<!--quoteo(post=39435:date=15. 12. 2008 g. 18:54:name=Jbial)--><div class='quotetop'>(Jbial @ 15. 12. 2008 g. 18:54) [snapback]39435[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39399:date=14. 12. 2008 g. 10:38:name=ebi)--><div class='quotetop'>(ebi @ 14. 12. 2008 g. 10:38) [snapback]39399[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Kiedy w końcu odbędą się konkursy na NUS? czy ktoś wie?
15 stycznia 2009 r. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Dostałeś już zaproszenie ? Ja jeszcze czekam <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Konkursy odbędą się między świętami a Nowym Rokiem, pozdrawiam i życzę uczestnikom powodzenia. Wygrają najlepsi.
15 gru 2008, 20:44
Potwierdzam. Między świętami.
15 gru 2008, 23:02
paszczak
Według mojej wiedzy trochę później.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
16 gru 2008, 06:45
A kto powiedział, że muszą się odbyć w jednym terminie wszystkie konkursy? Może będzie tyle terminów ile województw np.? Może jeżeli nie wygra dany osobnik w jednym US to dlaczego nie dać mu szansy w innym?
16 gru 2008, 07:45
paszczak
Pozdrawiam wszystkich kandydatów, niech wygra najlepszy!!!
16 gru 2008, 20:59
ebi
<!--quoteo(post=39454:date=15. 12. 2008 g. 23:02:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 15. 12. 2008 g. 23:02) [snapback]39454[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Potwierdzam. Między świętami.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów, niech wygra najlepszy!!! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Niech wygrają Nowi ! Od wielu lat obserwuję kolejnych Naczelników. Przez około roku do dwóch następuje poprawa wszystkich wskaźników: Wzrost podatków, zmniejszenie zaległości. :brawa: Następnie gdy już naczelnik się "zadomowi i zaznajomi" :piwo: następuje spadek do początkowego poziomu. Dlatego powinien być limit czasowy "naczelnikowania", przynajmniej na tym samym terenie, no chyba że wskaźniki dalej rosną lub utrzymują się na tym samym wysokim poziomie.
16 gru 2008, 21:32
meloman
<!--quoteo(post=39481:date=16. 12. 2008 g. 20:59:name=ebi)--><div class='quotetop'>(ebi @ 16. 12. 2008 g. 20:59) [snapback]39481[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39454:date=15. 12. 2008 g. 23:02:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 15. 12. 2008 g. 23:02) [snapback]39454[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Potwierdzam. Między świętami.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów, niech wygra najlepszy!!! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Niech wygrają Nowi ! Od wielu lat obserwuję kolejnych Naczelników. Przez około roku do dwóch następuje poprawa wszystkich wskaźników: Wzrost podatków, zmniejszenie zaległości. :brawa: Następnie gdy już naczelnik się "zadomowi i zaznajomi" :piwo: następuje spadek do początkowego poziomu. Dlatego powinien być limit czasowy "naczelnikowania", przynajmniej na tym samym terenie, no chyba że wskaźniki dalej rosną lub utrzymują się na tym samym wysokim poziomie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Z okazji Świąt, wszystkim kandydatom na NUS wszystkiego NAJ! Powodzenia
22 gru 2008, 14:45
ebi
<!--quoteo(post=39485:date=16. 12. 2008 g. 21:32:name=meloman)--><div class='quotetop'>(meloman @ 16. 12. 2008 g. 21:32) [snapback]39485[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39481:date=16. 12. 2008 g. 20:59:name=ebi)--><div class='quotetop'>(ebi @ 16. 12. 2008 g. 20:59) [snapback]39481[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39454:date=15. 12. 2008 g. 23:02:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 15. 12. 2008 g. 23:02) [snapback]39454[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Potwierdzam. Między świętami.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów, niech wygra najlepszy!!! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Niech wygrają Nowi ! Od wielu lat obserwuję kolejnych Naczelników. Przez około roku do dwóch następuje poprawa wszystkich wskaźników: Wzrost podatków, zmniejszenie zaległości. :brawa: Następnie gdy już naczelnik się "zadomowi i zaznajomi" :piwo: następuje spadek do początkowego poziomu. Dlatego powinien być limit czasowy "naczelnikowania", przynajmniej na tym samym terenie, no chyba że wskaźniki dalej rosną lub utrzymują się na tym samym wysokim poziomie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Z okazji Świąt, wszystkim kandydatom na NUS wszystkiego NAJ! Powodzenia <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Dużo nie pijcie- wszak wzmożonej nauki to czas :nonono:
22 gru 2008, 17:12
paszczak
Dużo nie pijcie- wszak wzmożonej nauki to czas :nonono:
A kolega z Łodzi nie startuje? A to dlaczego? B)))
22 gru 2008, 20:32
Sams
<!--quoteo(post=39664:date=22. 12. 2008 g. 18:12:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 22. 12. 2008 g. 18:12) [snapback]39664[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dużo nie pijcie- wszak wzmożonej nauki to czas :nonono:
A kolega z Łodzi nie startuje? A to dlaczego? B))) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ja wziąłem 7 dni urlopu w celu przygotowania się do konkursu i w sumie mam 14 dni, w tym 3 dni świąt.
Niech wygrają nowi! Czs na konkretne zmiany!
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
22 gru 2008, 20:54
Życzę Ci Tributarius ( i pozostałym startującym w konkursach na NUS - ów ), aby się wam powiodło zgodnie z oczekiwaniami - oczywiście o ile Jesteś/cie lepsi od swoich poprzedników ( p.o. NUS ). Pisząc to zastrzeżenie, mam na względzie fakt, że się ostatnio tak jakoś utarło, że wraz ze zmianą na górze, są również i zmiany ( nie zawsze uzasadnione ) na dole. Może się więc okazać, że po opadnięciu podniecenia ( albo jak to niektórzy mówią - zakończeniu igrzysk ) - po wyborze NUS -a, znów będzie wrzało - " jakie też teraz będą za zmiany w regulaminach organizacyjnych urzędu - a więc na dole ". W takich warunkach nie da się normalnie funkcjonować - pracować, nie mówiąc już o traceniu przez niektórych ( w ok. 95 % zawsze tych samych ) energii i czasu na wkupienie się w łaski nowego NUS - a. A więc niech wygrają faktycznie najlepsi, a nie z układów i układzików, na czele z nadania apolitycznego inaczej !!!. ... - no co, nie można pomarzyć ?!.
Życzę - Radosnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia !.
24 gru 2008, 09:27
Madagaskar
Życzę Ci Tributarius ( i pozostałym startującym w konkursach na NUS - ów ), aby się wam powiodło zgodnie z oczekiwaniami - oczywiście o ile Jesteś/cie lepsi od swoich poprzedników ( p.o. NUS ). Pisząc to zastrzeżenie, mam na względzie fakt, że się ostatnio tak jakoś utarło, że wraz ze zmianą na górze, są również i zmiany ( nie zawsze uzasadnione ) na dole. Może się więc okazać, że po opadnięciu podniecenia ( albo jak to niektórzy mówią - zakończeniu igrzysk ) - po wyborze NUS -a, znów będzie wrzało - " jakie też teraz będą za zmiany w regulaminach organizacyjnych urzędu - a więc na dole ". W takich warunkach nie da się normalnie funkcjonować - pracować, nie mówiąc już o traceniu przez niektórych ( w ok. 95 % zawsze tych samych ) energii i czasu na wkupienie się w łaski nowego NUS - a. A więc niech wygrają faktycznie najlepsi, a nie z układów i układzików, na czele z nadania apolitycznego inaczej !!!. ... - no co, nie można pomarzyć ?!.
Życzę - Radosnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia !.
Pozdrowienia z Wielkopolski - dla WSZYSTKICH!! Wesołych Świąt!
24 gru 2008, 15:32
tributarius
<!--quoteo(post=39669:date=22. 12. 2008 g. 20:32:name=Sams)--><div class='quotetop'>(Sams @ 22. 12. 2008 g. 20:32) [snapback]39669[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39664:date=22. 12. 2008 g. 18:12:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 22. 12. 2008 g. 18:12) [snapback]39664[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dużo nie pijcie- wszak wzmożonej nauki to czas :nonono:
A kolega z Łodzi nie startuje? A to dlaczego? B))) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ja wziąłem 7 dni urlopu w celu przygotowania się do konkursu i w sumie mam 14 dni, w tym 3 dni świąt.
Niech wygrają nowi! Czs na konkretne zmiany! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jesteś albo tak g.... albo tak naiwny. To twoje natrętne pragnienie (czyżby obsesja?) aby czymś i kimś kierować nie wiele ci pomoże. Co do twojej osoby to podzielam negatywną opinię jaką już ktoś tu wyraził wcześniej. Przecież na mieście wszyscy mówią, że nowi w I i II US są słabi na tle poprzedników, a ich relacje z pracownikami to totalna porażka. Dla "wielkiego" WK tylko pewne cechy charakteru mają znaczenie, a wiedza no cóż może kiedyś ..... Ty tych warunków nie spełniasz.
25 gru 2008, 21:30
jako że jestem kolegą tributariusa musze się w tym temacie wypowiedzieć - J.... idź, zdaj i wygraj i zostań NUS a wtedy uwierzę, ze są możliwe zmiany ( do tej pory nie pamietam aby którys NUS DIS czy DUKS z kórymi miałem do czynienia był z konkursu) Zdrowych i Spokojnych Świąt dla wszystkich odważnych któzy zgłosili się do konkursów :blush: