Teraz jest 04 wrz 2025, 11:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Max z tytułu 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lis 2006, 22:41

POSTY        39
hihihihi nawet nie wiem o czym WY tu piszecie :):):) jestem wymiarowcem - pozdrowienia dla poborców

18 gru 2006, 22:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2006, 23:08

POSTY        1
i tu sie mylisz zielonak komornik nie jest tylko do organizacji u mnie komornik pozazdrościł inspektorom i poborcom i przy akceptacji naczelnika dokonywał zajęć i to na znaczne kwoty. i co co urząd to inny władca. co tam zasady i pzrepisy one są tylko dla maluckich a komornik i naczelnik to wielgusy

18 gru 2006, 23:11
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

i tu sie mylisz zielonak komornik nie jest tylko do organizacji u mnie komornik pozazdrościł inspektorom i poborcom i przy akceptacji naczelnika dokonywał zajęć i to na znaczne kwoty. i co co urząd to inny władca. co tam zasady i pzrepisy one są tylko dla maluckich a komornik i naczelnik to wielgusy

Widzę, że od niedawna jesteś na „skarbowcach” i nie znasz regulaminu. Składa się on z dwóch §.
§ 1. Zielonka nigdy się nie myli.
§ 2. Gdy Zielonka się pomyli, patrz § 1.
Przepis stanowi wyraźnie komu i za co należy się prowizja. Komornik ma do niej prawo po spełnieniu odpowiednich warunków. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że w najbliższym czasie będzie przeprowadzona na szeroką skalę kontrola prowizji pobranych przez komorników. Zachodzi podejrzenie o korupcję na szeroką skalę. Co do „wielgusów” to poczytaj sobie o Dawidzie i Goliacie.

30 gru 2006, 23:43

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=3579:date=18. 12. 2006 g. 23: 11:name=rzeźnik z ...)--><div class='quotetop'>(rzeźnik z ... @ 18. 12. 2006 g. 23: 11) [snapback]3579[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Widzę, że od niedawna jesteś na „skarbowcach” i nie znasz regulaminu. Składa się on z dwóch §.
§ 1. Zielonka nigdy się nie myli.
§ 2. Gdy Zielonka się pomyli, patrz § 1.
Przepis stanowi wyraźnie komu i za co należy się prowizja. Komornik ma do niej prawo po spełnieniu odpowiednich warunków. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że w najbliższym czasie będzie przeprowadzona na szeroką skalę kontrola prowizji pobranych przez komorników. Zachodzi podejrzenie o korupcję na szeroką skalę. Co do „wielgusów” to poczytaj sobie o Dawidzie i Goliacie.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
I to już chyba Twój MAX na ten rok Zielonka. Oby kolejny rok był dla Ciebie równie bogaty.

31 gru 2006, 01:26
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

[Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że w najbliższym czasie będzie przeprowadzona na szeroką skalę kontrola prowizji pobranych przez komorników. Zachodzi podejrzenie o korupcję na szeroką skalę.

Już przecieki z CBA ?

01 sty 2007, 22:40
Nowicjusz

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:37

POSTY        1
Panie Zielonka przeczytałem uważnie regulamin i z całym przekonaniem twierdze że jest conajmniej nie poprawny gdyż tylko martwy się nie myli.a ty jak sądze cieszysz się niezłym zdrowiem.Komornik który ma zgode naczelnika na prowadzenie egzekucji i to z całego terenu jest nie do ruszenia.Mam nadzieje że fachowcy z CBA to zmienią "Przecież Kierownik też jest EGZEKUTOREM"

02 sty 2007, 15:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192
Jak tak czytam wypowiedzi z tego tematu, to nie dziwię sie, że w in.fin. mają zakusy na zabranie prowizji egzekutorom i wprowadzenie czegoś na kształt dodatku kontrolerskiego w zamian za prowizję. I dobrze, skoro pracownicy organu egzekucyjnego nie mogą w tej kwestii się dogadać i każda zarobiona złotówka ma nas skłócać. Słyszałem że prowizja była solą w oku w relacjach z innymi działami w us-ach, a nawet w relacjach z is. Pewnie jak wprowadzą takie uregulowanie to wszystkim wyjdzie to na dobre - nie będzie kłótni, podejrzeń, a nawet będzie lżej, ale tylko w portfelach. Jedynie kto na tym dobrze wyjdzie, to celnicy, którzy w przypadku połączenia izb celnych z us-ami otrzymaja prawo do prowizji.
I po co się kłócić, że ten wziął taką prowizję, a ten nie dał dużego tytułu do służby, że komornik ma uprawnienia do egzekucji z pieniędzy - zgodnie z prawem. Po co wreszczie dawać pożywkę tym co przy niej majstrują.
U mnie komornik nie ma uprawnień do pobierania prowizji - jedynie za nadzór nad egzekucją z nieruchomości, a prowizja jest wymiernym skutkiem umiejętności poszczególnych ludzi. Jest tak, że na tym samym rejonie (po zmianie obsady) egzekwując tych samych zobowiązanych, ktos zarabia kasę a inny nie. No i kto jest temu winien?
Czy komornik, czy inspektor, czy poborca?
Nie, my sami, bo nie może ktos odpowiadac za to, że ktos inny jest delikatnie mówiąc mało zaradny, a potem jeszcze podjudza innych, ze ten to zarabia, bo pewnie sobie chowa tytuły.
Więcej rozsądku i mniej kłótni i aby zakusy min. fin. się nie spełniły, tego życzę wszystkim w Nowym Roku.

02 sty 2007, 17:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2