<!--quoteo(post=18458:date=16. 11. 2007 g. 19:23:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 16. 11. 2007 g. 19:23) [snapback]18458[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->10 zobowiązań Platformy, które PO obiecała zrealizować po wyborach: <!--sizec--></span><!--/sizec-->
10)PO zapowiada, że sprawi, aby Polacy będący na emigracji chcieli wrócić do Polski i tu inwestować. (PAP, 19.10.2007)
PREMIER JUŻ NIE ZACHĘCA DO POWROTU Z EMIGRACJI <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
TyPOwy lep na muchy lecz szczwane wróble na plewy nie dadzą się nabrać.
Ostatnio edytowano 26 lis 2008, 19:09 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2008, 18:45
Premier był pytany na konferencji prasowej, w jaki sposób Polska włączy się w unijny plan przeciwdziałania kryzysowi, i czy można się spodziewać np. obniżki podatków. Obniżanie VAT-u w Polsce byłoby związane z pytaniem, skąd wziąć pieniądze na zobowiązania państwa wobec obywateli, dlatego byłbym też bardzo ostrożny z tego typu prognozami, jeśli chodzi o obniżkę podatków. Chcemy odpowiedzialnie ocenić skutki - podkreślił Tusk.
Było 3x15 i co się z tego ostało!!!!
26 lis 2008, 19:26
oktan
... Było 3x15 i co się z tego ostało!!!!
Z tych trzech propozycji jeśli chodzi o VAT: to oprócz obniżki stawki podstawowej o7pkt dołóż podwyższenie na towary aktualnie na 7% o 8 pkt o towarach ze stawką 3% nie wspominając.
Nie pamiętasz już kreskówek wyborczych PISu straszących pustą lodówką itp. Widać PO jest otwarta na "słuszne uwagi" i na tym polu zaproponowała jednak kompromis - POPIS. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 26 lis 2008, 20:24 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2008, 20:23
Dbając o budżet najbiedniejszych, w tym również jakiś kształt POlityki sPOłecznej, obstawiam, że koszyk wydatków rodzinnych bardziej jest obciążony zakupami ze stawką 22% niż stawkami preferencyjnymi. POwiem krótko "było ale się zmyło".
26 lis 2008, 20:36
oktan
Dbając o budżet najbiedniejszych, w tym również jakiś kształt POlityki sPOłecznej, obstawiam, że koszyk wydatków rodzinnych bardziej jest obciążony zakupami ze stawką 22% niż stawkami preferencyjnymi. POwiem krótko "było ale się zmyło".
Obawiam się, że nie do końca masz pojęcie o budżecie najbiedniejszych. Oczywiście gaz, energia to 22%, do tego w koszyku mają "wsad do gara" oraz leki na 7 i 3 %, czynsz - zwolniony; art. przemysłowe i odzież z reguly z "drugiego obiegu" lub z szarej strefy - poza opodatkowaniem. Zapewniam Ciebie iż w realu jedna stawka 15% to nie jest dla nich prezent. Nie wiem jak wygląda statystyczny koszyk, real widzę codziennie.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
26 lis 2008, 23:07
wjawor
<!--quoteo(post=38395:date=26. 11. 2008 g. 19:26:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 26. 11. 2008 g. 19:26) [snapback]38395[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... Było 3x15 i co się z tego ostało!!!!
... Widać PO jest otwarta na "słuszne uwagi" i na tym polu zaproponowała jednak kompromis - POPIS. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
czyli najpierw mówią, a potem myślą (ale nie samodzielnie, bo PO co, skoro można być "otwartym na słuszne uwagi"). Jajcarze z tych cieniasów prawda?
26 lis 2008, 23:47
millan80
<!--quoteo(post=38407:date=26. 11. 2008 g. 20:23:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 26. 11. 2008 g. 20:23) [snapback]38407[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=38395:date=26. 11. 2008 g. 19:26:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 26. 11. 2008 g. 19:26) [snapback]38395[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... Było 3x15 i co się z tego ostało!!!!
... Widać PO jest otwarta na "słuszne uwagi" i na tym polu zaproponowała jednak kompromis - POPIS. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
czyli najpierw mówią, a potem myślą (ale nie samodzielnie, bo PO co, skoro można być "otwartym na słuszne uwagi"). Jajcarze z tych cieniasów prawda? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Podobno tylko krowy nie zmieniają zdania, a Kaczki się nie mylą. Ja tam mam niemiłe doświadczenia z rządów ludzi i partii nieomylnych, czy też jedynie słusznych. :piwo:
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 00:13 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2008, 23:56
wjawor
Podobno tylko krowy nie zmieniają zdania, a Kaczki się nie mylą. Ja tam mam niemiłe doświadczenia z rządów ludzi i partii nieomylnych, czy też jedynie słusznych. :piwo:
POpieram! Szkoda, że obecnie rządzi nami kolejna z nich :stop:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 15:05 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2008, 07:40
Może kolejny przykładzik: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Projekt nowelizacji prawa budowlanego nie tylko go nie uprości, ale wprowadzi dodatkowe utrudnienia. Może nawet spowodować wzrost cen mieszkań - uważają eksperci Centrum im. Adama Smitha.
"Podstawowe zamierzenia nowelizacji prawa budowlanego - eliminacja zbędnych procedur, usunięcie niespójnych przepisów oraz zmniejszenie uznaniowości - nie zostały osiągnięte - czytamy w raporcie przygotowanym przez ekspertów Centrum.
Ich zdaniem, "nowelizacja nie tylko nie upraszcza obecnie stosowanego prawa, ale wprowadza dodatkowe utrudnienia". Eksperci Centrum twierdzą, że już sama objętość ustawy powinna budzić wątpliwości. "Projekt jest niestety kontynuacją praktyk tworzenia długich i nadmiernie rozbudowanych praktyk".
- Ustawa uderza tak w zwykłych ludzi, jak i inwestorów budowlanych - powiedział Maciej Zieliński ekspert Centrum. Uważa on, że "jednym z negatywnych skutków wprowadzenia ustawy może być wzrost cen mieszkań".
- Ustawa nie rozwiązuje m.in. sprawy uproszczenia sposobu otrzymywania zgody na rozpoczęcie inwestycji budowlanej - twierdzi ekspert. - Wprawdzie w nowelizacji "pozwolenia na budowę" zastąpiono "rejestracją zamierzonej inwestycji", lecz - wbrew temu, co mówi rząd - nie przynosi to poprawy - twierdzi Zieliński.
Ekspert twierdzi, że rejestracja budowy wymaga bowiem złożenia tych samych dokumentów, co uzyskanie pozwolenia na budowę.
- Co gorsza, w przypadku uzyskania pozwolenia na budowę miało się przynajmniej pewność, że jest to zgodne z prawem. W przypadku rejestracji takiej pewności mieć nie możemy. Wiemy jedynie, że działamy zgodnie z procedurami, bo tylko to w momencie rejestracji sprawdza urząd - mówi ekspert. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <a href="http://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/ustawa-uderzy-w-zwyklych-ludzi,1218557" target="_blank">całość interia.pl</a>
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
27 lis 2008, 20:12
SUPERSAPER tu jesteś prawdziwym "przeciwnikiem mądrych ludzi". Rząd sie stara jak może, żeby wszystko dobrze wyglądało, a ty co tylko przeszkadzasz. :angry2: Czy podobał ci się terror i powszechne łamanie praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? Chcesz przykłady zapytaj "mądrych ludzi", szczególnie Wjawora, bo on ma jakieś "niemiłe doświadczenia" w tym zakresie...
27 lis 2008, 22:18
millan80
SUPERSAPER tu jesteś prawdziwym "przeciwnikiem mądrych ludzi"... Czy podobał ci się terror i powszechne łamanie praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? Chcesz przykłady zapytaj "mądrych ludzi", szczególnie Wjawora, bo on ma jakieś "niemiłe doświadczenia" w tym zakresie...
Kolego ( a może Koleżanko ? ) nie wpychaj mi do ust słów, których nie wypowiedziałem ( nie napisałem ). Przeczytaj ze zrozumieniem ( nie jest to żadna obelga, tylko prośba byś czasem przestał fantazjować ) mój post i wskaż, w którym miejscu piszę iż mam jakieś niemiłe doświadczenia w zakresie "terroru i powszechnego łamania praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? :nonono: :czytaj:
Sugerujesz, że dwa lata temu rządziła jakaś partia nieomylna czy też jedynie słuszna i to do tego takimi metodami ?
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 22:41 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2008, 22:31
wjawor
<!--quoteo(post=38487:date=27. 11. 2008 g. 22:18:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 27. 11. 2008 g. 22:18) [snapback]38487[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> SUPERSAPER tu jesteś prawdziwym "przeciwnikiem mądrych ludzi"... Czy podobał ci się terror i powszechne łamanie praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? Chcesz przykłady zapytaj "mądrych ludzi", szczególnie Wjawora, bo on ma jakieś "niemiłe doświadczenia" w tym zakresie...
Kolego ( a może Koleżanko ? ) nie wpychaj mi do ust słów, których nie wypowiedziałem ( nie napisałem ). Przeczytaj ze zrozumieniem ( nie jest to żadna obelga, tylko prośba byś czasem przestał fantazjować ) mój post i wskaż, w którym miejscu piszę iż mam jakieś niemiłe doświadczenia w zakresie "terroru i powszechnego łamania praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? :nonono: :czytaj:
Sugerujesz, że dwa lata temu rządziła jakaś partia nieomylna czy też jedynie słuszna i to do tego takimi metodami ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie wpychaj mi do ust słów, że coś ci wpycham do ust :piwo: teraz gotowe na wszystko :blush: :piwo:
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 23:09 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2008, 23:04
millan80
... Nie wpychaj mi do ust słów, że coś ci wpycham do ust
No cóż, a ja miałem nadzieję, że to będzie tak proste "przepraszam, faktycznie nic takiego nie napisałeś"
27 lis 2008, 23:09
millan80
SUPERSAPER tu jesteś prawdziwym "przeciwnikiem mądrych ludzi". Rząd sie stara jak może, żeby wszystko dobrze wyglądało, a ty co tylko przeszkadzasz. :angry2: Czy podobał ci się terror i powszechne łamanie praw człowieka, zwierząt i roślin jaki panował 2 lata temu ? Chcesz przykłady zapytaj "mądrych ludzi", szczególnie Wjawora, bo on ma jakieś "niemiłe doświadczenia" w tym zakresie...
Co ma piernik do wiatraka? Nie można błędów swoich usprawiedliwiać tym, że „u was biją murzynów”! :excl: Pomysł dobry i mądrze zrealizowany jest godny pochwały. Pomysł zły lub źle wprowadzony w życie zawsze będzie zasługiwał na naganę. Jest to niezależne od tego kim jest pomysłodawca i wykonawca pomysłu.
Oceniaj czyny takimi jakimi są, bez względu jak brzmi nazwisko wykonawcy. Mam dość takiego podejścia jakie prezentujesz i miałem go dość również poprzednio. :stop: Przez takie podejście ciągle Polska drepcze w miejscu zamiast "jechać taksówką"! (cytat z rozmowy TV Wałęsa-Miodowicz z 1988 r. - szkoda że aktualny).