Teraz jest 06 wrz 2025, 18:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2008, 10:13

POSTY        10

Jesteś albo tak g.... albo tak naiwny. To twoje natrętne pragnienie (czyżby obsesja?) aby czymś i kimś kierować nie wiele ci pomoże. Co do twojej osoby to podzielam negatywną opinię jaką już ktoś tu wyraził wcześniej. Przecież na mieście wszyscy mówią, że nowi w I i II US są słabi na tle poprzedników, a ich relacje z pracownikami to totalna porażka. Dla "wielkiego" WK tylko pewne cechy charakteru mają znaczenie, a wiedza no cóż może kiedyś ..... Ty tych warunków nie spełniasz. :D

Tributarius ma chociaż odwagę aby do takiego konkursu przystąpić, ciekawe czy poprzednicy z I i II US oraz gwiazdor tv też przystąpili do konkursów, czy też z własnego doświadczenia wiedzą, że znaczenie mają tylko "pewne cechy charakteru" cenione przez "apolitycznego" duksa.  :D

Ostatnio edytowano 28 gru 2008, 20:19 przez alfik, łącznie edytowano 1 raz

26 gru 2008, 21:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Tributarius ma chociaż odwagę aby do takiego konkursu przystąpić, ciekawe czy poprzednicy z I i II US oraz gwiazdor tv też przystąpili do konkursów, czy też z własnego doświadczenia wiedzą, że znaczenie mają tylko "pewne cechy charakteru" cenione przez "apolitycznego" duksa.  :D

Dzięki za cenne rady. Nie jestem na tyle g....., żebym nie wiedział o tym, że moje zwycięstwo w konkursie jest mało prawdopodobne, ale pomimo wszystko warto spróbować.

Ostatnio edytowano 28 gru 2008, 20:19 przez tributarius, łącznie edytowano 1 raz

27 gru 2008, 10:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 20:06

POSTY        19

Dzięki za cenne rady. Nie jestem na tyle g....., żebym nie wiedział o tym, że moje zwycięstwo w konkursie jest mało prawdopodobne, ale pomimo wszystko warto spróbować.

Brawo! Ja też wystartuję..w 2 turze :D  :D

Ostatnio edytowano 28 gru 2008, 20:18 przez paszczak, łącznie edytowano 1 raz

27 gru 2008, 13:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2008, 16:27

POSTY        16

<!--quoteo(post=39745:date=27. 12. 2008 g. 09:46:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 27. 12. 2008 g. 09:46) [snapback]39745[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
nudy, nudy... może ktoś wreszcie napisze.... na temat... kiedy konkursy?

29 gru 2008, 22:17

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141

<!--quoteo(post=39746:date=27. 12. 2008 g. 13:15:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 27. 12. 2008 g. 13:15) [snapback]39746[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=39745:date=27. 12. 2008 g. 09:46:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 27. 12. 2008 g. 09:46) [snapback]39745[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

3 dekada stycznia

29 gru 2008, 22:18

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

3 dekada stycznia

Którego roku ?  :D

30 gru 2008, 07:59
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=39810:date=29. 12. 2008 g. 22:18:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 29. 12. 2008 g. 22:18) [snapback]39810[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
3 dekada stycznia

Którego roku ?  :D

... Roku Pańskiego (A.D.)... :)

30 gru 2008, 10:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2008, 19:10

POSTY        5

:rotfl: Zalewasz. Słyszałem, że już przecierano inny szlak.  :zeby:

30 gru 2008, 19:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2008, 16:27

POSTY        16

<!--quoteo(post=39809:date=29. 12. 2008 g. 22:17:name=ebi)--><div class='quotetop'>(ebi @ 29. 12. 2008 g. 22:17) [snapback]39809[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=39746:date=27. 12. 2008 g. 13:15:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 27. 12. 2008 g. 13:15) [snapback]39746[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

3 dekada stycznia
dzięki Aligator! :)

30 gru 2008, 21:03
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Ja wziąłem 7 dni urlopu w celu przygotowania się do konkursu i w sumie mam 14 dni, w tym 3 dni świąt.

Niech wygrają nowi! Czs na konkretne zmiany!

Siedem dni urlopu to chyba za mało na przygotowanie się do takiego egzaminu. Polak (prawie każdy), wyssał z mlekiem matki, że w święta praca ludzi nie wzbogaca, a dodatkowo, kto w niedzielę i święta pracuje to zdrowie marnuje.
Załóżmy że jesteś zdolniacha i wystarczy te 7 dni (w święta odpoczywasz), to może powiesz jakie to zmiany (konkretne) wprowadził byś po objęciu stanowiska, jaki masz program, kogo zwalniasz, kogo przyjmujesz, jak podzielisz pieniążki, no co tam ci mądrego jeszcze po główce chodzi. Myślę, że to może być bardzo ciekawe. Może inni kandydaci podzielili by się z nami, jakie to cuda będą czynili w „swych urzędach”.

30 gru 2008, 22:09
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Czy to prawda, że pracownicy Departamentu Administracji Podatkowej MF mają zakaz startowania w obecnym konkursie na NUSów? Podobno z uwagi na możliwość przecieków lub dostępu do pytań egzaminacyjnych.
:za2:
Ktoś wie coś pewnego?

31 gru 2008, 09:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

<!--quoteo(post=39671:date=22. 12. 2008 g. 20:54:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 22. 12. 2008 g. 20:54) [snapback]39671[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ja wziąłem 7 dni urlopu w celu przygotowania się do konkursu i w sumie mam 14 dni, w tym 3 dni świąt.

Siedem dni urlopu to chyba za mało na przygotowanie się do takiego egzaminu. Polak (prawie każdy), wyssał z mlekiem matki, że w święta praca ludzi nie wzbogaca, a dodatkowo, kto w niedzielę i święta pracuje to zdrowie marnuje.
Załóżmy że jesteś zdolniacha i wystarczy te 7 dni (w święta odpoczywasz), to może powiesz jakie to zmiany (konkretne) wprowadził byś po objęciu stanowiska, jaki masz program, kogo zwalniasz, kogo przyjmujesz, jak podzielisz pieniążki, no co tam ci mądrego jeszcze po główce chodzi. Myślę, że to może być bardzo ciekawe. Może inni kandydaci podzielili by się z nami, jakie to cuda będą czynili w „swych urzędach”.
Skoro już wywołałeś mnie do odpowiedzi to na powyższe pytania odpowiem, ale w skrócie:
Polityka obecnej p.o. NUS oparta jest na trzech filarach : 1. Utrzymywaniu dobrych układów z DIS-em (chociaż nie z MF - bo już są skargi), 2. Osiąganie celów poprzez motywację pracowników - to raczej wątpliwe założenie, 3.  Najważniejszy zasób urzędu czyli kadra kierownicza musi mieć swoje zapecze, a poza tym jakoś to będzie. W mnie tego nie ma, lubię struktury oparte o plan, niekoniecznie muszę być w centrum otoczony wianuszkiem  klakierów - w centrum będzie plan.

31 gru 2008, 14:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 mar 2007, 19:53

POSTY        10

<!--quoteo(post=39735:date=25. 12. 2008 g. 20:30:name=popo)--><div class='quotetop'>(popo @ 25. 12. 2008 g. 20:30) [snapback]39735[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jesteś albo tak g.... albo tak naiwny. To twoje natrętne pragnienie (czyżby obsesja?) aby czymś i kimś kierować nie wiele ci pomoże. Co do twojej osoby to podzielam negatywną opinię jaką już ktoś tu wyraził wcześniej. Przecież na mieście wszyscy mówią, że nowi w I i II US są słabi na tle poprzedników, a ich relacje z pracownikami to totalna porażka. Dla "wielkiego" WK tylko pewne cechy charakteru mają znaczenie, a wiedza no cóż może kiedyś ..... Ty tych warunków nie spełniasz. :D

Twój komentarz świadczy o tym, że niewiele wiesz, a horyzont kończy Ci się za biurkiem.  :nonono:  Pomimo nieprzychylnej oceny Tributariusa, życzę mu aby został tym naczelnikiem i trzymam za niego kciuki, pomimo że realia świadczą o czym innym. Odwaga nie ma tu nic do rzeczy, ci wymienieni powyżej panowie brali udział w niejednym egzaminie i jak mi wiadomo następnego na pewno się nie boją. Patrząc na fakty, wiem że zostali odwołani z p.o. bez podania jakichkolwiek przyczyn merytorycznych,  :za2:  a na ich miejsce też powołano p.o. To naiwnym jest sądzić, że znów mogą być powołani na te stanowiska. Przeczytaj sobie dobrze ustawę o izbach i urzędach skarbowych. Min. ma tam furtkę stworzoną jeszcze przez poprzedniego Min. W.C., który powoływał na naczelników i dyrektorów ludzi np. z biznesu, którzy pracowali w administracji skarbowej przed powołaniem np. jeden miesiąc.  <_<  No cóż twój komentarz mówi, że obecny układ jest dla Ciebie doskonały ale nie patrz z twojej perspektywy "apolitycznej" i posiadając "pewne cechy charakteru" na wszystko i wszystkich. Twój komentarz świadczy również, że nic nie wiesz o tych ludziach i ich karierze zawodowej, kwalifikacjach. Stać cię tylko na złośliwości.  :dupa:

02 sty 2009, 12:46

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27

<!--quoteo(post=39833:date=30. 12. 2008 g. 22:09:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 30. 12. 2008 g. 22:09) [snapback]39833[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=39671:date=22. 12. 2008 g. 20:54:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 22. 12. 2008 g. 20:54) [snapback]39671[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Skoro już wywołałeś mnie do odpowiedzi to na powyższe pytania odpowiem, ale w skrócie:
Polityka obecnej p.o. NUS oparta jest na trzech filarach : 1. Utrzymywaniu dobrych układów z DIS-em (chociaż nie z MF - bo już są skargi), 2. Osiąganie celów poprzez motywację pracowników - to raczej wątpliwe założenie, 3.  Najważniejszy zasób urzędu czyli kadra kierownicza musi mieć swoje zapecze, a poza tym jakoś to będzie. W mnie tego nie ma, lubię struktury oparte o plan, niekoniecznie muszę być w centrum otoczony wianuszkiem  klakierów - w centrum będzie plan.

W centrum ma być człowiek, a nie żaden plan. Zapewniam Cię, że ludzie, których ważność dostrzegasz i honorujesz, oddadzą Ci to w dwójnasób. Jeśli plan będzie najważniejszy, to nie będziesz szefem swoich ludzi, tylko kolejnym nieporozumieniem konkursowym

Ostatnio edytowano 02 sty 2009, 12:53 przez Judykator_, łącznie edytowano 1 raz

02 sty 2009, 12:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 155  Następna strona