Teraz jest 06 wrz 2025, 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Wartościowanie - ile punktów? 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2008, 20:46

POSTY        1

21 lis 2008, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Ilość punktów nieznana - z nieznanych powodów utajniona :nonono: ;
Kwota podwyżki nieznana - z nieznanych powodów jeszcze nie wypłacona, nie wiem nawet czy podzielona :angry2:
Gdzie jest większe bagno - POMOCY <_<

21 lis 2008, 19:59
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Urząd Kontroli Skarbowej Dolny Śląsk
Ilość punktów nieznana - z nieznanych powodów utajniona :nonono: ;
Kwota podwyżki nieznana - z nieznanych powodów jeszcze nie wypłacona, nie wiem nawet czy podzielona :angry2:
Gdzie jest większe bagno - POMOCY <_<

A skąd u kolegi takie zainteresowania paludologiczne?  Postaram się pomóc (wszak dziś „Dzień Życzliwości), wedle mojej wiedzy to bardzo duże bagna są na Syberii (wieczna zmarzlina).
Wracając do punkcików, to co to za UKS, którego pracownicy nie potrafią ustalić tak prostej rzeczy. Domniemam, że  albo jesteś jakiś „szpion”, albo  :dupa: ,  a nie kontroler.

21 lis 2008, 20:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

A skąd u kolegi takie zainteresowania paludologiczne?  Postaram się pomóc (wszak dziś „Dzień Życzliwości), wedle mojej wiedzy to bardzo duże bagna są na Syberii (wieczna zmarzlina).
Wracając do punkcików, to co to za UKS, którego pracownicy nie potrafią ustalić tak prostej rzeczy. Domniemam, że  albo jesteś jakiś „szpion”, albo  :dupa: ,  a nie kontroler.

No nie,,, zaczynam się czasem z Zielonką zgadzać. Jakiś mały skarbusiek nam się objawił??? co nic nie wie? i nikt mu nic nie powiedział? a ,, zwolnij się człowieku ,,,a budżet będzie miał lżej.

21 lis 2008, 20:58
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Jałmużny nie potrzebuję  - poszukałem i znalazłem ludzi, dla których liczą się każde pieniądze (www.hospicjum.lublin.pl).

21 lis 2008, 21:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
1. Porównywanie ilości punktów pomiędzy US nie ma sensu, bo każdy przyjął inne zasady wartościowania, jedni poszli na maksa i wrzucali co się dało i mogło być tak, że biedny referent wprowadzający dane i 170 pkt mógł zarobić
2. Raczej nie należy porównywać ile dostało się podwyżki, a jaki wskaźnik ma się po wartościowaniu i jak to wygląda w porównaniu do innych w konkretnym US
3. a kasa u mnie w us już na finiszu, lada dzień na koncie

21 lis 2008, 21:24

REJESTRACJA06 mar 2008, 20:02

POSTY        31
starszy inspektor VAT- pomorskie 142 punkty 75zł wskaźnik 1,56 kasa na koncie za 01-10/2008 i co cieszyć się?

21 lis 2008, 22:31
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

starszy inspektor VAT- pomorskie 142 punkty 75zł wskaźnik 1,56 kasa na koncie za 01-10/2008 i co cieszyć się?

To jeszcze zależy od tego ile mają koleżanki ;)
Komisarz skarbowy PDOP - pomorskie, ? punkty, ? zł, ? wskaźnik ?, kasa ?.
I nawet nie ma do kogo się porównać :D

A inna sprawa, że ocena dotyczy stanowiska - nie pracownika i w tej sytuacji logicznym byłoby, by wszystkie osoby (stanowiska) w dziale czy referacie wykonywujące takie same czynności miały tę samą ilość punktów.
Logicznym byłoby, ale z tego co widzę, to chyba nie jest.

Marakesz                    

2. Raczej nie należy porównywać ile dostało się podwyżki, a jaki wskaźnik ma się po wartościowaniu i jak to wygląda w porównaniu do innych w konkretnym US.

Słusznie. Zastanawia mnie jednak jeszcze jedno.
Jeśli komisarz czy nawet st. komisarz z kilkunastoletnim doświadczeniem pracuje na takim samym stanowisku jak świeżo przyjęty referent, to zgodnie z zasadami wartosciowania stanowisk powinien mieć tę samą ilość punktów?! Bo pracują na takim samym STANOWISKU!
Pytam, bo nie wiem - nie zajmowałem się wartościowaniem.
Bo skoro tak, to powinno być jeszcze przeprowadzone wartościowanie pracowników, by wyrównać dysproporcję między wartoscią stanowiska a wartością pracownika. Bo inaczej taki komisarz (czy nawet st. komisarz) będzie niedowartościowany w stosunku do tego referenta, a referent przewartościowany.
Dobrze myślę? Czy popełniam jakiś błąd w myśleniu?

toga                    

<!--quoteo(post=37849:date=18. 11. 2008 g. 22:03:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 18. 11. 2008 g. 22:03) [snapback]37849[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...)mam ochotę i te dwa połączyć w jeden...
Kto jest "za"? :D

<!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Przeciw! :P :)
Za dużo postów jest już w obu tematach.
Po połączeniu ich i ustawieniu chronologicznym powstanie wrażenie, że niektórzy odpowiadają zupełnie nie na temat. Nie każdy post zawiera cytat wypowiedzi, do której nawiązuje.<!--fontc--></span><!--/fontc-->
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Szkoda...
Bo miałem TAKĄ OCHOTĘ!!!  :zeby:

22 lis 2008, 10:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2008, 18:18

POSTY        4

1. Porównywanie ilości punktów pomiędzy US nie ma sensu, bo każdy przyjął inne zasady wartościowania, jedni poszli na maksa i wrzucali co się dało i mogło być tak, że biedny referent wprowadzający dane i 170 pkt mógł zarobić
2. Raczej nie należy porównywać ile dostało się podwyżki, a jaki wskaźnik ma się po wartościowaniu i jak to wygląda w porównaniu do innych w konkretnym US
3. a kasa u mnie w us już na finiszu, lada dzień na koncie

u nas też czekamy na wyrównanie - mam nadzieję, że przed świętami będą!!! Rzeczywiście zgadzam się nie ma najmniejszego sensu porównanie poszczególnych urzędow i stanowisk. U mnie inspektor ma prawie dwa razy tyle co w innym urzędzie a podwyżka prawie taka sama - więc .... szkoda komentować

24 lis 2008, 07:57
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 09:24

POSTY        91
W tym temacie jedynym obiektywnym mogłby byc naczelnik. czyli przyznac że dostał najwięcej punktów. reszta to tylko pomagiery.l

24 lis 2008, 16:56
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

A inna sprawa, że ocena dotyczy stanowiska - nie pracownika i w tej sytuacji logicznym byłoby, by wszystkie osoby (stanowiska) w dziale czy referacie wykonywujące takie same czynności miały tę samą ilość punktów.
Logicznym byłoby, ale z tego co widzę, to chyba nie jest.

Według mnie i  mojej wiedzy to to miało być istotą wartościowania
Nadir                    

Zastanawia mnie jednak jeszcze jedno.
Jeśli komisarz czy nawet st. komisarz z kilkunastoletnim doświadczeniem pracuje na takim samym stanowisku jak świeżo przyjęty referent, to zgodnie z zasadami wartosciowania stanowisk powinien mieć tę samą ilość punktów?! Bo pracują na takim samym STANOWISKU!
Pytam, bo nie wiem - nie zajmowałem się wartościowaniem.
Bo skoro tak, to powinno być jeszcze przeprowadzone wartościowanie pracowników, by wyrównać dysproporcję między wartoscią stanowiska a wartością pracownika. Bo inaczej taki komisarz (czy nawet st. komisarz) będzie niedowartościowany w stosunku do tego referenta, a referent przewartościowany.
Dobrze myślę? Czy popełniam jakiś błąd w myśleniu?

Nie wiem w jakich USach świeżo upieczonemu referentowi każą wykonywać te same zadania co pracownikowi z kilkunastoletnim doświadczeniem, jeżeli tak się robi to gratuluje odwagi. W moim przypadku jak się zaciągałem tak nie było. Pozornie takie same stanowiska to nie te same punkty - na punkty wpływają np. upoważnienia np. do podpisywania "siedmiodniówek", zaświadczeń. Ja na dzień dobry takich nie dostałem a teraz to własnie odróżnia mnie od stanowiska które zajmuje świeżo upieczony referent. Wartościowanie jest procesem płynnym - każde dodatkowe czynności które przypisywane są do stanowiska powodują ponowną weryfikacje stanowiska i przeliczenie punktów.

PS. Najbardziej uwielbiam czytać w tym topicu i pokrewnych (dotyczących wartościowania) wpisy typu:
" 0,.... zł za punkt..." i inne podobne - gratuluje dobrego pojmowania istoty wartościowania  :piwo:

Inną sprawą jest istota - zamysł tego wartościowania a podział środków tu już wszelkim pomysłom mowię  :za2:

25 lis 2008, 17:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
Tak masz rację. Jeśli opisywane i wartościowane było stanowisko, to tak powinno być, że liczba punktów będzie taka sama. Co do wynagrodzeń, to tutaj może być różnica, a wręcz powinna. Oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku. A akurat tego było w całym tym procesie najmniej.

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 18:48 przez Marakesz, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 17:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6