Tryskasz optymizmem.
USC to w zasadzie elita, ale jakimś sposobem do tego grona wkręcają się również jelita.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Bardzo mi przykro ale jednak jestem tym jelitem co to się przypadkiem wkręciło w "tę elitę". A swoją drogą to gratuluję dobrego samopoczucia. Pytałam o pierwszą ocenę bo być może coś się zmieniło w nowej ustawie o służbie cywilnej a nie miałam czasu na studiowanie zmian. Zawsze prościej i szybciej zapytać, bo przecież wokół nas jest mnóstwo ludzi życzliwych chociaż mianowanych, którzy odpowiedzą.
O jakiej "nowej ustawie" piszesz? Bo wg mojej wiedzy nadal obowiązuje ta z 2006r. Radzę sięgnąć do tematu dotyczącego nowelizacji ustawy o sc. Oj wstyd urzędniku, wstyd.....Kolejna wpadka. Czas się chyba reedukować, żeby nie narażać się na ośmieszenie, bądź siedzieć cichutko. :nonono:
Ale się czepiasz. Oczywiście pisząc nowa miałam na myśli nowelizację, która jest w trakcie podpisywania przez prezydenta. Użyłam języka potocznego - "nowa" w sensie inna niż poprzednia. Ale bądź spokojny - więcej się nie odezwę. Mówiąc Twoim językiem "nie chce mi się z Tobą gadać".
W moim języku brzmiałoby to raczej" Nie chce mi się z Tobą polemizować, korespondować, ewentualnie rozmawiać, chociaż podobnie jak słowo " gadać"- "rozmawiać" odnosi się do komunikacji bezpośredniej. Pozdrawiam.