<!--quoteo(post=41761:date=04. 02. 2009 g. 11:50:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 04. 02. 2009 g. 11:50) [snapback]41761[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41723:date=03. 02. 2009 g. 13:52:name=Słoniu)--><div class='quotetop'>(Słoniu @ 03. 02. 2009 g. 13:52) [snapback]41723[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cisza dalej? :czytaj: Wszyscy czekają. :blink:
I są coraz bardziej nerwowi. Nie wiem jak to przeżyją serca naczelników gdy ta nieprzemyślana decyzja o blokadzie etatów spowoduje 20% redukcję w urzędzie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tranqilo, a co powiesz na sytuację, gdy prawie 70% ludzi w wymiarze VAT jest na umowach terminowych i mają perspektywę ich nieprzedłużenia ? Brakuje tylko, żeby pozostała część zaszła w ciążę i pozostanie kierownik do zadań wszelakich :rotfl: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> U nas oznaczałoby to spadek obsady frontowego działu (dochodowy od nieprowadzących) z 15 do 10 osób w ciągu 4 najbliższych miesięcy, a więc przed zakończeniem akcji zeznań. To będzie masakra <_<
04 lut 2009, 14:52
wheelerfan
<!--quoteo(post=41762:date=04. 02. 2009 g. 11:56:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 04. 02. 2009 g. 11:56) [snapback]41762[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41761:date=04. 02. 2009 g. 11:50:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 04. 02. 2009 g. 11:50) [snapback]41761[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41723:date=03. 02. 2009 g. 13:52:name=Słoniu)--><div class='quotetop'>(Słoniu @ 03. 02. 2009 g. 13:52) [snapback]41723[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cisza dalej? :czytaj: Wszyscy czekają. :blink:
I są coraz bardziej nerwowi. Nie wiem jak to przeżyją serca naczelników gdy ta nieprzemyślana decyzja o blokadzie etatów spowoduje 20% redukcję w urzędzie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tranqilo, a co powiesz na sytuację, gdy prawie 70% ludzi w wymiarze VAT jest na umowach terminowych i mają perspektywę ich nieprzedłużenia ? Brakuje tylko, żeby pozostała część zaszła w ciążę i pozostanie kierownik do zadań wszelakich :rotfl: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> U nas oznaczałoby to spadek obsady frontowego działu (dochodowy od nieprowadzących) z 15 do 10 osób w ciągu 4 najbliższych miesięcy, a więc przed zakończeniem akcji zeznań. To będzie masakra <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A co z środkami specjalnymi z egzekucji?
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
04 lut 2009, 15:38
...czy są już planowane jakiekolwiek ewentualne działania protestacyjne (ostrzegawcze)? Przydałoby się..., ale poczekajmy na wytyczne;)
04 lut 2009, 16:16
to koperty, żeby wysłać do podatnika decyzję mamy opłacać z naszych jakże "wielkich" wynagrodzeń???
04 lut 2009, 18:57
Lunatiq
...czy są już planowane jakiekolwiek ewentualne działania protestacyjne (ostrzegawcze)? Przydałoby się..., ale poczekajmy na wytyczne;)
Teraz jest okazja na ostrzeżenie: będą obiecane podwyżki? :nonono: Bo się zwalniamy. :dupa:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
04 lut 2009, 19:37
Nie ma obawy że nastąpi paraliż, pracowałam w skarbówce przez 15 lat. Tam co 5 pracownik jest kierownikiem a co 10 naczelnikiem, większość z tych funkcyjnych oprócz dużych pensji nie ma żadnych uprawnień, podpisują tylko wezwania i postanowienia a cała robota rozciągana jest miesiącami jak nie latami. Tam panują zwyczaje jak u Gogola, ze wszystkimi trudniejszymi sprawami i tak pędzi się do ministerstwa.
Prawda jest taka żę w urzędach jest sporo zasłużonych nietykalnych w wieku emerytalnym pracowników tj. kierownicy,zastępcy radcy prawni nadani jeszcze z poręki SLD a więc niedouczeni i nie reformowalni -ale kasę robią wielką i w stołki ****zą.Jest też grupa ludzi zarypanych po uszy pracą bo za tych nierobów trzeba robotę wykonać-tu są rezerwy panie ministrze-tym co pracują dać zarobić -bo inaczej trzeba będzie kwestować na utrzymanie pracowników budżetówki?
Pracownicy organów skarbowyh obrośli w piórka i tylko umieją narzekać .Jestem byłą pracownicą organu kontroli skarbowej -przepracowałąm tam 20 lat.Mając o wiele więcej podatków do kontroli czas na jej przeprowadzenie otrzymywaliśmy 8-12 dni z protokołem włącznie , też były przypisy.A teraz przeprowadzana u mnie kontrola 1 podatku trwała 21 dni roboczych i przeprowadzało ją 3 inspektorów - czy to nie paranoja / przypis wyniósł 450,00 zł /
De facto w sumie młodzi stracą. Dopiero co zaczęli a tu taki cios. Nie jest to miłe.
komentarze z <a href="http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/111441,rzad_zamierza_ciac_etaty_w_skarbowce.html,komentarze,3" target="_blank">http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/11...ml,komentarze,3</a>
04 lut 2009, 19:39
Chyba plany MF-u już sie pomalutku spełniają,:(((( Sami zobaczcie, <a href="http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Ogloszenia/Praca-w-Urzedzie/Urzad-odstepuje-od-naborow" target="_blank">http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Og...puje-od-naborow</a>
04 lut 2009, 20:36
Auvi
Chyba plany MF-u już sie pomalutku spełniają,:(((( Sami zobaczcie, <a href="http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Ogloszenia/Praca-w-Urzedzie/Urzad-odstepuje-od-naborow" target="_blank">http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Og...puje-od-naborow</a>
Albo nadgorliwość albo słowo stało się ciałem. Niech teraz tylko jakiś zacny urzędas z MF POprosi o informacje w trybie pilnym!!!!!!!! Oj POczeka, POczeka na odPOwiedź bez zbędnej zwłoki.
04 lut 2009, 20:50
oktan
<!--quoteo(post=41787:date=04. 02. 2009 g. 20:36:name=Auvi)--><div class='quotetop'>(Auvi @ 04. 02. 2009 g. 20:36) [snapback]41787[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Chyba plany MF-u już sie pomalutku spełniają,:(((( Sami zobaczcie, <a href="http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Ogloszenia/Praca-w-Urzedzie/Urzad-odstepuje-od-naborow" target="_blank">http://www.uks.poznan.pl/index.php?/pol/Og...puje-od-naborow</a>
Albo nadgorliwość albo słowo stało się ciałem. Niech teraz tylko jakiś zacny urzędas z MF POprosi o informacje w trybie pilnym!!!!!!!! Oj POczeka, POczeka na odPOwiedź bez zbędnej zwłoki. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Poznań zawsze wyrywa się przed szereg. Jak poszła plota, że Uksy nie będą zajmować się cłem, Poznań od razu rozwalił wydział kontroli towarowej, a swoją drogą ... ...wiecie kto to są POZNANIACY? to FLAMANDOWIE, których z Flamandii wygnano za skąpstwo... A wiecie kim są FLAMANDOWIE? To SZKOCI, których za skąpstwo wygnano ze SZKOCJI...
a kiedy zostaną wypłacone 13-tki? moje pieniądze wolę mieć na koncie mojej mamusi.
04 lut 2009, 21:49
Grover
Poznań zawsze wyrywa się przed szereg. Jak poszła plota, że Uksy nie będą zajmować się cłem, Poznań od razu rozwalił wydział kontroli towarowej, a swoją drogą ... ...wiecie kto to są POZNANIACY? to FLAMANDOWIE, których z Flamandii wygnano za skąpstwo... A wiecie kim są FLAMANDOWIE? To SZKOCI, których za skąpstwo wygnano ze SZKOCJI...
a gdzie wcześniej mieszkali SZKOCI?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 lut 2009, 22:52
wheelerfan
<!--quoteo(post=41762:date=04. 02. 2009 g. 11:56:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 04. 02. 2009 g. 11:56) [snapback]41762[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41761:date=04. 02. 2009 g. 11:50:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 04. 02. 2009 g. 11:50) [snapback]41761[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=41723:date=03. 02. 2009 g. 13:52:name=Słoniu)--><div class='quotetop'>(Słoniu @ 03. 02. 2009 g. 13:52) [snapback]41723[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cisza dalej? :czytaj: Wszyscy czekają. :blink:
Tranqilo, a co powiesz na sytuację, gdy prawie 70% ludzi w wymiarze VAT jest na umowach terminowych i mają perspektywę ich nieprzedłużenia ? Brakuje tylko, żeby pozostała część zaszła w ciążę i pozostanie kierownik do zadań wszelakich :rotfl: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> U nas oznaczałoby to spadek obsady frontowego działu (dochodowy od nieprowadzących) z 15 do 10 osób w ciągu 4 najbliższych miesięcy, a więc przed zakończeniem akcji zeznań. To będzie masakra <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
U nas w mieście VAT plus minus 50 procent.... Ale to jakiś problem? ile potrafi człowiek z półrocznym stażem naprzeciw wysokoopłacanych cwaniaków?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 lut 2009, 23:40
Coś jest na rzeczy, bo USy muszą się wyspowiadać z ilości zatrudnionych na czas określony.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
05 lut 2009, 12:04
Słoniu
Coś jest na rzeczy, bo USy muszą się wyspowiadać z ilości zatrudnionych na czas określony.
Widocznie po piśmie RSK ktoś poszedł po rozum do głowy i rozpoznaje realność "oszczędności" w tym zakresie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.