Teraz jest 11 wrz 2025, 21:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
Nie ma szansy na rzeczowe komentowanie poczynań koalicji rządzącej, gdyż na tym forum ma ona zawziętych i nie przebierających w środkach obrońców. Często zadaję sobie pytanie skąd ta zawziętość w obronie koślawej rzeczywistości kreowanej przez pożal się Boże, klasę rządzącą i czemu zamieszczenie zdjecia skompromitowanej nieudolnej (jak cała platforma) beksy, został z taką gorączkową (rewolucyjną) czujnością napiętnowany, czyżby ta gorliwość była formą odwdzięczania się za partycypowanie w efektach zwycięstwa wyborczego PO?

Zatem niech przemówią fakty...........................

Fragmenty zamieszczonych w raporcie (ministery Pitery) stenogramów z podsłuchanych rozmów Beaty Sawickiej i agenta CBA
"Pieniądze na kampanię.
Agent: Dobra, OK. A powiedz mi teraz tak, no bo mówisz, że potrzebujesz sto tysięcy na tą swoją kampanię, to tylko… ja się zdaję na ciebie, ty mi to powiedz jak, żeby to było bezpieczne dla ciebie.
Sawicka: Ja muszę [wypowiedź niezrozumiała]
Agent: No jasne, ale no przecież…
Sawicka: Tak mi się wydaje, że sto tysięcy, a może sto pięćdziesiąt. Wszystko zależy od tego, jaka kampania będzie.
Agent: No tak, ale to co, przecież ci na konto nie przeleje, nie?
Sawicka: [wypowiedź niezrozumiała] oczywiście.
Agent: No, dlatego musisz mi powiedzieć, w jaki sposób to zrobić, nie? Tak, żebyś była OK, w tym, nie i?
Sawicka: Przynosi się w torbie i nic więcej.
Układy
Sawicka: ****a mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę.
Agent: No.
Sawicka: Tylko problem jest, jak oni jeszcze raz wezmą władzę i swoich ludzi powymieniają na kolejne władze.
Agent: Aha, to nie będzie dojścia, nie?
Sawicka: No, dojście zawsze jest.
Agent: No, no.
Sawicka: Nic w przyrodzie nie ginie, to jest kwestia wypracowania i czasu.
Agent: Jasne, jasne.
Prywatyzacja szpitali
Sawicka: Natomiast yyy… ja mam grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje.
Agent: Mhm.
Sawicka: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia.
Sawicka: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego.
Sawicka: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego się będzie zaczynało? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital. Agent: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze muszę od końca, że tak powiem, gdzie ja zarabiam?
Sawicka: Gdzie zarabiasz?
Agent: I jak zarabiam?
Sawicka: Po pierwsze są budynki, przychodnie.
Sawicka: W centrum miasta (...) jak to ruszy, to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć. Agent: Mhm.
Sawicka: I dlatego [treść niezrozumiała] to nie chodzi o to, aby zła przychodnia i stary budynek. Agent: Mhm.
Sawicka: …do zagospodarowania, tylko chodzi przede wszystkim o ziemię, prawda? Agent: Mhm mhm.
Sawicka: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są yyy… szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej. (...)
Sawicka: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespół lekarzy."

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 20:08 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

03 gru 2008, 20:04

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) A co do komentowania Cyanide3, to jest pewien problem - nie wiem co jest jego wypowiedzią, a także o co mu chodzi, czy tak bardzo go ta cytowana ( bez cytatów ) wypowiedź wzburzyła, czy może rozśmieszyła albo zasmuciła  ?
Bo do dyskusji z p. Girzyńskim, jeśli poczułbym jakąś potrzebę, znajdę dużo lepsze miejsce.

Niestety ten temat przeistacza się powoli w dosłowne cytowanie wypowiedzi polityków i publicystów.
Paste - copy? Erystyka odchodzi do lamusa. Przykro na to patrzeć...

03 gru 2008, 20:12
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Niestety ten temat przeistacza się powoli w dosłowne cytowanie wypowiedzi polityków i publicystów.
Paste - copy? Erystyka odchodzi do lamusa. Przykro na to patrzeć...

Tak jak np. tutaj:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=779&view=findpost&p=38737" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=38737</a>
?

Skoro erystyka odchodzi do lamusa (musisz używać takich słów? :mur: - nie każdy jest wykształciuchem, ja jestem tylko moherem) to czekamy na orację w obronie Tuska a'la Cyceron w obronie Archiasza :rolleyes:

PS
Gratuluję rozwoju twórczego.
Z
Wszelkie zaczepki osobnika o nicku Kominiarz, pozostawiam bez odpowiedzi.
na
Wszelkie zaczepki oszczercy i kłamcy o nicku Kominiarz, pozostawiam bez odpowiedzi.

Cóż - bezsilność jest okropna. Ale taka jest rzeczywistośc.
Ani ja, ani Cyanide3, ani Inspektor, Kasik, Oktan, Milan80 czy Drago jej nie tworzymy, a tylko ją odtwarzamy. :piwo:

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 21:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

03 gru 2008, 21:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Re. WJAWOR
Nie ma szansy na rzeczowe komentowanie poczynań koalicji rządzącej, gdyż na tym forum ma ona zawziętych i nie przebierających w środkach obrońców. Często zadaję sobie pytanie skąd ta zawziętość w obronie koślawej rzeczywistości kreowanej przez pożal się Boże, klasę rządzącą...

Nie poddawaj się tak łatwo. Spróbuj. Może te tabuny "żądnych krwi obrońców PO" nie rozszarpią Ciebie na strzępy. Więcej wiary w siebie. No i chyba coś Ci się oni dwoją, troją a nawet więcej..., albo może fora Ci się pomyliły.

cyanide3                    

... i nie przebierających w środkach obrońców. Często zadaję sobie  i czemu zamieszczenie zdjecia skompromitowanej nieudolnej (jak cała platforma) beksy, został z taką gorączkową (rewolucyjną) czujnością napiętnowany,...

Tak się składa, że gdy mam inne zdanie na jakiś temat to je wyrażam. Czy jest to gorączkowa (rewolucyjna) czujność i napiętnowanie ? - moim zdaniem to zwykła wymiana poglądów. Jedni lubią kopać leżącego ( w moim odczuciu w niewybredny sposób ), inni nie.
cyanide3                    

... czyżby ta gorliwość była formą odwdzięczania się za partycypowanie w efektach zwycięstwa wyborczego PO?...

Mógłbyś rozwinąć tę myśl, bo nie podoba mi się Twoja insynuacja, ale może źle Twoje "niby pytanko" zinterpretowalem ?  :(

03 gru 2008, 21:12
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=38699:date=02. 12. 2008 g. 21:08:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 02. 12. 2008 g. 21:08) [snapback]38699[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak usłyszałem o awarii samolotu to już miałem nadzieję, że ....
Niestety wyczarterował inny  :mur:

Wczoraj układ ( agenci, lobby prorosyjskie - niepotrzebne skreślić ) dotarł także do Mongolii.
A dziś nawet do Japonii...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Cesarz nie przyjmie Lecha Kaczyńskiego <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Prezydent ma pecha. Najpierw przez awarię samolotu TU-154 nie mógł wylecieć z Mongolii do Japonii, a gdy się to wreszcie udało to okazało się, że nie porozmawia z cesarzem. 75 lat cesarz Akihito ze względu na złe samopoczucie odwołał wszystkie zaplanowane na dziś i jutro spotkania.

Cesarz przyjmuje co najwyżej dwie delegacje zagraniczne rocznie i Lech Kaczyński miał się znaleźć w tym gronie. Niestety spotkania nie będzie. U cesarza wykryto podwyższone ciśnienie i lekarze zalecili mu odpoczynek. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<a href="http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article275244/Cesarz_nie_przyjmie_Lecha_Kaczynskiego.html" target="_blank">http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article2...czynskiego.html</a>

Wszystko się sprzysięga przeciw Lechowi K. Może to znak, że pora się wycofać.

Ale jeden pozytyw tej całej wycieczki jest.
Posmakować kumysu - bezcenne...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To i cesarz jest w układzie ... ?  <_<
Poza kumysem Lech karnął się super szybkim zugiem, jakich na Naszej Ziemi nigdy nie ujrzy, a teraz z tej Japonii ponoć donką wróci... czy jak to mówią dżonką...

04 gru 2008, 13:59
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Paru Karskich i Prezydent może spokojnie jechać na Osetię Południową.

04 gru 2008, 17:37
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

[attachmentid=490]

POseł

[attachmentid=492]

i POspał

[attachmentid=494]

04 gru 2008, 18:11
Zawodowiec

POSTY        3465

POpił

POseł

i POspał

Poza Sejmem to mu wolno  :brawa:  

Taka posłanka PiSu pani Kruk (którą zadenuncjował dziennikarzom "kolega" z PO) popijała w restuaracji sejmowej  :za2:

Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 18:51 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2008, 18:49
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=38850:date=04. 12. 2008 g. 18:11:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 04. 12. 2008 g. 18:11) [snapback]38850[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
POpił

POseł

i POspał

Taka posłanka PiSu pani Kruk (którą zadenuncjował dziennikarzom "kolega" z PO) popijała w restuaracji sejmowej  :za2:

A Europosłowie z PiS urządzili burdę na Cyprze.

Ile jeszcze będziecie się licytować, przez tę bandę durniów, którzy nie są godni gnoju sprzątać  :za2:

04 gru 2008, 19:07

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

POpił

POseł

i POspał

No taki trochę zawieszony PO.
I chyba ma co topić w kieliszku:

kominiarz                    

Naganne było zachowanie obojga.
Ale, jedno chociaż okazalo skruchę:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Grzegorek w rozmowie z "Faktem" przyznał, że wypił. Za swoje naganne zachowanie przeprosił. – Pod wpływem alkoholu nie poruszałem się po Sejmie, nie brałem udziału w pracach. Jest mi szalenie przykro. Cóż więcej mogę powiedzieć – stwierdził Grzegorczyk. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

04 gru 2008, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy
No, a jak sprawa szwadronu reprezentacyjnego PIS na wózkach golfowych..... rozumiem że spuszczamy na nich kortynę milczenia? Trochę szkoda bo w chłopakach wielka fantazja........ aczkolwiek JarKacz powątpiewa. W sumie chyba ma racje......  Karski ułanem????? Kurski to i owszem ostatnio nawet chyba jakieś małe wprawki na Polskich Drogach robił, ale pOSEŁ Karski???? Jeżeli to prawda to pora umierać.

04 gru 2008, 19:22

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

No, a jak sprawa szwadronu reprezentacyjnego PIS na wózkach golfowych..... rozumiem że spuszczamy na nich kortynę milczenia? Trochę szkoda bo w chłopakach wielka fantazja........ aczkolwiek JarKacz powątpiewa. W sumie chyba ma racje......  Karski ułanem????? Kurski to i owszem ostatnio nawet chyba jakieś małe wprawki na Polskich Drogach robił, ale pOSEŁ Karski???? Jeżeli to prawda to pora umierać.

A może Karski pozazdrościł Kurskiemu...

04 gru 2008, 19:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

<!--quoteo(post=38870:date=04. 12. 2008 g. 19:22:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 04. 12. 2008 g. 19:22) [snapback]38870[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A może Karski pozazdrościł Kurskiemu...
Fantazja u chłopaków?...... Hm.... fanatyzm obserwujemy ale fantazja????? Chyba literki im się pomyliły :piwo:

No i powstała nowa żurawiej ka
" Wózki do boju, szklanki w dłoń
POwiaka goń goń goń.."

Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:06 przez dapa, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2008, 19:49
Zawodowiec

POSTY        3465

Ile jeszcze będziecie się licytować, przez tę bandę durniów, którzy nie są godni gnoju sprzątać  :za2:

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A Kaczyński powiedział do oficera BOR'u "won gnoju"-<!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->a to była nieprawda :P

No może to nie było won, ale moze "spieprzaj"?  :unsure:
Może dzwonili, ale może nie w tym kościele... <!--sizec--></span><!--/sizec-->

(A Palikota uważam za ...ma)
To znaczy: oszołoma :lol:

Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:13 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2008, 20:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 316  Następna strona