:mur: Biję głową w mur wiele lat i nic. W pewnym województwie nic się nie zmienia 25 lat. Ci sami ludzie rządzą w skarbówce od samego początku. Są związani z PRL i nigdy się nie zmienią, bo jesteśmy wiochą i po co coś zmieniać, kiedy tu nic nie ma, ani wielkiego przemysłu ani wielkiej forsy. Z zazdrością patrzymy na inne US i IS, które wymieniły swoich naczelników i dyrektorów. Mam dość!!! Dlatego... :za2: <_<
Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:38 przez solar, łącznie edytowano 1 raz
18 gru 2006, 20:58
Całkowicie rozumiem Twoje uczucia. Gdyby u nas też nic nie zmieniono byłbym w podobnym nastroju. To skandal że po roku rządów są jeszcze takie bastiony.
Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:40 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz
19 gru 2006, 08:35
Śpieszmy się kochać naczelników. Tak szybko odchodzą... :dupa:
Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:41 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz
19 gru 2006, 23:16
W ostatni piątek starego roku odwołano naczelnika z II US Radom. P.o. został weteran z UKS. Kto następny w mazowieckiem?
01 sty 2007, 14:15
solek
:mur: Biję głową w mur wiele lat i nic. W pewnym województwie nic się nie zmienia 25 lat. Ci sami ludzie rządzą w skarbówce od samego początku. Są związani z PRL i nigdy się nie zmienią, bo jesteśmy wiochą i po co coś zmieniać, kiedy tu nic nie ma, ani wielkiego przemysłu ani wielkiej forsy. Z zazdrością patrzymy na inne US i IS, które wymieniły swoich naczelników i dyrektorów. Mam dość!!! Dlatego... :za2: <_<
A może jakiś rzeczowy argument za zmianą. Może są dobrzy.
Mam nadzieję, że urodziłeś się po 1989, bo w innym przypadku też jesteś umoczony w PRL. A właściwie wg dzisiejszej mody, to jeśli Twoi rodzice mieli tego pecha przeżyć parę lat w PRLu to i tak jesteś na straconej pozycji. :nonono:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
01 sty 2007, 15:49
wjawor
A może jakiś rzeczowy argument za zmianą. Może są dobrzy.
Mam nadzieję, że urodziłeś się po 1989, bo w innym przypadku też jesteś umoczony w PRL. A właściwie wg dzisiejszej mody, to jeśli Twoi rodzice mieli tego pecha przeżyć parę lat w PRLu to i tak jesteś na straconej pozycji. :nonono:
Podziwiałem Twą spostrzegawczość praktycznie do końca ubiegłego roku. Dziś mam pewne wątpliwości (może to jeszcze te „bąbelki”). Solek (choć brzmi dziecinnie) to osoba pełnoletnia, a jak pełnoletnia, to urodzona przed 1989r. Oto kilka spostrzeżeń: 1. Bije wiele lat głową w mur i nikt nie reaguje (gdyby dziecko biło, byłaby reakcja: rodziców, sąsiadów, szkoły, TVN…). 2. Dzieci (niepełnoletni) nie używają zwrotów: „związanie z PRL”, „jesteśmy wiochą”, ”wielkiego przemysłu”, to mi trąci latami 70-tymi. 3. Małolaty mają głęboko zakopane, czy gdzieś wymienili naczelników, czy nie. Na tej podstawie uważam, że jest to osoba pełnoletnia, wykształcenie może mieć nawet średnie (choć osoba z takim wykształceniem potrafiłaby napisać choć jedno zdanie, będące przesłanką dowodu), związana z PRL, ofiara wielkiego przemysłu, wywodząca się z wiochy, a tym samym umoczona. A tak właściwie, to też mam jeszcze bąbelki i możliwe, że przeoczyłem jakiś argumentum certum, zarówno Twój, jak i SOLKA.
Życzę wszystkim, by mieli w 2007 roku przełożonych takich, na jakich zasługują oraz by ten rok był dla każdego skarbowca dobrym rokiem.
PS Tak na wszelki wypadek, tym co patrzą z zazdrością na zmiany u innych, życzę więcej finezji.
[attachmentid=78]
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 02 sty 2007, 14:14 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
01 sty 2007, 19:49
Podobno w warm.-maz. ponownie zaczęło się - nowy NUS w Giżycku.
Ostatnio edytowano 02 sty 2007, 23:00 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz
02 sty 2007, 21:25
To się chyba w Polsce uciszyło, żadnych zmian, stagnacja, nuda panie, nuda... Ma ktoś wieści o zmianach?
Ostatnio edytowano 04 sty 2007, 02:06 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2007, 19:06
Jaki nick, takie potrzeby; chleba i igrzysk, od tysięcy lat nic się nie zmienia.
Ostatnio edytowano 04 sty 2007, 02:06 przez mazurek, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2007, 19:56
egarobol
To się chyba w Polsce uciszyło, żadnych zmian, stagnacja, nuda panie, nuda... Ma ktoś wieści o zmianach?
Będzie się działo. W niektórych urzędach mazowieckiego nawet bardzo. I to podobno już niedługo.
Ostatnio edytowano 04 sty 2007, 02:07 przez cyperuss, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2007, 20:31
mazurek
Jaki nick, takie potrzeby; chleba i igrzysk, od tysięcy lat nic się nie zmienia.
Czyżbyś czuł się zagrożony, mnie nie grozi zwolnienie podpisane przez kogoś z min. fin. 3maj się stołka.
Żadne igrzyska nie są potrzebne, osobiście wolę spokój, bo lepiej się w takiej atmosferze pracuje. Widzę, że masz jakieś obawy o swoje stanowisko, 3maj się. B)))
Ostatnio edytowano 04 sty 2007, 02:09 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2007, 22:04
Nikt ze Szczecina się nie odzywa, bo pewnie jeszcze świętują albo opłakują zmiany całego nacialstwa. W połowie grudnia zmiana na stanowisku dyrektora naczelnego UKS, a w piątek przed Sylwestrem wszyscy zastępcy udali się na zasłużony odpoczynek od dotychczasowej odpowiedzialności. Z niecierpliwością oczekuję dalszych zmian idących w dół drabiny.
Ostatnio edytowano 05 sty 2007, 23:14 przez iks3966, łącznie edytowano 1 raz
04 sty 2007, 11:46
Tak, chodziłem do szkoły po 1989r. a teraz widzę, że Ci ludzie są po prostu nijacy (pomimo wykształcenia), nie wiedzą co to znaczy - pracować. To są tylko "politycy".
Dziękuję za szczegółową analizę mojego przypadku. Postawiono mi zarzut - brak argumentów. To fakt! Ale po co argumenty, kiedy regularnie wchodzą tu ludzie z MF IS i US i czytają... A ja chcę mieć pracę! Myślałem, że forum to miejsce, gdzie można napisać swoje opinie. Ale gdzie tam! Mnóstwo złośliwości i nic więcej! I dlatego... albo zgadzamy się, albo nie z czyimiś poglądami. Traktowanie kogoś z góry to sposoby dyskusji polityków. Pozdrawiam w Nowym roku. A tak nawiasem, dostałem telefon i będą u nas zmiany (albo nie).
Ostatnio edytowano 05 sty 2007, 23:16 przez solar, łącznie edytowano 1 raz
04 sty 2007, 21:32
Zgadzam się z Tobą SOLEK, że na wszelkich forach mnóstwo złośliwości, zaczepek i tego typu komentarzy. Pewnie masz rację, że forum jest inwigilowane przez ludzi z wymienionych przez Ciebie instytucji - no aby złagodzić odwiedzane. Im w to graj, jak widzą, że nie potrafimy konstruktywnie ze sobą rozmawiać, wymieniać poglądów. To taka stara taktyka, aby skłócić ludzi, a wówczas można odwrócić uwagę od istotnych problemów. Dlatego nie ma się co dawać podpuszczać. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 05 sty 2007, 23:17 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz