Teraz jest 06 wrz 2025, 18:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:18

POSTY        61

Niepokojąca co do obiektywności konkursu jest pewność siebie przed konkursem niektórych p.o. szefów, którzy przy każdej sposobności przed konkursem  podkreślają że o wynik są zupełnie spokojni.

U nas też p.o. NUS strasznie pewnie siedzi i jeszcze jakie plany na przyszłość snuje. A dokumentów do konkursu ani p.o. NUS ani ten niedorobiony zca nie składali. Wywaliliby się na pierwszym pytaniu  :). Może liczą że ostatecznie konkursy się nie odbędą, zostaną unieważnione albo coś takiego i jeszcze z pół roku posiedzą. :za2:

25 lis 2008, 08:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia

<!--quoteo(post=38236:date=24. 11. 2008 g. 19:07:name=roza88)--><div class='quotetop'>(roza88 @ 24. 11. 2008 g. 19:07) [snapback]38236[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Niepokojąca co do obiektywności konkursu jest pewność siebie przed konkursem niektórych p.o. szefów, którzy przy każdej sposobności przed konkursem  podkreślają że o wynik są zupełnie spokojni.

U nas też p.o. NUS strasznie pewnie siedzi i jeszcze jakie plany na przyszłość snuje. A dokumentów do konkursu ani p.o. NUS ani ten niedorobiony zca nie składali. Wywaliliby się na pierwszym pytaniu  :). Może liczą że ostatecznie konkursy się nie odbędą, zostaną unieważnione albo coś takiego i jeszcze z pół roku posiedzą. :za2:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak ja bym chciał, żeby i u mnie też nie złożyli, a tutaj zonk, złożyli. Mam tylko nadzieję, że na tym się skończy  :lol:

25 lis 2008, 17:13
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Spoko koledzy, wszystko będzie "jak zwykle" "uczciwe"  <_< .
Tak przecież obiecywali nasi szefowie, a że w wielu innych sprawach (np. rezerwa nr 60) słowa nie dotrzymali, to nie oznacza, że i teraz nie dotrzymają.  :nonono:
Gdzieś w archiwum znalazłem taki oto komunikat, którego fragmenty przytoczę:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Komunikat RSK ze spotkania w Urzędzie Rady Ministrów

W dniu 24 lutego 2008 roku, z inicjatywy Rady Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność”, odbyło się spotkanie przedstawicieli Kancelarii Premiera, Ministerstwa Finansów oraz Ministerstwa Gospodarki z przedstawicielami central związkowych funkcjonujących w służbie cywilnej.
W spotkaniu wzięli udział między innymi Adam Leszkiewicz-Zastępca Szefa Kancelarii Premiera, Andrzej Parafianowicz-Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej, Henryk Świniarski-Dyrektor Departamentu Administracji Podatkowej, Dagmir Długosz-Dyrektor Departamentu Służby Cywilnej i Państwowego Zasobu Kadrowego.
...
Na zarzuty sformułowane przez Przewodniczącego Związku Zawodowego Pracowników Egzekucji Administracyjnej, że pracownicy mają już dosyć reform, bo ostatnio KAS, a teraz nowe reformy („kiedy to się wreszcie skończy”) odpowiedzi udzielił minister Andrzej Parafianowicz.
Minister zakomunikował (z uwagi na wagę zobowiązań - na podstawie zapisu dźwiękowego): „Ja tutaj słuchałem Pana Przewodniczącego i ze zdumieniem dowiedziałem się, że jest planowana reforma w skarbowości kolejna. Pan doskonale wie, bo rozmawialiśmy o tym, uważam, że czas rewolucji w skarbówce już minął. Znaczy żadnej reformy, tylko uspokojenie i przywrócenie etosu tej pracy. Jak Pan doskonale wie, konkursy na dyrektorów urzędów kontroli skarbowej już się zaczęły i tak samo będzie w izbach skarbowych, a następnie w urzędach. Komisje są szerokie, niezależne, także ludzie spoza resortu, jakby ludzie niezwiązani z kandydatami. I to pragnę Państwa zapewnić, że w tą stronę będziemy zmierzać. Pozostałe wątki tu Pan Minister rozwinął i żadnych czystek i nie dajcie sobie Państwo wmówić, że planowane są reformy, rewolucje czy czystki. Dziękuję.”
...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->.

25 lis 2008, 20:22
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Spoko koledzy, wszystko będzie "jak zwykle" "uczciwe"  <_< .
Tak przecież obiecywali nasi szefowie, a że w wielu innych sprawach (np. rezerwa nr 60) słowa nie dotrzymali, to nie oznacza, że i teraz nie dotrzymają.  :nonono:
Gdzieś w archiwum znalazłem taki oto komunikat, którego fragmenty przytoczę:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Komunikat RSK ze spotkania w Urzędzie Rady Ministrów
...
Na zarzuty sformułowane przez Przewodniczącego Związku Zawodowego Pracowników Egzekucji Administracyjnej, że pracownicy mają już dosyć reform, bo ostatnio KAS, a teraz nowe reformy („kiedy to się wreszcie skończy”) odpowiedzi udzielił minister Andrzej Parafianowicz.
„Ja tutaj słuchałem Pana Przewodniczącego i ze zdumieniem dowiedziałem się, że jest planowana reforma w skarbowości kolejna. Pan doskonale wie, bo rozmawialiśmy o tym, uważam, że czas rewolucji w skarbówce już minął.
Znaczy żadnej reformy, tylko uspokojenie i przywrócenie etosu tej pracy.
... i żadnych czystek i nie dajcie sobie Państwo wmówić, że planowane są reformy, rewolucje czy czystki. Dziękuję.”

...
.
Cytując klasyka "kampania wyborcza rządzi się swoimi prawami".
/Aleksander Grad. Prominentny działacz PO, minister skarbu/

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 21:10 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 21:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
Czy wszędzie taka zaklęta cisza wokół konkursu? Obecni p.o. wyłączeni z obiegu, nieobecni, bo...się uczą! Niestety dopiero teraz, ale kaskę biorą.. Ja już bym chciał żeby bój się zaczął i ...skończył, bo wszystko stoi a zastepca nie wyrabia na zakrętach!

07 gru 2008, 18:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2007, 17:08

POSTY        10
W naszym US tez jest p.o. naczelnika. Podobno tylko on startuje w konkursie i podobno kontrkandydatów brak. Z naszego US na pewno. Nie wiemy czy z zewnątrz ktoś zgłosił swoja ofertę. Kiedy ten konkurs się rozstrzygnie?

07 gru 2008, 19:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 08:55

POSTY        54

Czy wszędzie taka zaklęta cisza wokół konkursu? Obecni p.o. wyłączeni z obiegu, nieobecni, bo...się uczą! Niestety dopiero teraz, ale kaskę biorą.. Ja już bym chciał żeby bój się zaczął i ...skończył, bo wszystko stoi a zastepca nie wyrabia na zakrętach!

Czyżbyś był zastępcą?
Jeśli tak... to wiesz, że zawsze NUS był/jest postacią od reprezentacji... i podpisywania papierków (niezależnie czy wie/wiedział co podpisuje czy nie...), które wypracowują zwykli pracownicy pod światłym nadzorem z-cy. I nigdy na zakrętach jako z-ca się nie wyrabiasz.
Jeśli nie... to już wiesz.
Lepiej być kiepskim NUS'em z sensownym z-cą/cami, niz świetnym NUS'em... bez z-cy... albo z kiepskim.

08 gru 2008, 09:02
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=38991:date=07. 12. 2008 g. 18:16:name=Segregator)--><div class='quotetop'>(Segregator @ 07. 12. 2008 g. 18:16) [snapback]38991[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Czyżbyś był zastępcą?
Jeśli tak... to wiesz, że zawsze NUS był/jest postacią od reprezentacji... i podpisywania papierków (niezależnie czy wie/wiedział co podpisuje czy nie...), które wypracowują zwykli pracownicy pod światłym nadzorem z-cy. I nigdy na zakrętach jako z-ca się nie wyrabiasz.
Jeśli nie... to już wiesz.
Lepiej być kiepskim NUS'em z sensownym z-cą/cami, niz świetnym NUS'em... bez z-cy... albo z kiepskim.

Przepraszam, iż jako pył marny wtrącę się w tę dyskusję na / o szczytach... co do ostatniego zdania - autopsja czy obserwacja ?  :D

08 gru 2008, 09:07
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 22:07

POSTY        73
Jeżeli idzie o szczegóły, to czy ktoś moze potwierdzić, że termin konkursu to 17.12.2008 r ???

10 gru 2008, 07:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 08:55

POSTY        54

<!--quoteo(post=39036:date=08. 12. 2008 g. 09:02:name=Fatality)--><div class='quotetop'>(Fatality @ 08. 12. 2008 g. 09:02) [snapback]39036[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Przepraszam, iż jako pył marny wtrącę się w tę dyskusję na / o szczytach... co do ostatniego zdania - autopsja czy obserwacja ?  :D
Doświadczenie życiowe? No z pewnością nie autopsja. Więc raczej obserwacja. A ostatnio gdzieś czytałem (na forum??? nie pamiętam...) cytat z H.Forda - "lepiej mieć 1% z pracy 100 pracowników niż 100% z pracy własnej...". Myślisz, że da się to tu zastosować? Tak mi się abstrakcyjnie nasunęło...

10 gru 2008, 08:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2008, 20:16

POSTY        3
Czy ktoś wie, kiedy wreszcie ma nastąpić rozstrzygnięcie konkursów?

10 gru 2008, 19:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 21:44

POSTY        5
Aby rozstrzygnąć konkurs, trzeba go przeprowadzić. O ile wiem, to nawet nie znają terminu.

10 gru 2008, 20:04
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 22:07

POSTY        73
Może ktoś ma możliwość potwierdzenia u 'źródeł' termin 17 grudnia, podobno to jest pewna info..

11 gru 2008, 07:45
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Pewnym jest, że zacząć uczyć się już czas... wielki !

11 gru 2008, 08:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 155  Następna strona