Teraz jest 06 wrz 2025, 16:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Mobing w US 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Albo taki głupi albo tak pewny siebie, że aż bezczelny. Przecież te smsy to dowody czarno na białym.

Jak szedł korytarzem to ludzie bali się wychodzić z pokojów, już na samo jego spojrzenie wszyscy trzęśli się ze strachu

Jedna ze zwolnionych kierowniczek dostała nerwowego ataku, mąż musiał po nią przyjechać i zabrać do lekarza. Wiemy co najmniej o pięciu kierownikach, którzy przez wiele, raz nawet dziewięć miesięcy, przebywali na zwolnieniach z powodu poważnych schorzeń, nie tylko natury nerwowo-psychicznej

Kowalczyk nie odbiera telefonów. W końcu udało się z nim skontaktować, ale nie zgodził się na rozmowę.

Nie dość, że cham, to jeszcze i tchórz.  :zygi:

Nadir zaskoczyłeś mnie negatywnie tym pochopnym, nie przemyślanym komentarzem. By wydać wyrok czasem mało jest wysłuchać dwie strony, przywoływani są świadkowie, zbierane są i przytaczane dowody… , a Ty tak po przeczytaniu jakiegoś brukowca osądziłeś człowieka.
To samo mogli napisać o tobie, o mnie i o innych na podstawie pomówienia. Czy jak by ktoś do ciebie (pismak z brukowca, lub REDAKTOR z TVN) dzwonił i chciał rozmawiać, to byś podjął z nim rozmowę.

Co do SMS jaki to dowód? Kto go czytał?
Być może nie masz styczności z techniką, ja na dzień dzisiejszy znając twój nr telefonu komórkowego i innej osoby jaką  masz w nim wpisaną, wysyłam SMS jako ta osoba do ciebie (w telefonie wyświetli się nazwa-nik tej osoby).
Mogę wysłać i podać nr tel. jaki będę chciał i taki ci się wyświetli.

Nie bronię Naczelnika, lecz nie wydaję wyroku.

17 gru 2008, 21:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2008, 15:56

POSTY        17
Śledztwo wszczęła prokuratura tylko w zakresie przekroczenia uprawnień, czyli  Zielonka może mieć trochę racji. Z drugiej strony usunięcie "niezatapialnego" jak pisze Wjawor wskazuje na solidne podstawy.

18 gru 2008, 09:11
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2008, 07:44

POSTY        7
Myśle,że Dyrektor IS nie pozwoliłby sobie na zwolnienie długoletniego Naczelnika/ osiagającego dobre wyniki w US/nie mając ku temu powodów i dowodów!!!
A swoją drogą.......cóż za ludzie pracują w tym włocławskim urzędzie,że tyle lat pozwolili sobą pomiatać!!!Małe miasto ale zaraz.....ciemnogród?

18 gru 2008, 09:38
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
... jeślki te zarzuty są prawdziwe to tylko się cieszyć że jednego sqrwiela mniej na stołku...

18 gru 2008, 09:51
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

By wydać wyrok czasem mało jest wysłuchać dwie strony, przywoływani są świadkowie, zbierane są i przytaczane dowody… , a Ty tak po przeczytaniu jakiegoś brukowca osądziłeś człowieka.

Ależ to wcale nie pisało w "Wybiórczej"!
W czym "Gazeta Pomorska" jest gorsza od "Dziennika Bałtyckiego" czy "Głosu Wybrzeża"?

zielonka                    

"zaskoczyłeś mnie negatywnie tym pochopnym, nie przemyślanym komentarzem?"
Nie bronię Naczelnika, lecz nie wydaję wyroku.

"Wszczęto śledztwo, które potwierdziło te i inne grzechy naczelnika. Po odwołaniu naczelnika dyrektor Łoboda złożył w tej sprawie doniesienie karne.
Prokuratura Rejonowa we Włocławku potwierdza tę informację. W miniony piątek wszczęto już w tej sprawie śledztwo. Na razie dotyczy ono przekroczenia uprawnień przez funkcjonariusza publicznego, ale sprawa ma charakter rozwojowy i nie wyklucza się, że w grę wchodzą również inne przestępstwa."

Czy ja jestem ślepy? Czy czytać nie umiem?
To wszystko są zmyślenia? To ile lat dostanie za nie autor artykułu - jak myślisz?

Nie wydaję wyroku. To sąd go wyda.
Inna sprawa, że wyrok teoretyczny "niewinny" oznacza praktycznie dwie sytuacje
a) niewinny, bo udowodniono niewinność,
b) winny, ale nie udowodniono winy - brak wystarczającyh dowodów albo poszkodowany czy świadkowie przestraszyli się i woleli milczeć.

Jak było w sprawie ogiera z Olsztyna? Macki sięgaly tak daleko, że tylko wyjątkowa determinacja poszkodowanej doprowadziła do procesu. Wydawał się nietykalny i bezkarny.
A to, że często ktoś jest "niewinny" z braku dowowów, to choćby przykład gnębienia i poniżania starych i schorowanych ludzi w Domu Opieki Społecznej w Radości.
Przecież gdyby ten poborowy odbywajacy zastępczą słuzbę wojskową nie nagrał telefonem komórkowych scen pokazywanych w telewizji, to kto by uwierzył? Dyrektorka mimo tego matriału filmowego zaprzeczała w żywe oczy by coś złego się działo w jej placówce. Cóż - są takie typy ludzi, których uprzejmość jest gorsza od bezczelności.
Co do sms - póki co nie ma zarzutu o sms'owanie, tylko o co innego. To, że się wyświetli "nadir" czy "zielonka' to jeszcze nie wszystko - można ustalić, z którego faktycznie telefonu był wysyłane. Co oczywiscie nie znaczy jeszcze, że przez właściciela telefonu - tak jak przy wypadku samochodowym nie oznacza, że samochodem kierował właścicie.
Ale na szczęście, jeśli nawet wskaże inną osobę, która "za niego "sms'owała, to smsy nie są jedynym dowodem.

zielonka                    

"To samo mogli napisać o tobie, o mnie i o innych na podstawie pomówienia."

"Wszczęto śledztwo, które potwierdziło te i inne grzechy naczelnika.
Po odwołaniu naczelnika dyrektor Łoboda złożył w tej sprawie doniesienie karne.
Prokuratura Rejonowa we Włocławku potwierdza tę informację."

To znaczy, że dyrektor Izby i Prokuratura Rejonowa we Włocławku kłamią???

zielonka                    

"Czy jak by ktoś do ciebie (pismak z brukowca, lub REDAKTOR z TVN) dzwonił i chciał rozmawiać, to byś podjął z nim rozmowę".

Oczywiście. Ty wstydziłbyś się? Czy bał?

P.S.
Uściślę, że dyrektor (były) urządził sobie kpiny nie ze skargi na mobbing, a z udokumentowanego przez komisję związkową faktu mobbingu.

Ostatnio edytowano 18 gru 2008, 19:04 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2008, 18:58
Specjalista

POSTY        808

Ależ to wcale nie pisało w "Wybiórczej"!
W czym "Gazeta Pomorska" jest gorsza od "Dziennika Bałtyckiego" czy "Głosu Wybrzeża"?

Praktycznie niczym, wszystkie są z jednego bruku (miotu).

Czy ja jestem ślepy? Czy czytać nie umiem?
To wszystko są zmyślenia? To ile lat dostanie za nie autor artykułu - jak myślisz?

Widzisz, czytać to praktycznie już dziecko w wieku kilku lat potrafi. Kiedyś było tak, że to co napisane to święte, a to dla tego bo tylko „święte” umieli pisać. Na płocie też czasem pisze „piz*a”  i nawet owłosienie bywa dorysowane, jednak większość popatrzy i przejdzie z uśmiechem bądź z miną obrażoną. Niektórzy wezmą się za zmazywanie tego napisu z różnych względów, miedzy innymi by ktoś nie wziął tego napisu na poważnie i nie zaczął molestować tego płotu.

Inna sprawa, że wyrok teoretyczny "niewinny" oznacza praktycznie dwie sytuacje
a) niewinny, bo udowodniono niewinność,
b) winny, ale nie udowodniono winy - brak wystarczającyh dowodów albo poszkodowany czy świadkowie przestraszyli się i woleli milczeć.

Z tego co mi wiadomo, to trzeba udowodnić winę, a nie niewinność, ale tak się na tym świcie wszystko wywraca, że może i to się też wywróciło. Rozumiem, że LEPIEJ JEST SKAZAĆ JEDNEGO NIEWINNEGO NIŻ WYPUŚCIĆ NIE UKARAĆ 1000 WINNYCH?

Jak było w sprawie ogiera z Olsztyna?
...
telefonem komórkowych scen pokazywanych w telewizji, to kto by uwierzył?

Tak, "Już nikt nigdy przez tego pana…”, a „To jest gwóźdź do trumny…”

To znaczy, że dyrektor Izby i Prokuratura Rejonowa we Włocławku kłamią???

To znaczy, że jest prowadzone dochodzenie, przez prokuraturę, a Dyrektor odwołał Naczelnika, nic więcej.

zielonka                    

"Czy jak by ktoś do ciebie (pismak z brukowca, lub REDAKTOR z TVN) dzwonił i chciał rozmawiać, to byś podjął z nim rozmowę".

Oczywiście. Ty wstydziłbyś się? Czy bał?

Ja bym się brzydził.

P.S.
Uściślę, że dyrektor (były) urządził sobie kpiny nie ze skargi na mobbing, a z udokumentowanego przez komisję związkową faktu mobbingu.

Nie znam sprawy, ale to może świadczyć albo o braku dowodów, albo o nieudolności „komisji związkowej”.

18 gru 2008, 22:33
Zaawansowany

REJESTRACJA17 sty 2008, 13:44

POSTY        44
Dziwię się, że milczy jak zaklęty I US w Toruniu. Podobnie zachowywał się były NUS odwołany w maju ze stanowiska. Z tą tylko różnicą ,że ten powiększał krąg adorowanych o stażystki i żony pracowników. Widać żadna się nie skarżyła, bo facet ponoć (mit krążący po całej IS w B)został bardzo,  bardzo hojnie wyposażony przez matkę naturę.

19 gru 2008, 11:23
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Myśle,że Dyrektor IS nie pozwoliłby sobie na zwolnienie długoletniego Naczelnika/ osiagającego dobre wyniki w US/nie mając ku temu powodów i dowodów!!!
A swoją drogą.......cóż za ludzie pracują w tym włocławskim urzędzie,że tyle lat pozwolili sobą pomiatać!!!Małe miasto ale zaraz.....ciemnogród?

Zielonka na pewne zaraz ostro zaprzeczy i "udowodni" że pan Eugeniusz został zwolniony za niewinność.

Też nie mogę wyjść z podziwu! :o
Nie dość, że "tyle lat pozwolili sobą pomiatać" to i nadal widać strach ich za d* ściska skoro nikt nie piśnie nawet słówkiem.
A może oni tam we Włocławku internetu nie mają? :unsure:

19 gru 2008, 19:18
Specjalista

POSTY        808

….
Widać żadna się nie skarżyła, bo facet ponoć (mit krążący po całej IS w B)został bardzo,  bardzo hojnie wyposażony przez matkę naturę.

Tu kłania się regulamin forum, a konkretnie:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
22. Forum nie jest  miejscem na reklamę.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

:nonono:  :D

19 gru 2008, 23:13
Zaawansowany

POSTY        44
Oj nieładnie Zielonka. Zazdrosny jesteś.  Jednak się nie martw, czasami lepszy mały, ale wariat. A propos chyba wszystkich kolegów na Forum zamurowało. Totalna cisza, czy jest aż tak źle w Skarbowości. Może zrobić jakiś konkurs na Mistera tego i owego. Przynajmniej byłoby zabawnie.

20 gru 2008, 10:37

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Dziwię się, że milczy jak zaklęty I US w Toruniu. Podobnie zachowywał się były NUS odwołany w maju ze stanowiska. Z tą tylko różnicą ,że ten powiększał krąg adorowanych o stażystki i żony pracowników. Widać żadna się nie skarżyła, bo facet ponoć (mit krążący po całej IS w B)został bardzo,  bardzo hojnie wyposażony przez matkę naturę.

A jakieś zęby ( o ile to oczywiście prawda ) mu zostały?

Ostatnio edytowano 21 gru 2008, 10:13 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2008, 10:12

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

A propos chyba wszystkich kolegów na Forum zamurowało.

Niekoniecznie - Patty_1.
Ale, jeśli mam być szczery, to mnie bez wątpienia intrygujesz.  :D

21 gru 2008, 12:07
Zaawansowany

POSTY        44

21 gru 2008, 15:19

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Oj nieładnie Zielonka. Zazdrosny jesteś.  Jednak się nie martw, czasami lepszy mały, ale wariat. A propos chyba wszystkich kolegów na Forum zamurowało. Totalna cisza, czy jest aż tak źle w Skarbowości. Może zrobić jakiś konkurs na Mistera tego i owego. Przynajmniej byłoby zabawnie.

Ciekawa propozycja, chociaż chyba musiałby to być nowy wątek. No i niestety, gdyby taki konkurs został ogłoszony, nie bardzo wiem jak byśmy mieli rozstrzygać o większej lub mniejszej   "atrakcyjności" tego i owego.
Głosowanie na kandydatów byłoby obarczone błędem ograniczonej ilości znających daną osobę i jego ...
A trudno byśmy publikowali na naszej stronie obrazki "tego i owego" poszczególnych kandydatów.
Poza zakazami regulaminowymi, mogłoby być to również potraktowane jako mobingowanie.  :(

21 gru 2008, 18:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 40 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona