Teraz jest 10 wrz 2025, 08:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

bo mam wiedzę, czas i determinację.

Gratuluję, choć może to nie wystarczyć.  :nonono:

02 gru 2008, 21:20
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 10:08 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz

02 gru 2008, 21:25
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306

Zakładam,że wszyscy jesteście z UKS. A czy zwykłym śmiertelnikom z urzędów i izb skarbowych zdanie tego egzaminu "coś" daje. Wybaczcie mi ignorancję w tym temacie, ale z uwagą śledzę tematy związane ze wszelkimi egzaminami, z uwagi na marne uposażenie i próbą pozyskania dodatkowych środków na utrzymanie 5-osobowej rodziny. Bo:" jedyne co mam to złudzenia, że można mieć własne pragnienia, jedyne co mam, to złudzenia, że mogę je mieć" ( Czerwony Tulipan). Więc łudzę się, że jeśli nie pracodawca, to może ja sam mogę coś zdziałć, bo mam wiedzę, czas i determinację.

Daje - 2 pkt przy egzaminie na urzędnika s.c.

02 gru 2008, 21:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Resort na pewno czeka do zejścia ostaniego IKS-a z POla chwały, a POtem wspaniałomyślnie POda do publicznej wiadomości, że UKS-y POdołaly misji i ją skutecznie wypełniły. Rodzi się zasadnicza wątpliwość komu tak zależy na unicestwieniu, było nie było chęci awansu, nie tylko materialnego, pracowników służb sakrbowych? Czyżby "orły" z resortu uznały, że mają zbyt dużą konkurencję?

Na litość boską odpolitycznijcie ten egzamin. Przecież jego zdawalność na przestrzeni ostatnich 10 lat jest taka sama czyli zerowa  A w tym czasie rządzili czarni, czerwoni, lepsi, gorsi, słuszni i niesłuszni. I co??? I zawsze kicha. Problem leży raczej w naszym minfinie i twórcach tych pytań oraz ich filozofii. Debilnej moim skromnym zdaniem, bo ten kretyński egzamin co najwyżej pokazuje kto może wykuć coś na pamięć i nic więcej. Nic nie powie o predyspozycjach.

taxman                    

[
Daje - 2 pkt przy egzaminie na urzędnika s.c.

To jeszcze są pkt dodatkowe na sc?????

02 gru 2008, 22:10

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Na litość boską odpolitycznijcie ten egzamin. Przecież jego zdawalność na przestrzeni ostatnich 10 lat jest taka sama czyli zerowa  A w tym czasie rządzili czarni, czerwoni, lepsi, gorsi, słuszni i niesłuszni...

Nie do wszystkich pewne oczywiste sprawy docierają. Bez wszechobecnego układu żyć nie mogą.  :piwo:

02 gru 2008, 22:24

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

<!--quoteo(post=38714:date=02. 12. 2008 g. 22:10:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 02. 12. 2008 g. 22:10) [snapback]38714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Na litość boską odpolitycznijcie ten egzamin. Przecież jego zdawalność na przestrzeni ostatnich 10 lat jest taka sama czyli zerowa  A w tym czasie rządzili czarni, czerwoni, lepsi, gorsi, słuszni i niesłuszni...

Nie do wszystkich pewne oczywiste sprawy docierają. Bez wszechobecnego układu żyć nie mogą.  :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wjawor chyba upraszczasz:)))) Może COŚ nie tak u mnie z logiką,  ale skoro rządzili czerwoni, czarni, zieloni, a zdawalność wciąż zerowa to albo egzamin jest wybitnie apolityczny, gdyż każdy z nas jakieś fantazje polityczne posiada... albo wybitnie upolityczniony... Ale to by znaczyło, iż wybitnie apolityczni są zdający. Są apolityczni do tego stopnia, iż ich polityczna niezależność nie daje gwarancji dostatecznego wykonywania obowiązków kontroli skarbowej- i taki pogląd- wydaje mi się reprezentuje Pan DAPA. Bez względu na to jaki pogląd przyjmiemy, nie wyjaśnia to najważniejszego. Ta zerowa zdawalność dowodzi, iż KTOŚ z nas reprezentuje poziom swoiście zbliżony do tego co w medycynie określa się mianem "oligofrenii". Wciąż pytam się KTO- zdający czy układający pytania...   

:piwo:

02 gru 2008, 22:47

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... Ta zerowa zdawalność dowodzi, iż KTOŚ z nas reprezentuje poziom swoiście zbliżony do tego co w medycynie określa się mianem "oligofrenii". Wciąż pytam się KTO- zdający czy układający pytania...   

Nie do końca się z Tobą zgodzę, małżonka coś tam podyplomowego robiła w okolicach tej tematyki. I z tego co mi się przy okazji obiło o uszy, to przyczyną tej dolegliwości jest niedorozwój lub uszkodzenie tkanki mózgowej we wczesnym dzicinstwie. A mi się natomiast zdaje , że tu jej powodem jest parę lat w resorcie ( do wyboru w MF lub UKS - jak kto woli  :D  ).
A bardziej prozaiczną przyczyną może być układanie od lat pytań pod oczekiwaną przez "górę" ilość zdających z wynikiem pozytywnym. :piwo:

Ostatnio edytowano 02 gru 2008, 22:59 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 gru 2008, 22:57
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63

Na litość boską odpolitycznijcie ten egzamin. Przecież jego zdawalność na przestrzeni ostatnich 10 lat jest taka sama czyli zerowa  A w tym czasie rządzili czarni, czerwoni, lepsi, gorsi, słuszni i niesłuszni. I co??? I zawsze kicha. Problem leży raczej w naszym minfinie i twórcach tych pytań oraz ich filozofii. Debilnej moim skromnym zdaniem, bo ten kretyński egzamin co najwyżej pokazuje kto może wykuć coś na pamięć i nic więcej. Nic nie powie o predyspozycjach.

Otóż zdziebko się mylisz fantazje z egzaminem zaczęły się za millerowej premiery, a kto wtedy był w DKS? Potem za znienawidzonego Pis lekko drgnęło i było w porywach 20%. Ostatnim rzutem na taśmę wiosną br. gdy jeszcze kliku mądrych ludzi było w MF zdawalność podskoczyła  maksymalnie do 50% i to był błąd.

A teraz z ustawy o kontroli skarbowej były może 2 pytania a z OP może 5, żeby napisać pytanie z tego zakresu to wcale nie jest takie łatwe, oj nie. Wiele trudu to wymaga.  
Wielkie gratulacje dla grona zdających.

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 10:11 przez Wolnaazja, łącznie edytowano 1 raz

02 gru 2008, 23:32

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Wjawor chyba upraszczasz:)))) Może COŚ nie tak u mnie z logiką,  ale skoro rządzili czerwoni, czarni, zieloni, a zdawalność wciąż zerowa <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Może czas na różowych? ;))

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 10:38 przez Lomax, łącznie edytowano 1 raz

03 gru 2008, 10:22

REJESTRACJA01 paź 2008, 14:44

POSTY        31

<!--quoteo(post=38690:date=02. 12. 2008 g. 20:58:name=Segregator)--><div class='quotetop'>(Segregator @ 02. 12. 2008 g. 20:58) [snapback]38690[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zakładam,że wszyscy jesteście z UKS. A czy zwykłym śmiertelnikom z urzędów i izb skarbowych zdanie tego egzaminu "coś" daje. Wybaczcie mi ignorancję w tym temacie, ale z uwagą śledzę tematy związane ze wszelkimi egzaminami, z uwagi na marne uposażenie i próbą pozyskania dodatkowych środków na utrzymanie 5-osobowej rodziny. Bo:" jedyne co mam to złudzenia, że można mieć własne pragnienia, jedyne co mam, to złudzenia, że mogę je mieć" ( Czerwony Tulipan). Więc łudzę się, że jeśli nie pracodawca, to może ja sam mogę coś zdziałć, bo mam wiedzę, czas i determinację.

Satysfakcję  :rotfl:
A tak poważnie, to fory w czasie rozmowy kwalifikacyjnej w czasie naboru do UKS-u. Możesz też postarać się o przeniesienie służbowe, ale to wymaga dobrej woli wielu osób.
Osobiście raczej polecam status Urzędnika SC bo nikt ci łachy nie robi i kasa (póki co) lepsza niż przy mianowaniu na IKS-a. Niestety egzamin z języka jest dla wielu barierą niemożliwą do przejścia (czas, finanse itp).
Pierwszy raz słyszę, że urzędnik ma więcej kasy niż IKS, chyba że ten urzędnik jest jednocześnie IKS'em
:)

Ostatnio edytowano 03 gru 2008, 14:20 przez babajaga, łącznie edytowano 1 raz

03 gru 2008, 14:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

<!--quoteo(post=38714:date=02. 12. 2008 g. 22:10:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 02. 12. 2008 g. 22:10) [snapback]38714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Otóż zdziebko się mylisz fantazje z egzaminem zaczęły się za millerowej premiery, a kto wtedy był w DKS? Potem za znienawidzonego Pis lekko drgnęło i było w porywach 20%. Ostatnim rzutem na taśmę wiosną br. gdy jeszcze kliku mądrych ludzi było w MF zdawalność podskoczyła  maksymalnie do 50% i to był błąd.

A teraz z ustawy o kontroli skarbowej były może 2 pytania a z OP może 5, żeby napisać pytanie z tego zakresu to wcale nie jest takie łatwe, oj nie. Wiele trudu to wymaga.  
Wielkie gratulacje dla grona zdających.
Raczej sie nie mylę, magiczną datą była jesień 1999r, wiem cos o tym bo poczułem to na własnym tyłku. I doprawdy nic a nic nie nie drgało. Byc może każdy patrzy ze swojego pkt widzenia. Ja mam po prostu doświadczenia oddolne. Ale to prawda, że nie znam oficjalnych statystyk, a z chęcia bym je zobaczył.
Wjawor  :piwo:

03 gru 2008, 14:57

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

<!--quoteo(post=38718:date=02. 12. 2008 g. 22:47:name=Grover)--><div class='quotetop'>(Grover @ 02. 12. 2008 g. 22:47) [snapback]38718[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... Ta zerowa zdawalność dowodzi, iż KTOŚ z nas reprezentuje poziom swoiście zbliżony do tego co w medycynie określa się mianem "oligofrenii". Wciąż pytam się KTO- zdający czy układający pytania...   

Nie do końca się z Tobą zgodzę (...)  przyczyną tej dolegliwości jest niedorozwój lub uszkodzenie tkanki mózgowej we wczesnym dzicinstwie. A mi się natomiast zdaje , że tu jej powodem jest parę lat w resorcie ( do wyboru w MF lub UKS - jak kto woli  :D  ).

Pomijając przyczyny- objawy podobne :rotfl:

03 gru 2008, 15:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114

Lepiej zdawaj na doradcę  :)

Pomysł iście szatański. Nawet , żeby ocenić swoje szanse, wszedłem na stronę TaxAll Sp. z o.o. i zrobiłem 50-pytaniowy  darmowy test.  Osiągnąłem wynik 82%, tj 41 prawidłowych z 50( napisali komentarz, że mam ogromną szansę dołączyć do najlepszych) i pytam co dalej? Skoro wiążę przyszłość z pracą w skarbowości, po TEJ stronie barykady, wpis na listę doradców niewiele mi daje. A tak na marginesie, test polecam- fajna zabawa- pytania chyba podobne jak na IKS-a ( z dziedziny źródeł i wykładni prawa.

03 gru 2008, 17:01

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... A tak na marginesie, test polecam- fajna zabawa- pytania chyba podobne jak na IKS-a ( z dziedziny źródeł i wykładni prawa.

Chyba jednak "normalniejsze". No i jawne.
Ale z pewnością jest to "test prawdy".

03 gru 2008, 17:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 144  Następna strona