Teraz jest 12 wrz 2025, 08:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) A Wy na kogo głosowaliście?
A na kogo ja?
A na Kubicę!  :D (...)

Ja nie głosowałem. Od pewnego czasu nie biorę udziału w podobnych plebiscytach.
W tym nie odpowiada mi forma bezpośrednich "pojedynków" pomiędzy poszczególnymi zawodnikami.
A jeszcze bardziej - niektóre postacie które widnieją poniżej, a które ( moim zdaniem ) nie zasłużyły by   
zostać kandydatami na Sportowca 2008 r.

Nadir                    

(...) Lista par 1/8 finału wyborów na Sportowca Roku 2008

Robert Kubica - Natalia Partyka (data "pojedynku" 22.12.2008)
Leszek Blanik - Tomasz Gollob (23.12.2008)
Tomasz Majewski - Michał Jeliński, Marek Kolbowicz, Adam Korol, Konrad Wasielewski (29.12.2008)
Tomasz Sikora - Justyna Kowalczyk (30.12.2008)
Agnieszka Radwańska - Mariusz Wlazły (05.01.2009)
Szymon Kołecki - Mariusz Pudzianowski (06.01.2009)
Jakub Błaszczykowski - Artur Boruc (07.01.2009)
Tomasz Adamek - Maja Włoszczowska (08.01.2009)

Jakie sukcesy sportowe mogli zapisać na swoim koncie w 2008 r. piłkarze Boruc czy Błaszczykowski, jak się mają osiągnięcia ( żeby nie było wątpliwości - są to rzeczywiście wybitni sportowcy i w pełni doceniam co zrobili ) Wlazłego, Radwańskiej, Sikory, Kowalczyk czy Pudzianowskiego, przy srebrnych medalach olimpijskich dyskobola, szermierzy, wioślarzy czy kajakarek.
Śmieszne jest, że w wyniku jednego z tych "pojedynków na głosy" odpadnie złoty medalista olimpijski ( samodzielny lub w osadzie ) a do dalszej rywalizacji przejdzie "kopacz".
Dlatego nie biorę udziału w takich "zabawach".
Swoje typy wskazałem już ponad miesiąc temu i choć w międzyczasie Tomasz Adamek został mistrzem świata, to i tak nie zmieni to mojej klasyfikacji...

helvet                    

(...) Klasyfikacja - według Helveta - winna wyglądać w taki oto sposób.
1.   Tomasz Majewski.
2.   Leszek Blanik.
3.   Konrad Wasielewski, Marek Kolbowicz, Michał Jeliński i Adam Korol.
4.   Maja Włoszczowska.
5.   Szymon Kołecki.
6.   Piotr Małachowski.
7.   Adam Wiercioch, Tomasz Motyka, Radosław Zawrotniak, Robert Andrzejuk.
8.   Paweł Rańda, Miłosz Bernatajtys, Bartłomiej Pawełczak, Łukasz Pawłowski
9.   Beata Mikołajczyk, Aneta Konieczna.
10. Natalia Partyka.
(...)

Ostatnio edytowano 31 gru 2008, 19:55 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2008, 19:54
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
- Polscy skoczkowie nie zostaną wycofani z dwóch ostatnich konkursów Turnieju Czterech Skoczni. Cały zespół wystartuje w Innsbrucku i Bischofshofen - poinformował sekretarz generalny Polskiego Związku Narciarskiego Grzegorz Mikuła.

Być może presja wyniku, bo blamaż mamy już za sobą, coś odmieni.

02 sty 2009, 13:11
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

- Polscy skoczkowie nie zostaną wycofani z dwóch ostatnich konkursów Turnieju Czterech Skoczni. Cały zespół wystartuje w Innsbrucku i Bischofshofen - poinformował sekretarz generalny Polskiego Związku Narciarskiego Grzegorz Mikuła.

Być może presja wyniku, bo blamaż mamy już za sobą, coś odmieni.

A  są jeszcze jakieś oczekiwania na "wynik" ? :blink:  ?

02 sty 2009, 13:47
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Ja nie głosowałem. Od pewnego czasu nie biorę udziału w podobnych plebiscytach.
W tym nie odpowiada mi forma bezpośrednich "pojedynków" pomiędzy poszczególnymi zawodnikami.

Jakie sukcesy sportowe mogli zapisać na swoim koncie w 2008 r. piłkarze Boruc czy Błaszczykowski, jak się mają osiągnięcia (.....) Wlazłego, Radwańskiej, Sikory, Kowalczyk czy Pudzianowskiego, przy srebrnych medalach olimpijskich dyskobola, szermierzy, wioślarzy czy kajakarek.

Śmieszne jest, że w wyniku jednego z tych "pojedynków na głosy" odpadnie złoty medalista olimpijski ( samodzielny lub w osadzie ) a do dalszej rywalizacji przejdzie "kopacz".
Dlatego nie biorę udziału w takich "zabawach".
Swoje typy wskazałem już ponad miesiąc temu i choć w międzyczasie Tomasz Adamek został mistrzem świata, to i tak nie zmieni to mojej klasyfikacji...
(...) Klasyfikacja - według Helveta - winna wyglądać w taki oto sposób.
1.   Tomasz Majewski.
2.   Leszek Blanik.
3.   Konrad Wasielewski, Marek Kolbowicz, Michał Jeliński i Adam Korol.
4.   Maja Włoszczowska.
5.   Szymon Kołecki.
6.   Piotr Małachowski.
7.   Adam Wiercioch, Tomasz Motyka, Radosław Zawrotniak, Robert Andrzejuk.
8.   Paweł Rańda, Miłosz Bernatajtys, Bartłomiej Pawełczak, Łukasz Pawłowski
9.   Beata Mikołajczyk, Aneta Konieczna.
10. Natalia Partyka.
(...)

Zgadzam się z Helvetem że forma bezpośrednich "pojedynków" pomiędzy zawodnikami to jakiś chory pomysł! Ale w jednym się i nie zgadzam albo przynajmniej nie rozumiem: dlaczego nie ma w Twoim zestawieniu Kubicy?!
Może niekoniecznie na 1-szym miejscu, ale w ogóle? :o
PS
I to wcale nie jest zaczepka :D

Ostatnio edytowano 02 sty 2009, 14:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

02 sty 2009, 14:09
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Kominiarz zgadza się (częściowo) z Helvetem... świat się kończy... btw. Kominiarz, a jaki jest Twój ranking... ?

02 sty 2009, 14:36
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Kominiarz zgadza się (częściowo) z Helvetem... świat się kończy... btw. Kominiarz, a jaki jest Twój ranking... ?

Trudno dyskutować z rankingiem Helveta: umieścił samych medalistów olimpijskich, choć zabrakło Agnieszki Wieszczek - "tylko" brązowej medalistki. Może zmieściłaby się ex aquo z Partyką?!
A gdzie umieścić Kubicę? Oto jest pytanie.
Bo na miejsce w 10-tce, mimo "tylko" 4-tego miejsca, moim zdaniem zasłużył.

02 sty 2009, 16:04
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zapaść Adama to wina Tajnera.
Edward Budny, trener który doprowadził do największych sukcesów (mistrzostwo świata) naszego biegacza Józefa Łuszczka, w wywiadzie dla dziennika "Polska The Times" bardzo krytycznie ocenia wpływ prezes PZN Apoloniusza Tajnera na obecną, kiepską postawę Adama Małysza.

"Nie może być tak, że w związku ktoś obwołał się "nadtrenerem" - twierdzi Budny. - Niby dlaczego prezes Apoloniusz Tajner wybrał na opiekuna kadry Łukasza Kruczka? To jasne, bo przecież Kruczek słucha poleceń Tajnera. Poza tym trener musi być dla zawodników autorytetem, a czy takim jest Kruczek dla Adama Małysza? Wątpię. To wszystko przyniosło naszym skokom porażkę na całej linii. Nie chodzi już tylko o Adama, gdyż on tyle osiągnął, że dałbym mu spokój. Idzie o całą resztę. Nie widać nikogo, kto mógłby zacząć uzyskiwać dobre wyniki. Gdy z kadrą pracował Heinz Kuttin, to przynajmniej rozruszał pracę z młodzieżą. Jednak nie chciał się słuchać Tajnera i był niewygodny. Trzeba przyznać, że obecny prezes PZN jest dobry w jednym - w zdobywaniu pieniędzy dla związku. Było to widać już wtedy, gdy prowadził kadrę. On zajmował się sprawami organizacyjnymi, a szkolenie pozostawił Piotrowi Fijasowi. I tego Tajner nadal powinien się trzymać". <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
źródło: <a href="http://skoki.interia.pl/news?inf=1236642" target="_blank">http://skoki.interia.pl/news?inf=1236642</a>

A Wy co sądzicie o wynikach naszych skoczków ?

02 sty 2009, 18:15

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Chociaż mam wątpliwości czy jest to czysto obiektywna fachowa ocena ( czy też trochę "skażona" osobistymi subiektywnymi uczuciami ) zgadzam się z Edwardem Budnym.

Ostatnio edytowano 02 sty 2009, 18:43 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 sty 2009, 18:42

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=39916:date=02. 01. 2009 g. 18:15:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 02. 01. 2009 g. 18:15) [snapback]39916[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Chociaż mam wątpliwości czy jest to czysto obiektywna fachowa ocena ( czy też trochę "skażona" osobistymi subiektywnymi uczuciami ) zgadzam się z Edwardem Budnym.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja się zgadzam z Budnym w 99%-tach.
Ten jeden dotyczy spraw finansowych. Lepistoe zarabiał parę tysięcy euro miesięcznie, Kruczek zadowolił się jakimś ułamkiem z tej sumy. Zaoszczędzoną kwotą można obdzielić Zarząd, np. za promowanie "polskiej myśli trenerskiej". A, że to śmiałe posunięcie prowadzi nas ( jak na razie ) na dno światowych skoków...
W efekcie Apoloniusz otrzepie ręce i wskaże winnego, którym oczywiście będzie Kruczek.
Z eksperymentami dotyczącymi osoby trenera mogli zaczekać do przyszłorocznych Igrzysk.
Ale Tajner dalej chciał świecić przy Małyszu. Tyle, że Adaś gaśnie coraz bardziej...

I jeszcze krótkie wyjaśnienie dotyczące mojej dziesiątki najlepszych polskich sportowców 2008 r.
Dlaczego Partyka a nie Wieszczek wyjaśniłem 29 listopada 2008 r. Wystarczy zerknąć.
Dlaczego nie ma Kubicy? Gdyby zachował miejsce na podium może bym rozważył jego kandydaturę, choć też raczej bez większych szans - z uwagi na cykl w jakich można walczyć o zwycięstwo. Szansa walki o medal olimpijski nadarza się raz na cztery lata. I zwycięstwo ( bądź medal ) w takich zawodach, należy ( moim zdaniem ) wyżej uhonorować niż laur który można zdobywać każdego roku.
Ale przegrał. I dylematu nie było.

02 sty 2009, 19:57
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=39916:date=02. 01. 2009 g. 18:15:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 02. 01. 2009 g. 18:15) [snapback]39916[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

... i tylko w tym całym zamieszaniu Mistrza mi szkoda... :(

02 sty 2009, 23:33
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
A jednak <a href="http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/kubica-najlepszym-sportowcem,1236858" target="_blank">Kubica</a> ...

03 sty 2009, 22:34

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A jednak <a href="http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/kubica-najlepszym-sportowcem,1236858" target="_blank">Kubica</a> ...

Takie niestety są plebiscyty. Nic nie ujmując Robertowi, jeszcze daleko mu do mistrzostwa  :( , ale wolą ludu został wybrany. Teraz przestaję się dziwić, że i w wyborach do Sejmu, Senatu itd. mamy takie a nie inne wyniki.

Ostatnio edytowano 03 sty 2009, 23:16 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

03 sty 2009, 23:15
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=39952:date=03. 01. 2009 g. 22:34:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 03. 01. 2009 g. 22:34) [snapback]39952[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Takie niestety są plebiscyty. Nic nie ujmując Robertowi, jeszcze daleko mu do mistrzostwa  :( , ale wolą ludu został wybrany. Teraz przestaję się dziwić, że i w wyborach do Sejmu, Senatu itd. mamy takie a nie inne wyniki.
Dopiero TERAZ  :blink: ? Nie wierzę...

Ostatnio edytowano 03 sty 2009, 23:19 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

03 sty 2009, 23:17

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Dopiero TERAZ  :blink: ? Nie wierzę...

Faktycznie chyba przesadziłem. Wybór Roberta potwierdził, że każdy plebiscyt, czy wybory rządzą się własnymi prawami, a nie logiką i obiektywną oceną  kandydatów :piwo:

Chociaż wiele lat temu, gdy raz znalazłem się w 10 sportowców Wybrzeża - oczywiście było to jak najbardziej zasłużone miejsce.  :D

Choć w dużej mierze cała dziesiątka jest i mi bliska. Ustawiłbym ją jednak w nieco w innej kolejności:

1. Leszek Blanik
2. czwórka podwójna Michał Jeliński, Marek Kolbowicz, Adam Korol, Konrad Wasielewski
3. Tomasz Majewski
4. Szymon Kołecki
5. Maja Włoszczowska
6. Tomasz Gollob
7. Tomasz Sikora
8. Robert Kubica
9. Agnieszka Radwańska
10. Piotr Małachowski

Ostatnio edytowano 04 sty 2009, 19:52 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

03 sty 2009, 23:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 200  Następna strona