Teraz jest 06 wrz 2025, 16:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu

REJESTRACJA13 lis 2006, 21:00

POSTY        15
"Pewnie masz rację, że forum jest inwigilowane przez ludzi z wymienionych przez Ciebie instytucji"
Oj, nie chcę być posądzony o złośliwość albo o inwigilowanie, ale czy Panowie nie za bardzo zasłuchali się w retorykę obozu rządowego. Spisek, szara sieć, spiskowa teoria dziejów (3 x S !!!).
Szanowni Koledzy, więcej dystansu.
W końcu "A któż się z wami liczy! [...] Jesteście tylko zwykłą talią kart!" (to mój ulubiony cytat z "Przygód Alicji w Krainie Czarów").

05 sty 2007, 22:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

"Pewnie masz rację, że forum jest inwigilowane przez ludzi z wymienionych przez Ciebie instytucji"
Oj, nie chcę być posądzony o złośliwość albo o inwigilowanie, ale czy Panowie nie za bardzo zasłuchali się w retorykę obozu rządowego. Spisek, szara sieć, spiskowa teoria dziejów (3 x S !!!).
Szanowni Koledzy, więcej dystansu.
W końcu "A któż się z wami liczy! [...] Jesteście tylko zwykłą talią kart!" (to mój ulubiony cytat z "Przygód Alicji w Krainie Czarów").

NIMROD, droga nasza koleżanko!
W Twoich uprzejmych słowach jakoś dopatruję się retoryki p. Szczuki, no może jeszcze kilku osób siedzących w min. fin. czy w jakiejś is.
Według mnie niepowodzenia w życiu osobistym oraz zawodowym przekładają się na relacje międzyludzkie.
Więcej sukcesów... :rolleyes: .

Ostatnio edytowano 05 sty 2007, 23:18 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

05 sty 2007, 22:35

POSTY        15
Szybka, błyskotliwa i dowcipna riposta na mój post.  :brawa:
Niestety, co zdanie, to, delikatnie mówiąc, nieporozumienie...
Pozwolę sobie na drobne sprostowanie:
1. "NIMROD droga nasza koleżanko!" - albo złośliwość, albo nieuwaga. Jestem kolegą!!! (z jakiego postu wynika inaczej?) :czytaj:.
2. "(...)dopatruję się retoryki p. Szczuki, no może jeszcze kilku osób siedzących w min. fin. czy w jakiejś is." - zupełnie niezrozumiały tekst. Co ma do moich poglądów Szczuka? Przy okazji wiem, że nie pracujesz w MF i IS :D.
3. "Według mnie niepowodzenia w życiu osobistym oraz zawodowym przekładają się na relacje międzyludzkie" - a to zdanie dotyczy mnie czy Szczuki? Być może mój poprzedni post był niezrozumiały. Chodzi mi o to, żeby trochę wyluzować. Nasze poglądy (nasze, tzn. szeregowych pracowników skarbowości) nie są drogowskazem dla nikogo z rządzących i trzeba się z tym pogodzić.
4. Więcej sukcesów - nie da rady. Musiałbym zacząć pracować... :zeby:

Ostatnio edytowano 08 sty 2007, 22:11 przez Nimrod, łącznie edytowano 1 raz

05 sty 2007, 23:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 13:17

POSTY        17

Nikt ze Szczecina się nie odzywa, bo pewnie jeszcze świętują albo opłakują zmiany całego nacialstwa. W połowie grudnia zmiana na stanowisku dyrektora naczelnego UKS, a w piątek przed Sylwestrem wszyscy zastępcy udali się na zasłużony odpoczynek od dotychczasowej odpowiedzialności. Z niecierpliwością oczekuję dalszych zmian idących w dół drabiny.

I to będzie chyba jedyna rzecz ktorą potrafiłby zrobić nowy p.o dyrektora napawajac się przy okazji wladzą i okazując arogancję i lekcewazenie podwładnym - żałosne. A poza tym brak postów z UKS-u w Szczecinie  świadczy dobitnie o atmosferze panującej w urzedzie...... . zastraszenia, lęku i obawy przedz utratą pracy lub stanowiska.
A narazie nowy p.o  przesuwa sobie ot tak ludzi do różnych komórek i przygotowuje reorganizację, żeby wykazać się przed przełożonymi z ministerstwa i utwierdzić ich w przekonaniu, ze dokonali słusznego wyboru.

05 sty 2007, 23:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

Szybka, błyskotliwa i dowcipna riposta na mój post  :brawa:
Niestety, co zdanie to delikatnie mówiąc nieporozumienie ...
Pozwolę sobie na drobne sprostowanie:
1. "NIMROD droga nasza koleżanko!" - albo złośliwość, albo nieuwaga. Jestem kolegą !!! (z jakiego postu wynika inaczej ?)
2. "(...)dopatruję się retoryki p. Szczuki, no moze jeszcze kilku osób siedzących w min. fin. czy w jakiejś is." - zupełnie niezrozumiały tekst. Co ma do moich poglądów Szczuka? Przy okazji wiem, że nie pracujesz w MF i IS  :D,
3. "Według mnie niepowodzenia w zyciu osobistym oraz zawodowym przekładają się na realcję międzyludzkie" -   a to zdanie dotyczy mnie czy Szczuki? Być może mój poprzedni post był niezrozumiały. Chodzi mi o to, żeby trochę wyluzować. Nasze poglądy (nasze tzn. szeregowych pracowników skarbowości) nie są drogowskazem dla  nikogo z rządzących i trzeba się z tym pogodzić,
4. Wiecej sukcesów - nie da rady. Musiałbym zacząc pracować ...:zeby:

Wydawało mi się, że tylko kobiety czytają "Anię z zielonego wzgórza". Jeśli pomyliłem Twoja płeć to przepraszam. ;)

Ostatnio edytowano 06 sty 2007, 14:45 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

06 sty 2007, 14:40
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2007, 19:57

POSTY        1

Drodzy forumowicze. Chciałbym być dobrze zrozumiany. Nikogo nie bronię ani nie potępiam. Zależy mi jednak na tym, aby wypowiedzi nie poparte faktami nie zdeprecjonowały ideę FORUM. Jeśli będziemy wypowiadać się zbyt subiektywnie, to odwiedzający stronę Skarbowców w końcu stwierdzą, że tutaj wypowiadają się tylko specjaliści od kropek, a nie od przecinków. Nie chce mi się wierzyć, żeby osoby pracujące i zajmujące wyższe stanowiska ograniczały się do poprawek polegających na przestawianiu wyrazów w zdaniu. Bądźmy więc wyważeni w wypowiedziach. Zapewne ci, którzy znają (pracują razem) osoby, o których się wypowiadają mają wiedzę na „dosadniejsze” wypowiedzi.

06 sty 2007, 20:01
Amator
Własny awatar

POSTY        17
A ze Szczecina nikt się nie wypowie na temat zmian ?
Naprawdę wszyscy się aż tak strasznie boją ? Czy może dotychczasowi forumowicze po prostu awansowali... ?

07 sty 2007, 00:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 21:33

POSTY        51

LOKALIZACJAZiemia

Wydawało mi się, że tylko kobiety czytają "Anię z zielonego wzgórza". Jeśli pomyliłem Twoja płeć to przepraszam. ;)

To była Alicja w Krainie Czarów ...! Ale konluzja ta sama :D

07 sty 2007, 11:12

POSTY        15

<!--quoteo(post=4144:date=06. 01. 2007 g. 14: 40:name=egarobol)--><div class='quotetop'>(egarobol @ 06. 01. 2007 g. 14: 40) [snapback]4144[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

To była Alicja w Krainie Czarów ...! Ale konluzja ta sama :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A Koledzy to nie czytają książek w ogóle, czy tylko tych z imieniem żeńskim w tytule ?
Jeżeli to drugie, to rozumiem, że Sz.Panowie albo nie mają matury albo właśnie się do niej przygotowują. :mur:
W związku z powyższym przypominam o następujących lekturach:
Pożegnanie z Marią i inne opowiadania, Borowski Tadeusz.
Maria, Malczewski Antoni.
Grażyna, Mickiewicz Adam.
Balladyna, Słowacki Juliusz.
Listy do Marysieński, Sobieski Jan.
Sonety do Laury, Petrarca Francesco.
Romeo i Julia, Szekspir William.
Dzieje Tristana i Izoldy, Bédier Joseph.
Pamiętniki Adama i Ewy, Twain Mark.
Śladami Stasia i Nel, Brandys Marian.
Karolcia, Krüger Maria.
Ania z Zielonego Wzgórza była i jest lekturą obowiązkową !!!
W przypadku jeżeli ww. Panowie zaliczają się jednak do osób z pierwszej kategorii, przepraszam za maltretowanie ich serią niezrozumiałych tekstów. :piwo:

08 sty 2007, 00:02
Amator
Własny awatar

POSTY        17
Boże! O czym Wy piszecie i co to ma wspólnego z czystkami ?
Inspektorze !!! Na pomoc !!!!

08 sty 2007, 00:24
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2007, 08:04

POSTY        1

Nie ma chyba nic z tymi Waszymi czystkami, które akurat mnie nie interesują.
Ale kiedy okazuje się, iż urzędnicy nie znają kanonów literatury i mylą ją, to czuję odrobinę satysfakcji. :P
Bo podczas kontroli u mnie to ja byłem niedouczony i się na niczym nie znałem ...  :o

08 sty 2007, 08:40

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos

Ale po co argumenty, kiedy regularnie wchodzą tu ludzie z MF IS i US i czytają...

Bardzo przepraszam, czy to takie dziwne, że na forum skarbowców wchodzą - skarbowcy.
Argument z literatury i  p. Szczuki to chwyt  poniżej  pasa, poza tym wiecej luzu koleżanki i koledzy  :piwo:

08 sty 2007, 09:39
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=4220:date=08. 01. 2007 g. 00: 24:name=Orka)--><div class='quotetop'>(Orka @ 08. 01. 2007 g. 00: 24) [snapback]4220[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Nie ma chyba nic z tymi Waszymi czystkami, które akurat mnie nie interesują.
Ale kiedy okazuje się, iż urzędnicy nie znają kanonów literatury i mylą ją, to czuję odrobinę satysfakcji. :P
Bo podczas kontroli u mnie to ja byłem niedouczony i się na niczym nie znałem ...  :o
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A o so chozi ?  :unsure:

Ostatnio edytowano 08 sty 2007, 18:03 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

08 sty 2007, 18:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->A o so chozi? :unsure:<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Chodzi o to, że koledzy się w Nowym Roku z lekka zagolopowali i zamiast otworzyć nowy topik, to ni z gruszki ni z pietruszki rozpoczęli rozprawy na temat literatury.

Wiecej luzu... spoko chłopaki i dziewczyny tyż. :D

PS. Są problemy URL - nie wiem, co się dzieje; mogłam napisać posta tylko z cytatem, innej możliwości nie było oraz czasami w ciągu kilku ostatnich dni nie można było otworzyć strony. Piszę tutaj o tym, bo to była dzisiaj jedyna szansa jak na razie, więc korzystam, bo drugiej mogę nie mieć.  :P

Ostatnio edytowano 14 sty 2007, 13:21 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz

08 sty 2007, 21:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 151  Następna strona