Mówię Wam ! Jutro i pojutrze w połowie urzędów skarbowych nie ujrzycie naczelników . Wooo.
Ale potem wrócą. Ci sami
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
11 lut 2009, 09:10
cha...a w komisji będzie zapewne Świniarski , US ZABRZE i Dyrektor IS Katowice - znane )) konkurs paranoja...
11 lut 2009, 12:06
fufu1955
cha...a w komisji będzie zapewne Świniarski , US ZABRZE i Dyrektor IS Katowice - znane )) konkurs paranoja...
...nie od dziś słychać, że "ustawka" na Śląsku jest pewna...
____________________________________ always look on the bright side of life
11 lut 2009, 13:54
dyskutujemy na temat wyboru naczelników i z tego co słychać panuje raczej sceptyzm. A może powinno być tak: jest uchwała z wykazem np ok 2000 pytań-aktualizowana np co 2 lata (tak jak np przy egzaminie na doradcę podatkowego), każdy kandydat sobie sam je rozpracowywuje i na egzaminie (np takim jak na prawo jazdy) losuje miejsca a komputer losuje mu zestaw np 100 pytań;wynik natychmiastowy i najlepszy oblewa awans. Nie byłoby dyskusji, knucia, posądzania o układy ;minister musial by go powołać, jakaś komisja nie miała by możliwości manipulacij słowem jak w normalnym kraju. Tylko na forum było by szaro i smutno. Albo drugie rozwiązanie; zmiana władzy pociąga za sobą zmiany też naczelników i nie było by knucia bo każdy wie o co chodzi- dawali by najlepszych ze swoich bo będą następne wybory a społeczeństwo jest najlepszym sędzią. Dziwi mnie jeszcze jedna sytuacja dlaczego nie ma też testów z języka obcego (powinien być angielski jako podsawowy język UE)- co jak co ale na takim stanowisku to powinen być obowiązek. I ostatnia sprawa tak jak wszyscy przedtem myśleli-naczlnik wieczne stanowisko - np co 5 lat konkurs z wiedzy.
oto wiadomość z ostatnie chwili; w niktórych urzędach obecnie pełniący obowiązki naczelników us niedługo po powołaniu zmienili regulamin dodając kolejnego zastępcę (do tej pory nie obsadzone stanowisko). Jak myślicie na kogo czeka to stanowisko- nawet nie trzeba wtedy startować -po co zawracać sobie głowę konkursem.
11 lut 2009, 18:09
ozi
dyskutujemy na temat wyboru naczelników i z tego co słychać panuje raczej sceptyzm. A może powinno być tak: jest uchwała z wykazem np ok 2000 pytań-aktualizowana np co 2 lata (tak jak np przy egzaminie na doradcę podatkowego), każdy kandydat sobie sam je rozpracowywuje i na egzaminie (np takim jak na prawo jazdy) losuje miejsca a komputer losuje mu zestaw np 100 pytań;wynik natychmiastowy i najlepszy oblewa awans. Nie byłoby dyskusji, knucia, posądzania o układy ;minister musial by go powołać, jakaś komisja nie miała by możliwości manipulacij słowem jak w normalnym kraju. Tylko na forum było by szaro i smutno. Albo drugie rozwiązanie; zmiana władzy pociąga za sobą zmiany też naczelników i nie było by knucia bo każdy wie o co chodzi- dawali by najlepszych ze swoich bo będą następne wybory a społeczeństwo jest najlepszym sędzią. Dziwi mnie jeszcze jedna sytuacja dlaczego nie ma też testów z języka obcego (powinien być angielski jako podsawowy język UE)- co jak co ale na takim stanowisku to powinen być obowiązek. I ostatnia sprawa tak jak wszyscy przedtem myśleli-naczlnik wieczne stanowisko - np co 5 lat konkurs z wiedzy.
oto wiadomość z ostatnie chwili; w niktórych urzędach obecnie pełniący obowiązki naczelników us niedługo po powołaniu zmienili regulamin dodając kolejnego zastępcę (do tej pory nie obsadzone stanowisko). Jak myślicie na kogo czeka to stanowisko- nawet nie trzeba wtedy startować -po co zawracać sobie głowę konkursem.
2, lub 3 stanowisko z-cy mogą za zgodą IS, jeżlei mają powyżej 200 pracowników. Ale nie o tym chciałem pisać na 7 godz. przed odjazdem do Warszawy, ale o tym że trzeba być przede wszystkim optymistą nawet jak się nie uda i dzieją sie dziwne rzeczy
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
11 lut 2009, 19:38
Gdyby było tak jak podajesz w I wariancie za dużo referentów by zdało i znowu problem. II wariant rzeczywiście świadczył by o apolityczności administracji:))))))))0 Śmiech przez łzy. A język obcy?? Ciekawe ile osób na podobnych stanowiskach w pozostałych krajach UE zna języki obce???? A konkurs obecny?? Niech wygra najlepszy - w rozmowie kwalifikacyjnej:)))))))))))))))))))))
11 lut 2009, 20:04
A ja chciałbym życzyć wszystkim kandydatom powodzenia. Niech wygrają najlepsi. Może jestem naiwny, ale naprawdę życzę wszystkim jak najlepiej. Nie żartując :piwo:
11 lut 2009, 20:05
tributarius
<!--quoteo(post=42184:date=11. 02. 2009 g. 18:09:name=ozi)--><div class='quotetop'>(ozi @ 11. 02. 2009 g. 18:09) [snapback]42184[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> dyskutujemy na temat wyboru naczelników i z tego co słychać panuje raczej sceptyzm. A może powinno być tak: jest uchwała z wykazem np ok 2000 pytań-aktualizowana np co 2 lata (tak jak np przy egzaminie na doradcę podatkowego), każdy kandydat sobie sam je rozpracowywuje i na egzaminie (np takim jak na prawo jazdy) losuje miejsca a komputer losuje mu zestaw np 100 pytań;wynik natychmiastowy i najlepszy oblewa awans. Nie byłoby dyskusji, knucia, posądzania o układy ;minister musial by go powołać, jakaś komisja nie miała by możliwości manipulacij słowem jak w normalnym kraju. Tylko na forum było by szaro i smutno. Albo drugie rozwiązanie; zmiana władzy pociąga za sobą zmiany też naczelników i nie było by knucia bo każdy wie o co chodzi- dawali by najlepszych ze swoich bo będą następne wybory a społeczeństwo jest najlepszym sędzią. Dziwi mnie jeszcze jedna sytuacja dlaczego nie ma też testów z języka obcego (powinien być angielski jako podsawowy język UE)- co jak co ale na takim stanowisku to powinen być obowiązek. I ostatnia sprawa tak jak wszyscy przedtem myśleli-naczlnik wieczne stanowisko - np co 5 lat konkurs z wiedzy.
2, lub 3 stanowisko z-cy mogą za zgodą IS, jeżlei mają powyżej 200 pracowników. Ale nie o tym chciałem pisać na 7 godz. przed odjazdem do Warszawy, ale o tym że trzeba być przede wszystkim optymistą nawet jak się nie uda i dzieją sie dziwne rzeczy <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
trzymam za Ciebie kciuki optymisto...daj znać jak Ci poszło
Lola kret
<!--quoteo(post=42201:date=11. 02. 2009 g. 19:38:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 11. 02. 2009 g. 19:38) [snapback]42201[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=42184:date=11. 02. 2009 g. 18:09:name=ozi)--><div class='quotetop'>(ozi @ 11. 02. 2009 g. 18:09) [snapback]42184[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> dyskutujemy na temat wyboru naczelników i z tego co słychać panuje raczej sceptyzm. A może powinno być tak: jest uchwała z wykazem np ok 2000 pytań-aktualizowana np co 2 lata (tak jak np przy egzaminie na doradcę podatkowego), każdy kandydat sobie sam je rozpracowywuje i na egzaminie (np takim jak na prawo jazdy) losuje miejsca a komputer losuje mu zestaw np 100 pytań;wynik natychmiastowy i najlepszy oblewa awans. Nie byłoby dyskusji, knucia, posądzania o układy ;minister musial by go powołać, jakaś komisja nie miała by możliwości manipulacij słowem jak w normalnym kraju. Tylko na forum było by szaro i smutno. Albo drugie rozwiązanie; zmiana władzy pociąga za sobą zmiany też naczelników i nie było by knucia bo każdy wie o co chodzi- dawali by najlepszych ze swoich bo będą następne wybory a społeczeństwo jest najlepszym sędzią. Dziwi mnie jeszcze jedna sytuacja dlaczego nie ma też testów z języka obcego (powinien być angielski jako podsawowy język UE)- co jak co ale na takim stanowisku to powinen być obowiązek. I ostatnia sprawa tak jak wszyscy przedtem myśleli-naczlnik wieczne stanowisko - np co 5 lat konkurs z wiedzy.
2, lub 3 stanowisko z-cy mogą za zgodą IS, jeżlei mają powyżej 200 pracowników. Ale nie o tym chciałem pisać na 7 godz. przed odjazdem do Warszawy, ale o tym że trzeba być przede wszystkim optymistą nawet jak się nie uda i dzieją sie dziwne rzeczy <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
trzymam za Ciebie kciuki optymisto...daj znać jak Ci poszło <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> :piwo: a ja w zaciszu przytulnego mieszkanka bezstresowo walnę sobie browarka
11 lut 2009, 20:45
bisti
<!--quoteo(post=41576:date=31. 01. 2009 g. 18:07:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 31. 01. 2009 g. 18:07) [snapback]41576[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41557:date=31. 01. 2009 g. 15:06:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 31. 01. 2009 g. 15:06) [snapback]41557[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> CZyli POmyliło mi się Dzięks za uwagę :piwo: Nie zuważyłem że jest ich aż tyle, że na 1 stronie się nie mieszczą.
Niemożliwe stało się faktem. Kominiarzu potrafisz się przyznać do pomyłki ? Nie mogę uwierzyć. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Kminiarz (?) powinien jeszcze przeprosić forumowicza BISTI, a ponadto może zakazać mu postowania przy jego zaciekłych solidaruchowo-pisiuchowskich wynurzeniach? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Liberał a cenzurę chciałby wprowadzać?
Wstyd :stop:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 11 lut 2009, 21:10 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz