka bez pisuaru... Na ponad 600 zdających ... - nie wliczając obsługi.

:)

A może tam w między czasie prowadzony był casting kto dłużej wytrzyma  :D

13 lut 2009, 08:00
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=42323:date=12. 02. 2009 g. 22:12:name=Łyszkowski K.)--><div class='quotetop'>(Łyszkowski K. @ 12. 02. 2009 g. 22:12) [snapback]42323[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ahaś - jeszcze jedno dla przyszłych chętnych - dokładnie o wszystko pytajcie obsługę. Bo ja przed wejściem juz wiedziałem, że nie można wychodzic. Więc wchodząc zapytałem, czy jest toaleta. I usłyszałem, że tak - z przodu. Wszedłem, a poł godziny pozniej poszedłem sprawdzi i była... Jedna... Koedukacyjna :)...  Jeden kibelek i 1 umywalka bez pisuaru... Na ponad 600 zdających ... - nie wliczając obsługi.
:)

A może tam w między czasie prowadzony był casting kto dłużej wytrzyma  :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To chyba w ramach sprawdzania predyspozycji do pracy w warunkach stresu... a może kręcili kolejny odcinek "Mamy Cię"...

13 lut 2009, 08:03

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:29

POSTY        103

Aby zdać trzeba mieć 40 na 50 punktów - ja siebie oceniam na 35, później dla ciekawskich wpiszę swój numer - mam w domu, wyniki będą kodowane pod tym numerem, ale ja się swojej niewiedzy nie wstydzę.
I słusznie. Ubiegałeś się o stanowisko NUSa, więc gdyby Twoja niewiedza dotyczyła rzeczy faktycznie niezbędnych do dobrego pełnienia tej funkcji, to co innego, a tak to rzeczywiście nie ma się czego wstydzić, sądząc po przedstawionych pytaniach. Wg mnie jak chcą sprawdzać, czy kandydat kuma prawo podatkowe, to powinni zadawać nawet trudniejsze pytania, ale z zakresu, w którym się specjalizuje. Jeżeli jest dobry, to wie jak się do sprawy zabrać, nawet jeżeli przyjdzie mu się zmierzyć z czymś nowym. A tak to co sprawdzają, zdolność do błyskawicznego przyswajania dużej ilości przeważnie zbędnych danych, które na dodatek często mają krótki okres przydatności do użycia? A może w ramach oszczędności planują odciąć skarbowców od dostępu do baz aktów prawnych i dlatego w cenie jest pamięć (zamiast zajrzeć do LEXa pracownik pójdzie do NUSa z pytaniem: panie naczelniku, a który to przepis, co nakazuje ..., bo do podstawy prawnej muszę wstawić).

13 lut 2009, 08:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2007, 20:14

POSTY        13
Czy wiadomo cokolwiek na temat daty ogłoszenia wyników??

13 lut 2009, 14:21

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czy wiadomo cokolwiek na temat daty ogłoszenia wyników??

Przełom II/III
Tyle prac, to poważna sprawa :(
c.d. nastąpi w marcu

13 lut 2009, 14:31
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=42330:date=12. 02. 2009 g. 23:39:name=WolnaAzja)--><div class='quotetop'>(WolnaAzja @ 12. 02. 2009 g. 23:39) [snapback]42330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur:

A gdzie są w takim razie pytania na USC od kiedy zajęła się egzaminami KSAP ? :(
No ja znalazłem jedynie <a href="http://www.ksap.home.pl/sc/ques.php" target="_blank">t a k i e</a>  :(
Btw. <a href="http://www.ksap.home.pl/sc/" target="_blank">T u t a j</a> już chyba zalążek postępowania a.d.2009 ...

13 lut 2009, 14:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Proszę aby zdający podzielili się pytaniami jakie były, może przydadzą się w przyszłości, np. mi gdy za rok może dwa będzie nowy konkurs.
Poważnie proszę o pytania, na które nauka prawa w istniejącym stanie prawnym nie zna odpowiedzi (przynajmniej w propozycjach odpowiedzi na teście). Bądź też specjalista z wąskiej dziedziny może udzielić wymijającej odpowiedzi powołując się na różnorodne i bogate orzecznictwo sądów. Tak coś kumam, że mogło być kilka takich pytań potworków, na które odpowiedzą tylko "najlepsi".  :stop:
Przedstawienie publicznie tych pytań to taka nasza społeczna kontrola POczynań i zagrywek MF.
Wątpię aby nawet po konkursie MF zechciało upublicznić te pytania, czyżby ktoś się bał krytyki formuły egzaminu. Jak dotąd nigdy nie przedstawiono pytań na iks i z ostatniego konkursu na DUKS. :mur:

<!--coloro:#999999--><span style="color:#999999"><!--/coloro--><!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->i może od razu prawidłowe odpowiedzi?...<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure:

13 lut 2009, 17:35
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=42330:date=12. 02. 2009 g. 23:39:name=WolnaAzja)--><div class='quotetop'>(WolnaAzja @ 12. 02. 2009 g. 23:39) [snapback]42330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Proszę aby zdający podzielili się pytaniami jakie były, może przydadzą się w przyszłości, np. mi gdy za rok może dwa będzie nowy konkurs.

<!--coloro:#999999--><span style="color:#999999"><!--/coloro--><!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->i może od razu prawidłowe odpowiedzi?...<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure:

Ja mogę odpowiedzieć na każde pytanie, jak bedę chciał ..... wczoraj mi się nie chciało....  :(

Ostatnio edytowano 13 lut 2009, 18:56 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

13 lut 2009, 18:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111

14 lut 2009, 07:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2007, 19:42

POSTY        5

14 lut 2009, 13:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2006, 20:13

POSTY        35
Marini, a Tobie jak poszło? Jakoś mało tych opinii i komentarzy o tej "wiekopomnej chwili"

14 lut 2009, 13:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2007, 19:42

POSTY        5

Marini, a Tobie jak poszło? Jakoś mało tych opinii i komentarzy o tej "wiekopomnej chwili"

Mi nieźle... jestem spokojny  :rolleyes:

14 lut 2009, 13:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 155  Następna strona