Teraz jest 10 wrz 2025, 11:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2008, 09:46

POSTY        8

<!--quoteo(post=39084:date=08. 12. 2008 g. 21:44:name=Abadon)--><div class='quotetop'>(Abadon @ 08. 12. 2008 g. 21:44) [snapback]39084[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Chciałbym aby wszyscy członkowie tak licznej Komisji sami zasiedli do tak przygotowanego egzaminu. Efekt byłby taki, że zapewne 100% tego egzaminu by nie zdało.

Nie bluźnij!
Przecież tam był Generał i "Jedynie Słuszny" Deliś.
:rotfl:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

:zeby:   I co z tego wynika. Widziałam ten blask. Jeden realizuje zalecenia władzy tzw. miłość ,,przdsiębiorcy'', a drugi nadal zawiaduje z p.o. /koordynator (już ROK!).
W przyszłości uznacie, że stres przed egzaminem to był pryszcz.

:stop: Wprowadzane/projektowane zmiany dla UKS-ów są nieprzychylne. Dlaczego tak ma być? :stop:

09 gru 2008, 20:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2008, 19:06

POSTY        3

<!--quoteo(post=38942:date=05. 12. 2008 g. 18:55:name=obis)--><div class='quotetop'>(obis @ 05. 12. 2008 g. 18:55) [snapback]38942[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Potwierdzam, we wtorek przed rozpoczęciem egzaminu przemawiał GIKS. Powiedział, że w poniedziałkowej grupie była kobitka, która wyszła po 20 min. oddając pracę. Z sali padło pytanie "czy to była pusta kartka?" A GIKS odpowiedział, że nie, i że już ją sprawdzili - ta pani zdała!

Wszyscy zdający musimy jedno szczerze sobie wyznać - nie znając jeszcze wyników i bez względu na nie - że ten egzamin mimo wszystko był znacznie łatwiejszy od poprzednich. Owszem trafiły się pytania nie wiadomo skąd, ale w gruncie rzeczy większość pytań nie była zbyt trudna. wystarczyło tylko poczytać trochę ustaw

ale i tak nie zdałeś??  :D

A czyja to była protegowana ?  :unsure:

09 gru 2008, 22:28
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:44

POSTY        55
Trochę teorii i obliczeń: Jeżeli ktoś oddaje test po 20 min. od chwili rozpoczęcia egzaminu, to:
1. Aby go zdać musi spośród 60 pytań wybrać odpowiedzi (poprawne oczywiście) na co najmniej 46 pytań, a więc musi przeczytać wszystkie pytania oraz wszystkie odpowiedzi...
2. Jeżeli pytań jest 60 a odpowiedzi 180, to w sytuacji omówionej w pierwszym punkcie, na przeczytanie (ze zrozumieniem) każdego pytania i odpowiedzi do danego pytania delikwentowi pozostaje jedynie ok. 20 sekund... (niektóre pytania posiadały dwa lub trzy wersy).
3. Teraz (to już bagatela) należy uruchomić procesy myślowe i wybrać własciwą odpowiedź, a następnie (bardzo uważnie, aby się przypadkiem nie pomylić) zaznaczyć ją na odrębnym arkuszu (co również zabiera cenny czas).
4. Następnie należy sprawdzić (czasem dwu lub trzykrotnie), czy zaznaczyło się już te 46 pytań, a co za tym idzie ponownie policzyć zaznaczone pytania (a czas płynie...).
Osobiście sądzę, iż osoba, która zdała ten egzamin w czasie 20 minut zdecydowanie będzie się marnować w polskim resorcie finansów - ja zastąpiłbym nią komputery w Pentagonie, gdyż posiada większą od nich moc obliczeniową... :lol:  :lol:  :lol:

10 gru 2008, 00:43
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Trochę teorii i obliczeń: Jeżeli ktoś oddaje test po 20 min. od chwili rozpoczęcia egzaminu, to:
1. Aby go zdać musi spośród 60 pytań wybrać odpowiedzi (poprawne oczywiście) na co najmniej 46 pytań, a więc musi przeczytać wszystkie pytania oraz wszystkie odpowiedzi...
2. Jeżeli pytań jest 60 a odpowiedzi 180, to w sytuacji omówionej w pierwszym punkcie, na przeczytanie (ze zrozumieniem) każdego pytania i odpowiedzi do danego pytania delikwentowi pozostaje jedynie ok. 20 sekund... (niektóre pytania posiadały dwa lub trzy wersy).
3. Teraz (to już bagatela) należy uruchomić procesy myślowe i wybrać własciwą odpowiedź, a następnie (bardzo uważnie, aby się przypadkiem nie pomylić) zaznaczyć ją na odrębnym arkuszu (co również zabiera cenny czas).
4. Następnie należy sprawdzić (czasem dwu lub trzykrotnie), czy zaznaczyło się już te 46 pytań, a co za tym idzie ponownie policzyć zaznaczone pytania (a czas płynie...).
Osobiście sądzę, iż osoba, która zdała ten egzamin w czasie 20 minut zdecydowanie będzie się marnować w polskim resorcie finansów - ja zastąpiłbym nią komputery w Pentagonie, gdyż posiada większą od nich moc obliczeniową... :lol:  :lol:  :lol:

Jeżeli osoba zdająca jest tak dobra, że udziela wyłącznie prawidłowych odpowiedzi to zaoszczędzi sporo czasu na liczeniu, czy odpowiedziała na dostateczną ilość pytań. Odpowie na wszystkie i już. Statystycznie rzecz biorąc wystarczy, że przeczyta 1,5 odpowiedzi. Jeżeli pierwsza jest dobra to ją zakreśla i przechodzi dalej. Jeżeli nie, to czyta drugą i przy poprawnej to ją zakreśla a przy błędnej zakreśla trzecią bez czytania (musi być poprawna).  Pytanie i odpowiedź to razem ok 3-4 wersy. To daje ok 5 sek na wers. Przy technikach szybkiego czytania (no i szybkiego odpowiadania) to pryszcz. :rotfl:

10 gru 2008, 17:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2008, 18:48

POSTY        32

jak byście się naumieli to byście zdali,

tym bardziej że egzamin trudny nie był - wymagał jedynie uważnego czytania pytań i odpowiedzi

10 gru 2008, 18:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

jazgoczecie jak stare baby

jak byście się naumieli to byście zdali,

tym bardziej że egzamin trudny nie był - wymagał jedynie uważnego czytania pytań i odpowiedzi

I w tym problem, bo tylko niektórzy mieli mozliwość czytania tylko prawidłowych odpowiiedzi. Większość musiała jeszcze dokonać wyboru.   :(  :(

10 gru 2008, 18:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2007, 14:20

POSTY        32
Egzamin wcale nie był trudny - wystarczyło się tylko nauczyć.

10 gru 2008, 18:23
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Potwierdzam zdanie przedmówcy.

Liczę na to, że zarówno Ty jak i Bonifacy pochwalicie się na forum wynikami egzaminu.

10 gru 2008, 20:02
Zawodowiec

POSTY        3146

<!--quoteo(post=39182:date=10. 12. 2008 g. 17:23:name=skarb4u)--><div class='quotetop'>(skarb4u @ 10. 12. 2008 g. 17:23) [snapback]39182[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Potwierdzam zdanie przedmówcy.

Liczę na to, że zarówno Ty jak i Bonifacy pochwalicie się na forum wynikami egzaminu.
Ja się pochwalę. A co tam.
Już dziś wiem, że nie oblałem !  :piwo:

10 gru 2008, 20:07
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nie wiem czy dobrze odczytałem Twe info Supersaperze. .....te gratulacje. A jednak pracę domową odrobiłeś więcej niż starannie. Po prostu się nauczyłeś.

10 gru 2008, 20:18

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

oktan                    

Nie wiem czy dobrze odczytałem Twe info Supersaperze. .....te gratulacje. A jednak pracę domową odrobiłeś więcej niż starannie. Po prostu się nauczyłeś.

Ja bym raczej obstawiał, iż nie zdawał więc nie mógł oblać.  :D

10 gru 2008, 20:32
Zawodowiec

POSTY        3146

<!--quoteo(post=39192:date=10. 12. 2008 g. 20:07:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 10. 12. 2008 g. 20:07) [snapback]39192[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

oktan                    

Ten Wjawor to prorok czy jak  :blink:

Ostatnio edytowano 10 gru 2008, 20:37 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

10 gru 2008, 20:36

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=39206:date=10. 12. 2008 g. 20:32:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 10. 12. 2008 g. 20:32) [snapback]39206[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=39192:date=10. 12. 2008 g. 20:07:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 10. 12. 2008 g. 20:07) [snapback]39192[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

oktan                    

Ten Wjawor to prorok czy jak  :blink:
Wjawor na Admina!

10 gru 2008, 20:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
UKS Gdańsk- zdało 11 osób, w tym 5 z OZ Słupsk. Gratulacje dla wszystkich!

11 gru 2008, 11:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 144  Następna strona