Teraz jest 11 wrz 2025, 19:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=42162:date=11. 02. 2009 g. 09:50:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 11. 02. 2009 g. 09:50) [snapback]42162[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> kolejny taki SUKCES a jeszcze sodówka walnie nam do głów  :rolleyes:

Wszak Elsinore powszechnie wiadomo, że najwięcej sukcesów w rozgrywkach pucharowych ( ze szczególnym uwzględnieniem Ligi Mistrzów ), odnosiły drużyny grające w jedenastoosobowych składach. Polskie drużyny, rzecz jasna...

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

ktoś twierdzi, że "najwięcej sukcesów w rozgrywkach pucharowych ( ze szczególnym uwzględnieniem Ligi Mistrzów ), odnosiły drużyny grające w jedenastoosobowych składach" ? :D

niewiem jak inni ale dla mnie przyjemniej byłoby gdyby np. Legia czy Wisła zagrała w ćwierćfinale LM, niż Polacy wygrali mistrzostwo  świata w curlingu.  B)))  Fajnie, że dziewczyny wygrały mecz w LM, ale o wielkości tego sukcesu świadczy zainteresowanie mediów i kibiców na świecie. Troszke to smutne ..... ale jaki sukces takie zainteresowanie
:piwo:

11 lut 2009, 17:16

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Ale za postawę w Moskwie należą się chłopakom wielkie  :brawa:
Jest szansa na odrobienie strat za tydzień. Szkoda,  :(  że mecz nie odbędzie się Łodzi.

A Jastrzębski Węgiel nadspodziewanie dobrze sobie radzi z Sisleyem Treviso. Jest szansa na zwycięstwo w czterech setach.

@ Millan. Odpowiedź będzie, tylko trochę później...  :piwo:

Ostatnio edytowano 11 lut 2009, 19:28 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

11 lut 2009, 19:28

REJESTRACJA13 lis 2007, 07:24

POSTY        98
Gra wyrównana i Skra naprawdę bliska zwycięstwa!  
Duże brawka dla Michała Bąkiewicza :brawa: .

Ostatnio edytowano 11 lut 2009, 20:43 przez Camila, łącznie edytowano 1 raz

11 lut 2009, 20:29
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

:brawa: Roger!!!

POLSKA -WALIA 1:0

:brawa: Adam!

9 miejsce w Klingenthal

11 lut 2009, 21:38
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Brakło niewiele, ale na straconej pozycji nie jesteśmy :)

12 lut 2009, 08:07

REJESTRACJA13 lis 2007, 07:24

POSTY        98

<!--quoteo(post=42176:date=11. 02. 2009 g. 15:45:name=Camila)--><div class='quotetop'>(Camila @ 11. 02. 2009 g. 15:45) [snapback]42176[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... a dzisiaj chyba Skra Bełchatów z Dynamo Moskwa (o ile się nie mylę)  :) ... i mam nadzieję, że chłopaki tanio skóry nie oddadzą!

Camila. Twoje przewidywania się sprawdzają. Może tak wytypujesz zwycięstwo...
Choćby 3 : 2 dla naszych.
I oczywiście za Częstochowę też trzymamy kciuki...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Po ostatnim meczu z Kędzierzynem, nie wiem Helvet, czy widziałeś, nie spodziewałam się wczoraj niestety wygranej. Ale też nie sądziłam, że dotrzymamy pola tak przecież osławionej drużynie. A byli od nas lepsi zaledwie o 2 małe punkciki :).
Pozdrawiam  :piwo: .

Za tydzień w Bełchatowie zdecydowanie zwycięstwo!

12 lut 2009, 09:54
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Helvet & Camila wiecie może czy jest jeszcze szansa skroić w przyzwoitej cenie bilety na rewanż ?

12 lut 2009, 09:57

POSTY        2176

Helvet & Camila wiecie może czy jest jeszcze szansa skroić w przyzwoitej cenie bilety na rewanż ?

W internecie nie rozprowadzali. Spróbuj dowiedzieć się w Bełchatowie.
Co do cen... Na mecze w Łodzi, bilety kosztowały - w zależności od sektora - od 30 do 90 zł.
Plus 15 zł parking przed halą.  
:piwo:

Ostatnio edytowano 12 lut 2009, 10:33 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

12 lut 2009, 10:32
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Chyba się <a href="http://skra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2200&Itemid=1" target="_blank">spóźniłem</a>  :angry2:  :(

12 lut 2009, 10:41

POSTY        2176

Chyba się <a href="http://skra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2200&Itemid=1" target="_blank">spóźniłem</a>  :angry2:  :(

Pozostaje ( jak zwykle ) Polsat Sport. I trzymanie kciuków, by chłopaki dali Ci jeszcze jedną szansę...

12 lut 2009, 11:39
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ja w nich wierzę, bo mimo wszystko wyjazdowe 2:3 to sporo.

12 lut 2009, 11:41

POSTY        2176

ktoś twierdzi, że "najwięcej sukcesów w rozgrywkach pucharowych ( ze szczególnym uwzględnieniem Ligi Mistrzów ), odnosiły drużyny grające w jedenastoosobowych składach" ? : niewiem jak inni ale dla mnie przyjemniej byłoby gdyby np. Legia czy Wisła zagrała w ćwierćfinale LM, niż Polacy wygrali mistrzostwo  świata w curlingu.  B)))  (...)

Oczywiście, że nie twierdzi. Ale Twoje wpisy - w przeważającej części - dotyczą piłki nożnej ( o zamiłowaniu do tej dycypliny świadczy chociażby nick ) a ostatnim postem, wypowiadasz się ( moim zdaniem ) z lekceważeniem o niewątpliwym sukcesie siatkarek.
Potrafisz wskazać w XXI wieku zwycięstwo polskiej drużyny klubowej ( piłkarskiej - rzecz jasna ) w rozgrywkach pucharowych, z przeciwnikiem pokroju - by pozostać w granicach tego samego państwa - Olympique Lyon ? Choć prawdę mówiąc takim porównaniem robię krzywdę francuskim siatkarkom.  

Mnie też byłoby przyjemnie gdyby Lech, Wisła, Polonia czy Legia ( a jeszcze lepiej ŁKS ) osiągały ćwierć- czy półfinał LM lub Pucharu UEFA, ale nie przedkładam tego nad porównywalne osiągnięcia z innych gier zespołowych.
A patrząc realnie to w najbilższych latach na takie sukcesy raczej nie mamy co liczyć.
Piłkarską Ligę Mistrzów zmonopolizowały kluby o niewyobrażalnych ( jak na nasze warunki ) budżetach i jest mało prawdopodobne, by w najbliższym czasie polskie drużyny powtórzyły wyczyny Górnika czy Legii z przełomu lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ubiegłego stulecia, lub chociażby wyniki Legii czy Widzewa osiągnięte dwie i pół dekady później.
Dlatego tym bardziej trzeba doceniać sukcesy polskich drużyn w innych dyscyplinach.

A wrzucenie do tego zestawu curlingu, jest cokolwiek nie na miejscu.
Niszowy ( z polskiego punktu widzenia, bo w Europie zachodniej i północnej to bardzo popularna dyscyplina ) curling, należałoby postawić raczej obok jeszcze bardziej niszowego żużla.

millan80                    

(...) Fajnie, że dziewczyny wygrały mecz w LM, ale o wielkości tego sukcesu świadczy zainteresowanie mediów i kibiców na świecie. Troszke to smutne ..... ale jaki sukces takie zainteresowanie :piwo:

Oczywiście popularności piłki nożnej na świecie ( poza niektórymi krajami np. USA, Nową Zelandią czy Szwajcarią, ) nie przebije żadna inna dyscypina. Ale na piłce świat się nie kończy - przynajmniej nie mój ( i jeszcze paru innych, znanych mi osób ). Zwłaszcza na nieudolnej piłce w wydaniu krajowym, ubabranej w korupcji i nieuczciwości.
I nawet gdy osiągnięty przez "Mineralne" wynik, umknął ( być może ) części mediów czy niektórym kibicom (  w takim przypadku to ich strata ), nie oznacza, że wolno to zwycięstwo deprecjonować.

A czekając wyłącznie na sukcesy kopaczy, można się zestarzeć... :piwo:

12 lut 2009, 15:50
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Helvet rozpisałeś się ........, ale wynika z tego, że:
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
:piwo:  ale w czwartek w godz 18-20 z przyjemnością włącze Polsat Sport

12 lut 2009, 18:49

POSTY        2176

(...) ........, ale wynika z tego, że:
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
:piwo:  ale w czwartek w godz 18-20 z przyjemnością włącze Polsat Sport

Niezupełnie.
Według mnie, należy doceniać osiągniety sukces w równym stopniu. Niezależnie od tego, czy jedną dyscypliną emocjonujemy się bardziej niż inną...  :piwo:
A dziewczyny z Piły - na razie - dołują.  :( Niestety.  Choć w trzecim secie słoneczko zaświeciło...

12 lut 2009, 19:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 200  Następna strona